واردکنندگان برنج محصول کشاورزان داخلی را خریداری کنند

معاون اول رئیس‌جمهور از واردکنندگان برنج خواست به جای واردات، محصول تولیدکنندگان و کشاورزان داخلی را خریداری کنند و دولت نیز از آنان حمایت خواهد کرد.

به گزارش ایمنا، جلسه بررسی مشکلات و مسائل کشاورزان سه استان شمالی کشور با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد و مخبر دستورات ویژه‌ای را برای برون‌رفت از وضعیت فعلی و رفع مسائل موجود صادر کرد.

این جلسه با حضور وزیر جهاد کشاورزی، استانداران مازندران و گیلان، نمایندگان استان‌های مازندران، گیلان و گلستان در مجلس شورای اسلامی و نمایندگان کشاورزان و اتحادیه‌های محصولات مختلف کشاورزی برگزار شد.

محمد مخبر در این جلسه حمایت از تولیدات داخلی و محصولات کشاورزی را وظیفه دولت در راستای خودکفایی و تأمین امنیت غذایی دانست و با اشاره به خرید گندم تصریح کرد: در حالی که در قانون بودجه تنها ۷۰ هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم دیده شده بود، اما دولت در راستای حمایت از کشاورزان و گندم‌کاران تاکنون ۱۲۵ هزار میلیارد تومان برای خرید این محصول هزینه کرده است و حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز به‌زودی پرداخت خواهد کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور حمایت از محصولات استان‌های شمالی را نیز در همین راستا مهم برشمرد و با تاکید بر لزوم جلوگیری از واردات برنج خارجی اظهار کرد: مادامی که یک گرم برنج داخلی در انبارهای کشاورزان وجود دارد، واردات و توزیع برنج خارجی تخلف محسوب می‌شود و دستگاه‌های نظارتی با افراد خاطی و متخلفین در این زمینه برخورد خواهند کرد.

مخبر همچنین از وارد کنندگان برنج خواست به‌جای واردات، محصول تولید کنندگان و کشاورزان داخلی را خریداری کنند و دولت نیز از آنان حمایت خواهد کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش نمایندگان مردم استان‌های شمالی در مجلس شورای اسلامی مبنی بر فرسوده شدن ماشین‌آلات و دستگاه‌های کارخانه‌های شالی‌کوبی، تصریح کرد: دولت اعتباراتی را به منظور حمایت از کشاورزان و شالی‌کاران در راستای بازسازی و نوسازی ماشین‌آلات شالی‌کوبی اختصاص خواهد داد.

مخبر همچنین از بررسی موضوع تعیین خط اعتباری برای خریداران برنج داخلی خبر داد و گفت: این موضوع در بانک مرکزی مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا در صورت امکان خط اعتباری در نظر گرفته شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به بدهی تسهیلات و وام‌های برنج‌کاران و چای‌کاران این استان‌ها خاطرنشان کرد: این موضوع در جلسه هیئت وزیران بررسی خواهد شد و تلاش خواهیم کرد وام‌های برنج‌کاران و چای‌کاران سه استان شمالی کشور استمهال شود.

وی با اشاره به واردات بی‌رویه برنج و برخی محصولات دیگر در سال‌های گذشته افزود: بخش زیادی از مشکلات کشاورزان ناشی از واردات بی‌رویه در سال‌های قبل است که باید با برنامه‌ریزی و مدیریت مناسب و به صورت تدریجی این مسائل را حل و فصل کنیم.

مخبر استانداران سه استان شمالی کشور را مکلف کرد به منظور فروش برنج کیفی باقی‌مانده در انبارهای کشاورزان و سایر محصولات کشاورزی و باغی، راهکارهای تسهیل صادرات این محصولات را بررسی کنند تا از طریق منابع حاصل از صادرات، بخشی از مطالبات کشاورزان تأمین شود.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین از مسئولان مربوطه خواست میزان اثرگذاری تصمیمات اتخاذ شده برای حل مشکلات کشاورزان را بررسی کنند تا چنانچه مشکلات موجود همچنان مرتفع نشده بود، تصمیمات و تدابیر دیگری نیز اتخاذ شود.

همچنین وزیر جهاد کشاورزی در این جلسه راهبرد اصلی این وزارتخانه را حمایت از تولید داخل و کشاورزان دانست و گفت: رویکرد جدی این وزارت تأمین نیازهای کشور از محل تولیدات داخلی و محصولات کشاورزان است.

مهندس نیکبخت همچنین با تاکید بر اینکه از لحظه حضورم در این وزارتخانه تاکنون هیچ ثبت سفارشی برای واردات برنج انجام نشده است، تصریح کرد: با جدیت پای حمایت از کشاورزان و تولید داخلی ایستاده‌ایم و اجازه نخواهیم داد کشاورزان دچار آسیب و خسارت بیشتری شوند.

در این نشست که برخی نمایندگان بخش خصوصی و اتحادیه‌های کشاورزان نیز حضور داشتند، استانداران گیلان و مازندران گزارشی از وضعیت استان و مشکلات کشاورزان ارائه کردند و نمایندگان مردم استان‌های مازندران، گیلان و گلستان در مجلس شورای اسلامی و برخی نمایندگان اتحادیه‌ها، اصلی‌ترین دغدغه‌ها و مشکلات کشاورزان، برنج‌کاران و چای‌کاران، همچنین مسائل پیش روی تولید مرکبات را مطرح کردند.

کد خبر 694962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.