تهران - هاوانا و استراتژی تقویت بلوک تحریمی‌ها

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _سه‌شنبه چهاردهم آذر ۱۴۰۲_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «چشم در برابر چشم» به افزایش شدت حملات نیروهای مقاومت در برابر صهیونیست‌ها پرداخت و نوشت: در ادامه حملات به بیمارستان‌ها ورودی بیمارستان کمال‌عدوان واقع در شمال غزه هدف حمله هوایی قرار گرفته که طبق تصاویر به‌دست آمده، در اثر بمباران این بیمارستان، شماری از فلسطینیان به شهادت رسیده و تعداد زیادی نیز زخمی شدند. همچنین صهیونیست‌ها، مدرسه صلاح‌الدین در غرب غزه و نیز مدرسه‌ای در بیت‌لاهیا که آوارگان فلسطینی در آن پناه گرفته بودند را با جنگنده‌های خود مورد هدف قرار دادند. علاوه بر آن، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی مسجدی را در محله «الزیتون» واقع در شرق شهر غزه بمباران کردند که طی آن ۵ فلسطینی به شهادت رسیدند. در اثر بمباران منزل خانواده البواب در محله الجنینه در شرق رفح نیز ۱۵ نفر شهید و بیش از ۱۲۰ نفر زخمی شدند. همچنین ارتش رژیم اشغالگر ساختمان کاخ عدالت در شهر الزهرا در مرکز نوار غزه را منفجر کرد. با این حال جنایت‌های اسرائیل به همین موارد ختم نشد، فیلم‌هایی موجود است که نشان می‌دهد ارتش به وسیله تانک به سمت آوارگان فلسطینی و خبرنگاران حاضر در جاده صلاح‌الدین در غزه، شلیک می‌کند.

در پاسخ به این حملات گردان‌های عزالدین القسام اعلام کرد تجمع نظامیان اسرائیلی را در شهرک صهیونیستی «ماجین» هدف حملات راکتی قرار داده است. آن‌ها همچنین تل‌آویو را هدف حمله موشکی قرار دادند که موجب انفجارهای مهیبی در این شهر شده است. همچنین منابع محلی خبر دادند که آژیر خطر در شهرک صهیونیست‌نشین «نیریم» در مجاورت نوار غزه به دلیل حملات راکت‌های کوتاه برد «رجوم» با عیار ۱۱۴ میلیمتری به صدا درآمده است. برخی منابع هم از به صدا در آمدن آژیر خطر در شهر نتیفوت در منطقه النقب خبر دادند. القسام همچنین شهرک سدیروت و نتیفوت را در مجاورت نوار غزه هدف موشک قرار داد.

تهران - هاوانا و استراتژی تقویت بلوک تحریمی‌ها

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود به دیدار روز گذشته رئیس جمهور کوبا با رهبر انقلاب پرداخت و با تیتر «تشکیل ائتلاف جهانی در برابر زورگویی‌های آمریکا و غربی‌ها» نوشت: حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی عصر دوشنبه در دیدار آقای «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهور کوبا و هیئت همراه با اشاره به ظرفیت‌های فراوان سیاسی و اقتصادی دو کشور تاکید کردند: باید از این ظرفیت‌ها برای تشکیل یک اتحاد و ائتلاف میان کشورهایی که در قبال زورگویی‌های آمریکا و غربی‌ها دارای موضع یکسان هستند، استفاده شود.

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای مواضع رئیس‌جمهور کوبا درباره مسائل جهانی به‌خصوص موضوع فلسطین را همسو با مواضع جمهوری اسلامی خواندند و با اشاره به همکاری‌های دو کشور در مجامع بین‌المللی افزودند: باید روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف ازجمله همکاری علمی، بیش از پیش تقویت شود و امیدواریم با توجه به اینکه دولت جناب آقای رئیسی، دولت «کار و فعالیت» است، تفاهم‌ها و توافق‌ها به پیش روند و به مرحله اجرا و اقدام برسند. ایشان همچنین با اشاره به دیدار ۲۲ سال پیش خود با آقای «فیدل کاسترو» رهبر فقید کوبا گفتند: انقلاب کوبا و شخصیت آقای کاسترو از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی همواره برای انقلابیون ایران جذابیت خاص داشت و دلیل آن هم صداقت در مواضع انقلابی وی بود.

این روزنامه در مطلب دیگری با عنوان «افزایش ۱۰ برابری درآمد صادرات نفت ایران به چین پس از انعقاد قرارداد ۲۵ ساله» نوشت: روند صادرات نفت ایران بعد از امضای سند همکاری ۲۵ ساله با چین صعودی شده است. طبق آمار کپلر و اوپک از میزان فروش و قیمت نفت ایران، «درآمد نفتی ایران از چین طی سه سال اخیر ۳۰ میلیارد دلار رشد کرده است» و از سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به حدود ۳۳ میلیارد دلار خواهد رسید. این درآمد نفتی در حالی نصیب کشور می‌شود که میانگین صادرات نفت ایران به چین حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز بیش از دوران اجرای برجام است و ایران با گذر از عربستان سعودی و روسیه به بزرگ‌ترین تأمین‌کننده نفت دریایی چین تبدیل شده است.

تهران - هاوانا و استراتژی تقویت بلوک تحریمی‌ها

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «زور بمب‌های سنگرشکن آمریکا به کودکان غزه می‌رسد» نوشت: در حالی که مقامات امریکایی در ظاهر ژست انسان دوستانه می‌گیرند و مدعی هستند که از غیرنظامیان غزه حمایت می‌کنند، اما آنچه در عالم واقع رخ می‌دهد، خلاف آن است. روزنامه وال استریت ژورنال روز دوشنبه در گزارشی درباره کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل نوشت: «در میان مهماتی که واشنگتن پس از عملیات حماس در ۷ اکتبر به تل‌آویو منتقل کرد، بیش از ۵ هزار بمب «Mk۸۲» هدایت نشده و بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ بمب «Mk۸۴» به وزن ۲ هزار پوند وجود داشت.» بر اساس این گزارش، ایالات متحده حداقل ۱۰۰ بمب پیشرفته BLU-۱۰۹ به وزن حدود ۹۰۰ کیلوگرم به اسرائیل عرضه کرد. بمب‌های سنگرشکن BLU-۱۰۹ کلاهک ۲ هزار پوندی حمل می‌کنند و برای نفوذ به پناهگاه بتنی طراحی شده‌اند. واشنگتن همچنین حدود ۱۵ هزار بمب و ۵۷ هزار گلوله توپ را در اختیار اسرائیل قرار داد.

تهران - هاوانا و استراتژی تقویت بلوک تحریمی‌ها

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود با انتخاب تیتر «تهران - هاوانا و استراتژی تقویت بلوک تحریمی‌ها» به سفر رئیس جمهور کوبا به ایران پرداخت و نوشت: خرداد امسال در جریان سفر سه‌روزه حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به آمریکای لاتین وی پس از ونزوئلا و نیکاراگوئه راهی کوبا شد. در آن دیدار که با استقبال گرم همتای کوبایی رئیسی همراه بود، رئیس‌جمهور کشورمان از «میگل دیاز کانل» برای سفر به ایران دعوت کرد تا تهران بار دیگر میزبان رئیس‌جمهور کوبا باشد. در سفر خرداد رئیسی به هاوانا ۶ سند و تفاهم‌نامه در حوزه‌های قضائی، همکاری‌های جامع سیاسی، مناسبات گمرکی و مشارکت در حوزه فناوری اطلاعات امضا شده بود تا مقدمات شکل‌گیری فصل جدیدی از همکاری ۲ کشوری که ضدیت با نظام سلطه آنها را به یکدیگر نزدیک کرده آغاز شود. روز گذشته نیز و در جریان دیدار و گفت‌وگوی رئیسی و میگل دیاز کانل، ۷ سند و تفاهم‌نامه همکاری و یک بیانیه مشترک میان طرفین امضا شد. یادداشت‌های تفاهم و اسناد همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و کوبا در بخش‌های مختلف علم و فناوری، بهداشتی، کشاورزی، انرژی و معدن، ارتباطات و پزشکی است؛ توافق‌هایی که می‌توان آنها را در قالب استراتژی سیاست خارجی دولت سیزدهم مبنی بر به حداکثر رساندن تعاملات تجاری با بلوک تحریمی‌ها دانست.

تهران - هاوانا و استراتژی تقویت بلوک تحریمی‌ها

روزنامه شرق در سرمقاله امروز خود به قلم کوروش احمدی، دیپلمات سابق با تیتر «تلاطمات جدید در روابط ایران و آمریکا» نوشت: روابط ایران و آمریکا که در پی نوعی «تفاهم نانوشته» در ماه‌های منتهی به جنگ غزه وارد یک دوره ثبات و عاری از نوسانات شدید شده بود، دوباره در معرض تلاطماتی قرار گرفته است. جنگ غزه و درگیری کنترل‌شده برخی بازیگران منطقه‌ای مانند حزب‌الله و حشد الشعبی و حوثی‌ها در جنگ شرایط خطرناکی را ایجاد کرده است که اگرچه تاکنون تحت کنترل باقی مانده‌؛ اما همچنان نگرانی از گسترش جنگ باقی است. اسرائیل در پی عملیات حماس در ۱۵ مهر مایل بود که جنگ گسترش نیابد تا بتواند صرفاً بر غزه متمرکز بماند. آمریکا نیز در این راستا در ابعاد دیپلماتیک و نظامی از طریق برخی موضع‌گیری‌ها و ارسال برخی پیام‌ها و نیز اعزام دو ناوگروه به شرق مدیترانه و خلیج فارس برای پیشبرد چنین سیاستی کوشید. اگرچه با درایتی که مقامات جمهوری اسلامی نشان داده‌اند، تاکنون از گسترش جنگ و به میان کشیده شدن پای ایران اجتناب شده؛ اما جنگ غزه لایه دیگری از تنش را بر روابط دو کشور افزوده است.

یکی از عوارض تنش زیرپوستی جدید فعال‌ترشدن جریان‌های تندرو در آمریکا است. این جریان‌ها در آخرین مورد طرحی را پنجشنبه گذشته از تصویب مجلس نمایندگان آمریکا گذراندند که در صورت تبدیل‌شدن به قانون می‌تواند ازجمله دسترسی ایران به شش میلیارد دلاری را که از کره جنوبی به قطر منتقل شده بود، متوقف کند. این طرح که با ۳۰۷ رأی در برابر ۱۱۹ رأی در مجلس نمایندگان تصویب شد، باید در مجلس سنا نیز به تصویب برسد و سپس از طرف رئیس‌جمهور امضا شود.

تهران - هاوانا و استراتژی تقویت بلوک تحریمی‌ها

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «رالی هفتگی بورس تهران» نوشت: بازار سهام در شرایطی به خط پایان پاییز نزدیک می‌شود که به نظر می‌رسد احتمال بازگشت رونق به صحنه معاملات بورس در وضعیت کنونی بیش از انتظارات قبلی، افزایش یافته است. رشد ۷ درصدی شاخص کل در ۷روز معاملاتی اخیر به وضوح بر این نکته تاکید می‌کند. بازار سهام اکنون با یک پرسش مهم کلنجار می‌رود؛ آیا بورس از نحسی هفته‌های قبل فاصله گرفته است؟ در روزی که شاخص کل با افزایش ۲.۰۸ درصدی، بیشترین رشد درصدی خود را از پنجم شهریور سال جاری تجربه کرد برخی از کارشناسان «سناریوی رشد موقت بورس» را مطرح می‌کنند. به‌ویژه آنکه برخی از رقبای بازار سهام نیز روزهای طلایی را سپری می‌کنند. با ورود طلای‌جهانی به کانال ۲۱۰۰ دلاری و ثبت بالاترین سطح قیمت تاریخی خود در آخرین ماه ۲۰۲۳، بازارهای دیگر وضعیت سختی در پیش خواهند داشت. افزون بر آن تسویه‌حساب بایننس و خوش‌بینی به تأیید صندوق بورسی «بیت‌کوین» نیز باعث شد تا این دارایی حتی از کانال ۴۰ هزار دلاری هم عبور کند.

این روزنامه در مطلب دیگری با عنوان «مازوت‌سوزی در هفته پر آلودگی؟» به بررسی علل افزایش آلودگی هوای تهران پرداخت و نوشت: در حالی که تابلوی نمایشگر آلودگی هوای تهران از صعود معنادار دی‌اکسیدگوگرد یا SO۲ در هوای شهر خبر می‌دهد، برخی مسؤولان باز هم در ارتباط با منشأ آلودگی هوای تهران همان پاسخ کلیشه‌ای سال‌های قبل را مطرح کرده و اعلام کردند: آلودگی هوا ناشی از خودروهای شخصی عامل اصلی تولید آلاینده است. در حالی که «دنیای اقتصاد» هر سال در پاییز و زمستان، همزمان با افزایش غلظت آلاینده‌ها در هوای پایتخت و سایر شهرها و تشدید آلودگی، به رمزگشایی و ریشه‌یابی این موضوع می‌پردازد، امسال هم مسئولان همان واکنش کلیشه‌ای سه سال اخیر را در ارتباط با بحران آلودگی هوا در فصل سرد مطرح کرده و اعلام کردند: تشدید آلودگی هوا در روزهای اخیر ارتباطی به «مازوت» ندارد. این در حالی است که از سال ۹۹ تاکنون، شواهد و گفته‌های برخی دیگر از مسؤولان در کلان‌شهرهای مختلف از جمله تهران و البرز نشان داده، «‌به دلیل کمبود گاز در فصل پاییز و زمستان و تشدید این کمبود طی سال‌های اخیر، عوامل توزیع سوخت به نیروگاه‌ها و صنایع، برای روزهایی از نیمه دوم سال، به آنها مازوت و گازوئیل جای گاز تحویل می‌دهند».

تهران - هاوانا و استراتژی تقویت بلوک تحریمی‌ها

کد خبر 709477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.