بازار سنتی باید به سعدالسلطنه جدید تبدیل شود

رئیس شورای شهر قزوین با بیان اینکه می‌توانیم از دل بازار قزوین سعدالسلطنه جدیدی بیرون بیاوریم، گفت: شورای شهر قزوین همه ظرفیت خود را برای احیای بازار سنتی پای کار آورده، چرا که این بازار سنتی به عنوان هویت تاریخی، فرهنگی و شهری مطرح است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، پنجاه‌ویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر قزوین در سال جاری شامگاه _یکشنبه پنجم آذرماه_ به ریاست علی فرمانی و با حضور سایر اعضای شورای شهر قزوین و همچنین اعضای بسیج اصناف شهرستان قزوین با هدف افزایش تعاملات و همکاری شورای شهر با جامعه اصناف بسیجی در حل مشکلات موجود در مدیریت شهری قزوین در تالار مردم این نهاد برگزار شد.

متدینان از بازار قزوین فرار می‌کنند

مرتضی اخلاقی، نماینده صنف پوشاک قزوین در این جلسه با بیان اینکه با وجود گذشت ۴۵ سال از انقلاب اسلامی هیچ تحولی در بازار قزوین اتفاق نیفتاده است، اظهار کرد: از نظر بناسازی، ساخت عمارات و همچنین از نظر بهداشت، نظافت و فرهنگ رفتار هیچ تحولی در فضای بازار سنتی قزوین نداشتیم و متأسفانه روز به روز هم این فرهنگ به قهقرا می‌رود.

وی اضافه کرد: پاتوق خیلی از مسئولان استان قزوین در گذشته حجره‌های بازاریان قدیمی مانند حاج‌آقای درافشان بود، اما خیلی از آنها در این چند ۱۰ سال یک‌بار قدم در بازار قزوین نگذاشتند و حتی یک‌دفعه با اصناف قدیمی قزوین درباره مشکلاتشان صحبت کردند.

اخلاقی با بیان اینکه کسبه قزوین به اندازه کسبه تهران مالیات می‌دهند، اما خدماتی که دریافت می‌کنند صفر است، تصریح کرد: مالیاتی که کسبه قزوین در مقایسه با سرانه شهری و رتبه خودش می‌پردازند، از کسبه تهرانی بیشتر است و این در حالی است که یک‌پنجاهم یک کاسب تهرانی مشتری داریم. با این حال خدمات صفر است و هیچ‌چیزی ندیدم.

این عضو بسیج اصناف قزوین در ادامه صحبت‌هایش با تاکید بر اینکه برای اعمال تغییرات اختیاری نداریم، گفت: برای احداث مغازه، تغییر دکوراسیون، تجدیدبنای مغازه و حتی برای تغییر کرکره مغازه مالک مال خودم نیستم و فقط پول می‌دهم و خدماتی نمی‌بینم.

اخلاقی با اشاره به ثابت ماندن تعداد مغازه‌های بازار (۱۲۰۰ باب) از پیش از انقلاب تاکنون ادامه داد: امروز مغازه‌داری که می‌خواهد پروانه‌کسب بگیرد، کلی هزینه می‌پردازد و چرا هیچ‌کس بر این امر نظارت نمی‌کند؟

وی با یادآوری اینکه قزوین را دارالمؤمنین می‌خوانند، تصریح کرد: با این حال گردشگر ایرانی و خارجی که به بازار قزوین می‌آیند، باید علائمی از اسلام را در این بازار ببینند که هیچ‌چیز مشاهده نمی‌شود. چه شدند آن مؤمنانی که صبح به صبح ابتدای بازار قرآن می‌خواندند و متأسفانه امروز دارند درب مغازه تخته‌نرد بازی می‌کنند.

این بازاری قزوینی با اشاره به اینکه بازار روزگاری برای خودش دولت کوچک بود، افزود: اما متأسفانه با قوانین سختی دولت‌مردان برای بازار تجویز کردند، متدینان و متشرعان ما دارند از بازار قزوین فرار می‌کنند. هزینه‌های خیلی‌زیاد، قوانین دست‌وپاگیر، اهمیت ندادن مسؤولان به بازاریان و برخورد بد عده‌ای از مسئولان از جمله مشکلات بازار است. نمی‌شود خدمات را نادیده گرفت و نمی‌گوییم هیچ اتفاقی نیفتاده، ولی این خدمات کافی نیست و از همه بدتر اینکه حرمت بازار شکسته شده است.

نبود امنیت و ایمنی در بازار سنتی

غلامرضا ابراهیمی، مسئول بسیج اصناف شهرستان قزوین هم در این جلسه با ذکر اینکه شهرداری قزوین با مشارکت خود بازاری‌ها بازار سنتی تهران را بر مبنای بنای قدیم خود بازسازی می‌کند، عنوان کرد: اما متأسفانه در قزوین هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده و آسفالت داخل بازار سنتی قزوین و سیستم آب و برق آن هنوز متعلق به قبل از انقلاب است.

وی نبود امنیت را از مشکلات بزرگ بازار سنتی قزوین برشمرد و گفت: هر سال دم‌دم‌های عید که می‌شود، به خاطر مصرف بالای برق کسبه شاهدیم که پست‌های برق بازار سنتی قزوین آتش می‌گیرند و کابل‌های برق خوابیده در کف بازار حداقل متعلق به ۴۰ سال قبل است. پست برق آتش می‌گیرد، چون این کابل‌های فرسوده کشش این همه مصرف را ندارند.

این بازاری قزوینی سقف بازار سنتی را یکی از خطرات بزرگ شهر دانست و تصریح کرد: ۸۰ درصد سقف بازار سنتی قزوین یا شیروانی و یا شیشه‌ای است که با یک باد و طوفان شدید شیشه از فاصله چهار یا پنج متری روی سر مردم می‌ریزد و هیچ اقدامی برای رفع این آسیب اتفاق نیفتاده است.

وی با اشاره به معضل آتش‌سوزی در بازار قزوین افزود: هر ۵ یا ۶ سال می‌بینیم که چندمغازه دچار حریق می‌شوند و تا یک‌ماه مسئولان برای ایمن‌سازی بازار و ایجاد ایستگاه آتش‌نشانی به تکاپو می‌افتند، اما بعد از یک‌ماه همه چیز به فراموشی سپرده می‌شود. با این حال هنوز که هنوز است یک ایستگاه آتش‌نشانی در جوار بازار سنتی قزوین نیست.

بازار سنتی می‌تواند سعدالسلطنه جدید قزوین شود

علی فرمانی، رئیس شورای شهر قزوین با بیان اینکه هر بازاری باید از هویت بازار قزوین به عنوان یک شهروند دفاع کند، گفت: وقتی ما به جای اینکه خانه‌های خودمان را به ایرانی ۲ میلیون تومان اجاره دهیم، به افغانی‌ها ۸ میلیون تومان اجاره می‌دهیم، باید از خود بپرسیم کدام قانون می‌تواند جلوی این کار را بگیرد و در این وضعیت کار سخت می‌شود.

وی اضافه کرد: در بخشی از کار مسئولان باید پیگیر اجرای قانون باشند و در بخشی دیگر هم به همکاری مردم نیاز داریم که ما به عنوان نمایندگان مردم در مدیریت‌شهری در راستای اجرای قانون قدم‌هایی برمی‌داریم.

فرمانی ادامه داد: برای رفع مشکلات بازار سنتی قزوین جلسه‌ای را در اسرع وقت با حضور شهردار منطقه، مدیرکل میراث فرهنگی و رئیس سازمان پسماند برگزار خواهیم کرد. البته برای ساماندهی چاه‌های فاضلاب بازار و آسفالت و بهسازی معابر بازار قزوین بودجه خوبی گذاشتیم.

رئیس پارلمان شهری قزوین با بیان اینکه می‌توانیم از دل بازار قزوین سعدالسلطنه جدیدی بیرون بیاوریم، گفت: شورای شهر قزوین همه ظرفیت خود را برای احیای بازار سنتی پای کار آورده، چرا که این بازار سنتی به عنوان هویت تاریخی، فرهنگی و شهری مطرح است.

فرمانی افزود: اعتقاد داریم که هرگاه اصناف ما پای کار بودند، هدف‌گذاری‌های مدیران نظام به سرانجام رسیده و هر موقع هم مسئولان از اصناف و مردم جدا شدند، رو به انحطاط رفتند و در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها این مهم را در نظر داریم.

وی ادامه داد: حاضریم هر سه‌ماه یک‌بار با اصناف قزوین نشست داشته باشیم و درباره اجرای مصوبات شورای شهر قزوین به اصناف گزارش دهیم و در این باره به دوستان بازاری قول می‌دهیم.

لزوم مشارکت مدیریت‌شهری در بهسازی بازار قزوین

قاسم اللهیاری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قزوین هم با اشاره به بازدید خود از بازار سنتی و الآف‌راسته گفت: متوجه شدم این بازار کف‌سازی مناسبی ندارد و قدمت آن به قبل از انقلاب برمی‌گردد و به همین خاطر بازسازی آن باید در اولویت قرار بگیرد.

وی بر ضرورت بهسازی بازار سنتی و تاریخی قزوین تاکید کرد و افزود: در این بهسازی باید از تصاویر شهدا و بازاریان متدین قزوین استفاده شود که کتاب قرآن را در کنار کتاب مکاسب خود داشتند و بازاریان قزوین هنوز هم پای کار در سختی‌ها هستند.

اللهیاری ادامه داد: بازاریان قزوین همیشه ثابت کرده‌اند که اگر مسئولان دولتی یک‌قدم بردارند، آنها ۱۰ قدم برمی‌دارند و این به ما ثابت شده است، ولی باید مدیریت‌شهری در کنار بازاریان به عنوان متولی حضور داشته باشد تا ما هم در بهسازی بازار سهمی داشته باشیم.

کد خبر 707335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.