از وعده تا تحقق خودکفایی کالای هویتی ایران

آئین خودکفایی تولید کاغذ داخلی در کارخانه چوب و کاغذ مازندران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونان و جمعی از فعالان این عرصه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آئین خودکفایی در تولید کاغذ مورد نیاز کتب درسی کشور با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این آئین فرشاد مهدی‌پور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، میثم نیلی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ، محمدمهدی سموعی رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ، مدیرعامل هلدینگ بانک ملی، علی پور نماینده قائم‌شهر، زارع نماینده ساری، بابایی کارنامی نماینده مجلس، ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات و رسانه‌های داخلی، کمال علیپور نماینده جویبار، سوادکوه و قائمشهر، منصورعلی زارعی نماینده ساری، بابایی کارنامی نماینده ساری، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، محمدعلی مرادیان مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی، جانعلی پور مدیر کل مطالعات و کتابخوانی، مهدی رمضانی چابک مدیرکل استان‌ها و جمعی از اهالی فرهنگی حضور داشتند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم با بیان اینکه وضعیت امروز فقط جشن تأمین کاغذ کتب درسی نیست، بلکه حوزه نشر به این نقطه رسیده است، اظهار کرد: حوزه کاغذ را تنها یک موضوع فنی و صنعتی نمی‌دانیم، بلکه تولید کاغذ به یکی از مهمترین نمادهای هویتی ما تبدیل شده است، مردم کشور ما همیشه پیشتاز عرصه‌های مهم فرهنگی بوده‌اند، بزرگترین نقطه مزیت ما در همین حوزه است، دستاوردهای بی‌نظیر صنعتی، نظامی، امنیتی و دفاعی محصول نگاه فرهنگی انقلاب اسلامی است.

وی افزود: به همه بزرگوارانی که در این فرایند نقش ایفا کردند و مهم‌تر از همه کارگران عزیز مجموعه و عواملی که در این شرکت و کارخانه کار اصلی را برعهده گرفتند، تشکر می‌کنم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: از مدیریت پرتلاش و جهادی برادر جهادی‌ام تشکر می‌کنم؛ دو سال قبل که اینجا آمدیم وقتی که پیشینه کار را بررسی کردیم شاید خیلی افق روشنی را پیش رو نمی‌دیدیم و امروز در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که همه ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی فرزندان عزیزمان توسط این کارخانه تأمین شده است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه البته تنها جشن تأمین کاغذ کتب درسی را نداریم، بخش اصلی و مهم حوزه نشر ما هم امروز به این نقطه رسیده است، خاطرنشان کرد: در اوایل تابستان ۱۴۰۰ که برنامه‌ام را برای حضور در وزارت ارشاد تنظیم می‌کردم در گروه مشاوران که بحث می‌کردیم آقای نیلی پیشنهاد دادند عنوان ملی شدن صنعت نشر را در برنامه بیاوریم.

وی افزود: وضعیت حوزه نشر را با هم در نشست‌ها مرور کردیم، چیزی کمتر از پنج هزار تن تولید کاغذ داخلی بود، در حالی که نیاز آموزش و پرورش چیزی حدود پنجاه هزار تن بود و حوزه‌های مختلف هم چند هزار تنی نیاز داشتند تا اعلام کنیم نیازها را برطرف کردیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از کارگروه کاغذ و نشر که در دولت تشکیل دادیم تشکر می‌کنم، کمتر دیداری با رئیس‌جمهور در این مدت داشتم که صحبت از کاغذ و حل مسئله آن نداشته باشند از وزرای آموزش و پرورش، صمت، اقتصاد و همچنین رئیس بانک ملی که فردی فرهنگی هستند و رئیس بانک مرکزی نیز تشکر می‌کنم.

اسماعیلی عنوان کرد: دولت یکپارچه است؛ فرمانده عالی رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی هستند و مدیر شجاع و مکتبی مسئول دولت است، همه دولت به مثابه یک گروه هماهنگ در کنار هم کار کردند که امروز در این نقطه ایستاده‌ایم.

وی تصریح کرد: اینجا نقطه پایانی کار نیست، بلکه به‌زودی مجموعه معظمی در شیراز افتتاح خواهیم کرد که سالانه پنجاه هزار تن کاغذ تولید خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این موضوع که همه بخش‌ها در دولت در کنار هم هستند، افزود: حوزه کاغذ را تنها یک موضوع فنی و صنعتی نمی‌دانیم، بلکه تولید کاغذ به یکی از مهمترین نمادها هویتی ما تبدیل شده است، مردم کشور ما همیشه پیشتاز عرصه‌های مهم فرهنگی بوده‌اند؛ بزرگترین نقطه مزیت ما در همین حوزه است؛ دستاوردهای بی‌نظیر صنعتی نظامی، امنیتی و دفاعی محصول نگاه فرهنگی انقلاب اسلامی است.

اسماعیلی ادامه داد: رهایی از بند استعمار اساساً در حوزه فکر و اندیشه باید رخ‌دهد؛ امام راحل (ره) ابتدا ما را از استعمار فرهنگی و فکری نجات دادند و گفتند ما می‌توانیم و صرف این فعل را به ما یاد دادند، امروز درخشش انقلاب اسلامی را درعرصه‌های مختلف می‌بینید، دولت ما دولت مردمی صادق الوعد است.

وی با اشاره به عقب‌ماندگی‌های چندین ساله گفت: موانع یکی‌پس‌از دیگری برداشته شد، در حوزه کاغذ باید به صادرکننده تبدیل شویم و منطقه را پوشش دهیم، از اهالی نشر تشکر می‌کنم دولت این کار را از خود و وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارشاد شروع کرد، دولت این موضوع را تکلیف خود دانست و کتب درسی را با کاغذ داخلی چاپ کرد، از خودمان شروع کردیم و از اهالی نشر هم این دعوت را می‌کنم محکم پای کار کاغذ ایرانی بیایند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مهم‌ترین عایدی تولید کاغذ لبیک گویی‌به امر مقام معظم رهبری است، خوشحالیم گام‌های عملی را به همت شما عزیزان برداشتیم دوستان ما شبانه‌روزی پای کار هستند.

اسماعیلی افزود: دولت در حوزه کتاب بسته‌ای کامل را به پیش می‌برد. در دولت فاصله تصمیم تا اجرا را کاهش دادیم. با همه این مسائل دوستان می‌دادند در روزهایی که مشکل تأمین کاغذ داشتیم با سختی نیازمندی‌ها را تأمین کردیم. نشر ما باید مظاهر خوداتکایی و خودباوری باشد.

وی با بیان اینکه کار با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی است، تصریح کرد: عده‌ای تعمدا مدیریت فرهنگی را در حاکمیت تضعیف کرده است؛ همکاران من در معاونت فرهنگی با همکاری‌ای که با عزیزمان در بخش تولید کاغذ دارند ماهانه هزار تن کاغذ را در اختیار ناشران قرار می‌دهند، از خودمان شروع کردیم و از اهالی نشر هم دعوت می‌کنم محکم پای کار کاغذ ایرانی بیایند مطبوعات نیز این کار را انجام دهند دوستان هم کیفیت کار را باز هم ارتقا می‌دهند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اگر مسائل اقتصادی در نظر گرفته می‌شد شاید تولید کاغذ چندان صرفه بالای اقتصادی نداشته باشد، اما مهمترین عایدی لبیک گویی‌به امر رهبری است، در نمایشگاه کتاب کمتر غرفه‌ای بود که محضر ایشان باشیم و ناشر و نویسنده گلایه کنند و ایشان در این زمینه تذکر ندهند؛ خوشحالیم گام‌های عملی را با همت شما عزیزان برداشتیم و امید است با همه قدرت آن را ادامه خواهیم داد؛ دوستان ما شبانه‌روزی پای کار هستند. مهمترین پایه حوزه فرهنگ، کتاب و تأمین کاغذ است.

اسماعیلی ادامه داد: دولت در حوزه کتاب بسته‌ای کامل را به پیش می‌برد اعم از توسعه زیر ساخت‌ها؛ با دستور رئیس جمهور همه طرح‌های عمرانی نیمه تمام کتابخانه های مرکزی به زودی تأمین اعتبار خواهد شد. جلسه‌ای را با ناشران داشتیم بخش عمده‌ای از نگرانی مالیاتی آن‌ها در گفت‌وگوها و جلسات دولت در همین هفته حل شد.

وی تصریح کرد: در دولت فاصله تصمیم تا اجرا را کاهش دادیم، با همه این مسائل دوستان می‌دانند در روزهایی که مشکل تأمین کاغذ داشتیم به سختی تلاش کردیم تا نیازمندی‌ها را به واسطه ارز ترجیحی تأمین کنیم، امروز هم هرجا که لازم باشد منعی در این مورد نداریم، نشر ما باید یکی از مظاهر خوداتکایی و خودباوری باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امید است ملی شدن صنعت نشر به عنوان مهمترین دستاورد حوزه فرهنگی به نتیجه برسد، افزود: انقلاب اسلامی در همه بخش‌ها پیشتاز بوده و امید است این عقب ماندگی‌هایی که در حوزه فرهنگ به وجود آمده است برطرف شود؛ تفکری تعمدا مدیریت فرهنگی را در حاکمیت تضعیف کرده است، سال ۱۳۸۴ که بودجه وزارت فرهنگ در حوزه کتاب ۸۰ میلیارد تومان بود اقتصاد کتاب ۲۵۰ میلیارد تومان بود.

اسماعیلی گفت: سالی که بنده کار را تحویل گرفتم، اقتصاد کتاب هشت هزار و پانصد میلیارد تومان بود، اما وزارت ارشاد برای حوزه کتاب سی میلیارد تومان بودجه داشت، این چرخه را تغییر دادیم و تغییر خواهیم داد؛ کار با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی است و وظیفه نظارت، حمایت و تسهیل‌گری را در وزارت ارشاد و در دولت در همه بخش‌ها اعم از سینما، تئاتر، موسیقی، کتاب، رسانه‌ها، فعالیت‌های قرآنی و دینی داریم.

از فروپاشی تا فعالیت دوباره چوب و کاغذ مازندران

سید محمود حسینی‌پور استاندار مازندران نیز در این آئین اظهار کرد: لازم است از خانواده شهدا و جانبازان، ایثارگران و همه کسانی که باعث شدند در امنیت بتوانیم خودکفایی تولید کاغذ مورد نیاز چاپ کتب درسی را جشن بگیریم تقدیر کنیم.

وی افزود: در سال‌هایی به واردات کاغذ توجه شده بود حتی از ارز دولتی برای واردات کاغذ خرج و به طور کامل ریشه تولید کاغذ داخلی زده شده بود، زمانی که دولت کاغذ را به فهرست کالاهای ضروری اضافه کرد سودجویان شروع به احتکار کاغذ کردند.

استاندار مازندران تصریح کرد: براساس سیاست حل مسائل کشور که در دولت وجود دارد این مسئله نیز حل شد، زمانی که دولت کار را تحویل گرفت چوب و کاغذ مازندران تا مرز فروپاشی رفته بود، اما امروز با اقدامات دولت کار به جایی رسید که همگان شاهد آن هستند.

احیای کارخانه کاغذ و چوب مازندران در دولت سیزدهم

فرشاد مهدی‌پور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ نیز در حاشیه این دیدار اظهار کرد: کارخانه کاغذ و چوب مازندران از قدیمی‌ترین صنایعی است که در کشور برای تولید کاغذ داخلی تأسیس شده است و در سنوات مختلف دارای نوسانات زیادی بوده است.

وی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تولید کاغذ داخلی و تأمین آن برای حوزه‌های مرتبط در دستور کار قرار گرفت و با جدیت دنبال شد که امروز شاهد برگزاری جشن خودکفایی کاغذ هستیم.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ تصریح کرد: در آینده نزدیک امکان وسیع‌تری برای حوزه‌های مرتبط با صنعت کاغذ ایجاد می‌شود، کارخانه کاغذ و چوب مازندران یک زیرساخت مهم در کشور است و احیای آن جزو اهداف دولت سیزدهم بود که محقق شد.

کد خبر 708511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.