۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۲
کبوتر پرانی جرم است؟

مزاحمت از طریق کبوترپرانی یک عمل غیرقانونی بوده و ممکن است به تعقیب و مجازات فرد مزاحم منجر شود، همچنین به‌منظور محافظت بیشتر از پروازها و هواپیماها هرکس در شعاع ۴۰ کیلومتری فرودگاه‌ها یا مناطق ممنوعی که وزارت دفاع اعلام کرده است، اقدام به کبوترپرانی کند، به سه ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام گذاشته و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروند از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

بنا به اهمیت مباحث حقوق شهروندی، به پدیده کبوترپرانی پرداخته می‌شود؛ یکی از پدیده‌هایی که در جامعه امروزی در گستره وسیعی گسترش یافته، پدیده کبوترپرانی بر پشت‌بام خانه‌ها است که گاه آرامش و آسایش همسایه‌ها را سلب می‌کند، کبوترپرانی یکی از مسائل اجتماعی است که زمینه‌ساز بروز ناهنجاری‌های مختلفی می‌شود، افزون بر آلودگی ناشی از نگهداری از این پرندگان، ایجاد مزاحمت صاحب کبوترها برای همسایه‌ها و ورود به حریم منازل از دیگر مشکلاتی است که افراد با آن مواجه هستند.

مزاحمت از طریق کبوترپرانی یک عمل غیرقانونی است و ممکن است به تعقیب و مجازات فرد متجاوز منجر شود، در بسیاری از کشورها، این‌گونه رفتارها تحت قوانین مختلفی قرار می‌گیرد و متجاوزان ممکن است مجازات‌هایی مانند مجازات جزایی، مجازات مدنی یا هر دو را متحمل شوند. جرم مزاحمت از طریق کبوترپرانی در کشور، یکی از جرایمی است که به دلیل تأثیرات زیان‌باری که برای افراد و جامعه به وجود می‌آورد، با تشدید مجازات همراه است، در این جرم، فردی با پرتاب کبوتر یا حیوانات دیگر به سوی افراد یا اماکن عمومی، مزاحمت و خطر برای دیگران یا مناطق حساس از جمله فرودگاه‌ها و مناطق ممنوع ایجاد می‌کند.

در قانون مجازات اسلامی به‌طور صریح به پدیده کبوترپرانی اشاره‌ای نشده است، اما می‌توان آن را از مصادیق ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی دانست، در این ماده این‌گونه آمده است: «هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی شود یا مردم را از کسب‌وکار باز دارد، به حبس از سه ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود»؛ قانون‌گذار با وضع این ماده مصادیق مختلفی از جرایم را در این ماده گنجانده که یکی از آن مصادیق جرم کبوترپرانی است و این جرم مقید به شروط و شرایط است.

از طرف دیگر این موضوع مشمول ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی بوده و می‌توان مرتکب را از باب تهدید علیه بهداشت عمومی به حکم دادگاه به حبس تا یک سال محکوم کرد، همچنین قانون تشدید مجازات کبوترپرانی و آئین‌نامه تبصره ۲ آن به این موضوع پرداخته است.

قانون تشدید مجازات کبوترپرانی و آئین‌نامه آن طبق ماده واحده به‌منظور محافظت بیشتر از پروازها و هواپیماها هر کس در شعاع ۴۰ کیلومتری فرودگاه‌ها یا مناطق ممنوعی که وزارت دفاع آن‌ها را ممنوعه اعلام کرده است، اقدام به کبوترپرانی کند، به سه ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود.

اما با این حال افرادی هستند که شغل‌شان پرورش و نگهداری کبوتر است که باید پروانه و مجوز این کار را داشته باشند و شرایط آن در آئین‌نامه قانون تشدید مجازات کبوترپرانی آمده و هر کس بدون پروانه مبادرت به نگهداری و پرورش کبوتر در حدود و مناطق مزبور کند به حبس تا شش ماه محکوم می‌شود.

طبق ماده ۲ آئین‌نامه تبصره ۲ قانون تشدید مجازات کبوترپرانی، محل پرورش و نگهداری کبوتر نباید در نقاط پرجمعیت و در مجاورت مدارس و آموزشگاه‌ها باشد، همچنین محل پرورش و نگهداری کبوتر باید از لحاظ شرایط بهداشتی و سرایت نکردن بیماری مورد تأیید وزارت بهداشت باشد و مزاحمتی برای مجاوران و همسایه‌ها ایجاد نکند، نبود هر یک از این شرایط موجب باطل شدن پروانه و تعطیلی محل شده و کبوترهای موجود زیر نظر نیروی انتظامی محل به افراد واجد صلاحیت فروخته خواهد شد و بهای آن به صاحب کبوتر پرداخت می‌شود.

کد خبر 700166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.