جبهه‌ای به وسعت همه دریاها

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _یکشنبه پنجم آذر ۱۴۰۲_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود به گفت‌وگوی اختصاصی با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس پرداخت و با تیتر «صهیونیست‌ها تسلیم اراده مقاومت شدند» نوشت: در این مصاحبه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین-حماس در پاسخ به سوالی درباره دستاوردهای ملت فلسطین و مقاومت دلیرانه آنها در تحمیل شروط خود به دشمن صهیونیستی در توافقنامه آتش‌بس موقت و تبادل اسرا، گفت: «تردیدی نیست که دشمن صهیونیستی مایل به این توافق نبود، زیرا معتقد بود و به دنبال این بود که اسرای موجود نزد مقاومت و گردان‌های شهید عزالدین القسام را از طریق تفنگ و سیاست کشتار، ارعاب و قتل عام، برگرداند.»

هنیه افزود: «دشمن صهیونیستی در هفته‌های گذشته از هرگونه مذاکره غیرمستقیم با جنبش حماس خودداری می‌کرد و به مذاکره و آتش‌بس نه می‌گفت و شعار حذف حماس را سر می‌داد.»

وی همچنین تأکید کرد: «یقیناً استواری و خلاقیت مقاومت و فرماندهی گردان‌های شهید عزالدین قسام و استواری مردم فلسطین در نوار غزه علیرغم گستردگی کشتارهایی که علیه آنها شد، دشمن را مجبور به تعامل با دیدگاه و خواست مقاومت و اراده ملت فلسطین در موضوع آتش‌بس و تبادل محدود اسرا کرد.»

جبهه‌ای به وسعت همه دریاها

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود به پیش‌بینی شبکه تلویزیونی الجزیره پرداخت و با تیتر «جنگ غزه می‌تواند آغاز پایان باشد اما نه برای فلسطین» نوشت: «مروان بشاره»، تحلیلگر ارشد سیاسی تلویزیون الجزیره هم در یادداشتی نوشته است که کشتار عمدی مردم فلسطین توسط اسرائیل به بهانه «دفاع از خود» امنیت آن را افزایش نمی‌دهد یا آینده‌اش را تضمین نمی‌کند، بلکه باعث ایجاد ناامنی، بی‌ثباتی و انزوای بیشتر اسرائیل و تهدید بقای بلندمدت آن در منطقه خواهد شد.

 بشاره در ادامه یادداشت خود نوشته است که مدت‌ها قبل از جنگ غزه، روزنامه‌نگار برجسته اسرائیلی، «آری شاویت»، نابودی اسرائیل را پیش‌بینی کرد و هفته گذشته، «آمی آیالون»، رئیس سابق سرویس مخفی شین‌بت هشدار داد که جنگ و اشغال سرزمین فلسطین به پایان اسرائیل منجر خواهد شد. به گفته تحلیلگر الجزیره، اسرائیل پس از پایان جنگ غزه گزینه خوبی ندارد و این احتمال وجود دارد که جنگ غزه، آغاز پایان تل‌آویو باشد.

این روزنامه در اخبار ویژه خود به تحلیلی از وب‌سایت فرارو در مورد جنگ غزه و اسرائیل پرداخت و نوشت: در حالی که رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان‌الاقصی به شکل بی‌سابقه‌ای غافلگیر شد، در مقابل نتوانست گزینه‌ای برای غافلگیر کردن مقاومت غزه داشته باشد.

در این زمینه وب‌سایت فرارو با فهرست کردن برخی شکست‌های بزرگ رژیم صهیونیستی در جنگ غزه نوشت: ناپلئون بناپارت می‌گوید: «سعی کنید با دشمن خود به مدت طولانی نجنگید. زیرا وی عملاً تمام حیله‌هایتان را فرامی‌گیرد و تدابیر خاص و مؤثری را علیه شما می‌اندیشد.» انعکاس عینی این موضوع را در میدان‌های جنگ غزه، پس از وقوع حادثه هفتم اکتبر و آغاز حملات گسترده ارتش اسرائیل به نوار غزه می‌توان مشاهده کرد.

جبهه‌ای به وسعت همه دریاها

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «گلوگاه دریایی ارتش اسرائیل زیر پای یمن» نوشت: فقط ساعاتی قبل از شروع آتش‌بس در غزه، یک کشتی اسرائیلی در اقیانوس هند با یک فروند پهپاد هدف قرار گرفت تا میزان ناامنی دریایی برای اسرائیلی‌ها به بالاترین سطح برسد. بعد از کنترل کشتی «گلوریس لیدر» در عملیات ویژه ارتش یمن، این نخستین کشتی اسرائیلی است که ظرف حدود پنج روز هدف قرار می‌گیرد. تاکنون هیچ‌کس، مسئولیت حمله به کشتی کانتینری CMA CGM Symy را نپذیرفته است. هم‌زمان مقام‌های دریایی انگلیس مدعی شدند که یک کشتی انگلیسی بنا به دستور یمنی‌ها مجبور به تغییر مسیر شده است. در آخرین ساعات دیشب نیز ارتش یمن بر کشتی صهیونیستی ZIM مسلط شد.

جبهه‌ای به وسعت همه دریاها

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود با عنوان «جبهه‌ای به وسعت همه دریاها» نوشت: انتشار خبر دومین حمله به ناوگان حمل‌ونقل اسرائیلی در آب‌های پیرامون شبه‌جزیره عربی در کمتر از یک هفته، به منزله تعبیر عینی پیام گشایش جبهه دریایی علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی است.

دیروز شبکه المیادین و به تبع آن دو خبرگزاری مهم آمریکایی و عبری فاش کردند تنها ۴ روز پس از توقیف کشتی باری «گلکسی لیدر» متعلق به یک مالک سرشناس اسرائیلی در آب‌های دریای سرخ، یک شناور باری دیگر متعلق به بزرگ‌ترین شرکت کشتیرانی رژیم صهیونیستی این بار در شمال اقیانوس هند، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. این حملات به منزله عملیاتی شدن هشدار انصارالله یمن مبنی بر گشایش جبهه دریایی و تجاری علیه رژیم اشغالگر قدس است؛ رژیمی که ۵۰ روز است انواع جنایات علیه بشریت را با بمباران و حمله به مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها، مدارس و دیگر اماکن عمومی باریکه غزه مرتکب شده و طبق گزارش‌های رسمی ۱۵ هزار غیرنظامی فلسطینی را به شهادت رسانده است.

یکشنبه هفته گذشته رزمندگان یمنی با یک فروند بالگرد میل ۲۴ روی عرشه کشتی حامل خودروی گلکسی لیدر فرود آمدند و با توقیف پرسنل ژاپنی، آن را به سواحل یمن هدایت کردند. حتی خبرنگار المیادین از روی عرشه این کشتی مصادره‌شده گزارشی ارسال کرد.

به دنبال انتشار تصاویر مربوط به عملیات موفق توقیف کشتی مزبور در دریای سرخ نزدیک به آب‌های ساحلی عربستان سعودی، علی القهوم یکی از اعضای دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن از گسترش عملیات بزرگ ارتش این کشور علیه رژیم اشغالگر تا پیروزی فلسطین و غزه و نابودی اسرائیل صحبت کرد و محمد البخیتی، دیگر عضو سرشناس دولت نجات ملی صنعا نیز در مصاحبه با المیادین از اصطلاح «تشدید در مقابل تشدید» درباره تنوع گزینه‌های دردناک مقاومت در صورت ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه استفاده کرد.

جبهه‌ای به وسعت همه دریاها

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود با اشاره به نقش تهران، دوحه و قاهره در توقف چهارروزه جنگ و جلوگیری از جنایات اسرائیل و با عنوان «تروئیکای صلح» نوشت: از صبح جمعه و با عملیاتی‌شدن وقفه بشردوستانه چهارروزه، تبادل زندانیان دو طرف (اسرائیلی و فلسطینی) هم انجام شد. هرچند طیفی از تحلیلگران و ناظران درباره تبدیل‌شدن این وقفه (که نصف مدت آن هم گذشته است) به یک آتش‌بس پایدار با دیده تردید نگاه می‌کنند، اما حصول همین میزان توافق موقت در شرایط فعلی می‌تواند برای برخی کشورها مانند قطر و مصر آورده دیپلماتیک جدی در پی داشته باشد و وزن آنها را از این منظر در منطقه و جهان تقویت کند. البته این نکته را نیز باید در نظر داشت که وقفه چهارروزه معنایش نادیده‌گرفتن جنایات و نسل‌کشی‌های اسرائیل در ۵۰ روز گذشته نیست. فارغ از این مباحث باید یادآور شد در کنار دوحه و قاهره، تهران هم از آغاز جنگ حماس و اسرائیل با وجود کوتاه نیامدن از آرمان‌هایش درباره فلسطین در ۵۰ روز گذشته با تحرکات دیپلماتیک منطقه‌ای سعی داشت به هر شکل ممکن به این جنگ، حتی به صورت موقت پایان دهد.

اکنون پس از انجام اولین مرحله تبادل زندانیان در شامگاه جمعه، به شکل بارزتری نقش ایران در این وقفه چهارروزه و تبادل زندانیان روشن شده است. در همین راستا وزارت امور خارجه فیلیپین در بیانیه‌ای آزادی «گلینِئور جیمی پاکبو» شهروند این کشور از اسارت در غزه را ثمره تلاش‌های دیپلماتیک انجام‌شده توسط وزارت امور خارجه این کشور دانسته و در آن از چند کشور منطقه‌ای ازجمله ایران به دلیل نقش آن‌ها در تسهیل آزادی او تشکر و قدردانی کرد.

جبهه‌ای به وسعت همه دریاها

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود به بررسی راه و بیراهه نفت‌زدایی از بودجه دولت پرداخت و با انتخاب تیتر «حقوق بگیران در تور مالیاتی» نوشت: درحالی‌که در بودجه سال آینده رشد منابع عمومی ۱۶.۷ درصد در نظر گرفته شده، رشد درآمدهای مالیاتی حدود ۵۰ درصد است. اگرچه حرکت به سمت افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی امری مطلوب محسوب می‌شود، اما راه و بی‌راهه آن باید مدنظر قرار گیرد. برای افزایش درآمدهای مالیاتی، افزایش نرخ‌ها راحت‌ترین روش برای سیاست‌گذار محسوب می‌شود؛ اما توصیه نهادهای پژوهشی، افزایش پایه‌های مالیاتی، کاهش فرار مالیاتی و حرکت به سمت مالیات بر مجموع درآمد است، نه صرفاً حقوق و دستمزد. نکته دیگر اینکه نوع رشد مالیات باید متناسب با فضای اقتصاد کلان و رشد درآمدهای بنگاه‌های اقتصادی باشد، در غیر این صورت این تصمیم می‌تواند در بلندمدت باعث افت درآمدهای مالیاتی به‌دلیل تشدید رکود اقتصادی شود. در اقتصاد کشور اخذ مالیات از «حقوق بگیران» یا «شرکت‌های خصوصی شفاف» به سرعت انجام می‌شود؛ درحالی‌که مالیات‌ستانی از بخش‌های دیگر با چانه‌زنی و تأخیر زمانی همراه است.

جبهه‌ای به وسعت همه دریاها

کد خبر 707103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.