بارش شهابی a-Monocerotid 2023 را از دست ندهید

بارش شهابی a-Monocerotid 2023 از تاریخ بیست‌وچهارم آبان‌ تا چهارم آذر فعال است و زمان اوج آن حدوداً چهارشنبه -یکم آذر- رخ می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بارش شهابی a-Monocerotid-2023 از تاریخ بیست‌وچهارم آبان تا چهارم آذر فعال است و زمان اوج آن حدوداً چهارشنبه -یکم آذر- رخ می‌دهد. در طول این مدت هر زمان که نقطه تابش شهاب‌باران در صورت فلکی سگ کوچک یا کلب اصغر بالای افق باشد احتمال مشاهده شهاب‌ها وجود خواهد داشت. هرچه نقطه تابش در آسمان بالاتر باشد، تعداد شهاب‌های قابل مشاهده نیز بیشتر می‎‌شود.

بارش شهابی a-Monocerotid-2023 از اصفهان از ساعت ۲۱:۴۳ تا حوالی ساعت ۰۶:۱۰ (روز آینده) قابل مشاهده است و زمان اوج آن نیز ساعت ۰۴:۰۰ است. در این زمان، چرخش زمین، اصفهان را در سمت بهینه در جهت شهاب‌های ورودی می‌چرخاند و تعداد شهاب‌هایی که به صورت عمودی به سمت پایین می‌بارد را به حداکثر می‌رساند. در زمان‌های دیگر، شهاب‌های کمتری بر فراز آسمان اصفهان می‌سوزند و تمایل دارند با زاویه مایل وارد جو شوند.

ماه در حضیض زمینی

ماه چهارشنبه -یکم آذر- در نزدیک‌ترین فاصله خود به زمین قرار خواهد گرفت و کمی بزرگ‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد، فاصله ماه از زمین متفاوت است زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست و کمی بیضی شکل است. همان‌طور که ماه هر ۲۹.۵ روز یک‌بار این مسیر بیضی شکل را به دور زمین طی می‌کند. فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر می‌کند.

اندازه زاویه‌ای ماه نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است. روشنایی آن نیز تغییر می‌کند، البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است زیرا فازهای آن نیز هم‌زمان در حال تغییر است.

کد خبر 706095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.