کشورهای توسعه‌‎یافته از عاملان اصلی تغییرات اقلیمی در جهان هستند

رئیس‌جمهور گفت: کشورهای توسعه‌یافته از آنجا که به هیچ‌یک از معاهدات زیست‌محیطی بین‌المللی پایبند نیستند، از عاملان اصلی تغییرات اقلیمی در جهان هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، جلسه شورای عالی محیط زیست عصر امروز _سه‌شنبه بیست‌ویکم_ به ریاست آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی با بررسی دو دستور کار «عملکرد دستگاه‌های مختلف در اجرای قانون هوای پاک»، همچنین «موضوع انتزاع یا ارتقای برخی نقاط حفاظت شده» در کشور برگزار شد.

رئیس‌جمهور در این جلسه ناظر به گزارش سازمان حفاظت محیط زیست درباره عملکرد دستگاه‌های مختلف در اجرای قانون هوای پاک، با تأکید بر ضرورت بررسی میزان واقع‌نگری و قابلیت اجرای این قانون، مشخص شدن سهم دستگاه‌ها در آلایندگی، بررسی دقیق علت کاهش یا افزایش آلودگی در استان‌های مختلف و تعیین زمان‌بندی برای اجرای تکالیف و وظایف هر دستگاه در این زمینه، تصریح کرد: همه سازمان‌ها، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مختلف به موجب قانون در برابر رفع معضل آلودگی هوا وظیفه دارند و باید نسبت به عملکرد خودِ به مردم گزارش دهند و اگر هم در بخشی از اجرای وظایف خود با مانعی مواجه هستند، آن را به صراحت اعلام کنند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به نواقص پیشنهادهای مطرح شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست درباره اجرای این قانون، این سازمان را مکلف کرد با در نظر گرفتن همه جوانب اقلیمی و استانی، همچنین سازمانی در مدت کوتاهی نسبت به اصلاح و ارائه پیشنهادهای مطرح شده اقدام کند.

رئیس‌جمهور حفاظت از محیط زیست را وظیفه شرعی، قانونی و انسانی همه دانست و با تأکید بر ضرورت اجرای کامل تکالیف قانونی از سوی دستگاه‌های اجرایی کشور گفت‌: اینکه در قانون اساسی ما فرایند توسعه، فرع بر حفظ محیط زیست قلمداد شده، از نشانه‌های مترقی بودن قانون اساسی است که باید به دقت اجرا شود، در موارد استثنایی و ضروری برنامه‌های توسعه که با زندگی مردم گره خورده است نیز حل مشکل باید با توجه به آسیب نرسیدن به محیط زیست همراه باشد.

آیت‌الله رئیسی، ضمن تقدیر از اهتمام وزیر صنعت، معدن و تجارت نسبت به موضوع برقی کردن ناوگان حمل‌ونقل عمومی، همه بخش‌های اداری و اجرایی کشور را برای کمک به تسریع در تحقق این برنامه و هدف مهم جهت کاهش آلودگی هوا فراخواند.

رئیس‌جمهور در ادامه به موضوع با اهمیت تغییرات اقلیمی و اثرات نگران‌کننده آن بر محیط زیست کشور از جمله فرسایش خاک، فرونشست زمین، خشک شدن تالاب‌ها، پدیده گرد و غبار و آتش‌سوزی جنگل‌ها اشاره کرد و با تأکید بر مسئولیت مستقیم سازمان‌های بین‌المللی مربوط در این زمینه گفت: از آنجا که کشورهای توسعه‌یافته به هیچ‌یک از معاهدات محیط زیستی بین‌المللی پایبند نیستند، از عاملان اصلی تغییرات اقلیمی در جهان هستند و از سوی دیگر سازمان‌های بین‌المللی مربوطه نیز برای اجرای این معاهدات جدیت و اهتمام لازم را ندارند که این وضعیت نیاز به تجدیدنظر و بازنگری در این زمینه را به امری ضروری تبدیل کرده است.

آیت‌الله رئیسی همچنین با تأکید بر توجه به ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در حفظ محیط زیست، همچنین اهتمام به مردمی‌سازی در این عرصه و نقش دادن به گروه‌های مختلف مردم به عنوان بهترین حافظان محیط زیست، نگاه ویژه به نظرات تخصصی و بهره‌گیری از نظرات صاحب‌نظران حوزه محیط زیست را در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها در این زمینه خواستار شد.

در این جلسه مصوب شد ۱۳ منطقه به مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست اضافه شوند، همچنین ۱۵ منطقه نیز برای استفاده در طرح‌های توسعه‌ای و عمرانی از مناطق حفاظت شده جدا شود.

کد خبر 711558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.