پارادوکس نظام بین‌الملل در برابر مظلومیت فلسطین

جنایات اسرائیل به‌خصوص حمله به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در واقع تمسخر حقوق بین‌الملل و نهادهای بین‌المللی است؛ چرا که علی‌رغم وجود کنوانسیون‌های مختلف در موضوع غزه، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه‌ای ضعیف با عنوان وقفه بشردوستانه صادر کرد.

خبرگزاری ایمنا؛ صدرا شکرچیان، تحلیلگر ارشد روابط بین‌الملل و عضو انجمن مطالعات غرب آسیا، در یادداشتی نوشت: «عملیات آزادی‌خواهانه طوفان‌الاقصی که از آتشفشان خشم و مظلومیت مردم فلسطین به دست گروه مقاومت حماس از پانزدهم مهر آغاز شد شکستی تاریخی و به فرموده رهبر حکیم انقلاب غیرقابل ترمیم برای این رژیم رقم زد که اسرائیل را به نقطه پایان نزدیک می‌کند، اما آنچه موضوع این نوشتار است عدم کارآمدی سازوکارها و هنجارهای بین‌المللی و نقش و عملکرد حقوق بین‌الملل در موضوع نسل‌کشی آشکار مردم مظلوم غزه است.

بسیاری از مبانی حقوق بشری بر اساس معاهدات و کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو با استناد به آنها مطرح می‌شود. در یک پاراگراف کنوانسیون‌های ژنو مجموعه‌ای از چهار معاهده بین‌المللی هستند که در سال ۱۹۴۹ در شهر ژنو سوئیس تصویب شدند. کنوانسیون‌های ژنو طی پروتکل‌های الحاقی در سال‌های ۱۹۷۷ و ۲۰۰۵ مورد بازبینی قرار گرفت؛ این کنوانسیون‌ها به منظور حفاظت از افراد غیرنظامی و نظامی در زمان جنگ تدوین شده‌اند.

در حقوق بین‌الملل کنوانسیون‌های ژنو از مهم‌ترین اسناد حقوق بین‌الملل بشردوستانه هستند و توسط ۱۹۶ کشور جهان به تصویب رسیده‌اند. کنوانسیون اول و دوم ژنو به حفاظت از افراد نظامی مجروح یا بیمار در میدان جنگ و در دریا می‌پردازد. کنوانسیون سوم ژنو به حفاظت از اسیران جنگی می‌پردازد. کنوانسیون چهارم ژنو به حفاظت از افراد غیرنظامی در زمان جنگ می‌پردازد.

جنایات اسرائیل بخصوص حمله به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در واقع تمسخر حقوق بین‌الملل و نهادهای بین‌المللی است؛ چرا که علی‌رغم وجود کنوانسیون‌های فوق، در موضوع غزه، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه‌ای ضعیف با عنوان وقفه بشردوستانه صادر کرد که امیدواریم به قول «ریاض منصور» سفیر فلسطین در سازمان ملل، تنها جوهری بر کاغذ نباشد. این قطعنامه نشان از کارایی نداشتن ساختار سازمان ملل و بر فروپاشی اصول و مبانی حقوق بین‌الملل حکایت دارد.

بر اساس حقوق بین‌الملل ممنوعیت نسل‌کشی از قواعد آمره بین‌المللی است و لزومی به عضویت کشورها برای پاسخگویی آنها وجود ندارد و دیوان بین‌المللی دادگستری می‌تواند این رژیم کودک‌کش را محاکمه کند.

ضروری است دولت ملت‌های حوزه مقاومت و همه آزادگان جهان زینب‌وار با تبیین و روایت مظلومیت مردم مقاوم غزه و شقاوت شیاطین صهیونیست، برای جلوگیری از مظلوم‌نمایی رژیم غاصب و استفاده از ظرفیت قانونی نهادهای بین‌المللی لازم است علاوه بر اقدامات عملی در یاری غزه مظلوم و پیشگیری از روایت‌سازی وارونه (تعویض جای شهید و جلاد) در افکار عمومی دنیا، اقدامات حقوقی و رسانه‌ای گسترده را پیگیری کنند.»

کد خبر 705936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.