واکسیناسیون بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار پرنده بومی در خوزستان

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به واکسیناسیون یک میلیون و 600 هزار قطعه پرنده بومی، گفت: یکی از شاخص‌ترین بیماری‌های طیور آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است که طی شش ماه گذشته با افزایش ۲۲ درصدی پایش و بررسی این بیماری توانستیم استان را عاری از این بیماری نگه داریم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ناصر عسکری‌فرد امروز _سه‌شنبه هجدهم مهرماه_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حدود چهار هزار واحد صنفی تولید، نگهداری و عرصه فرآورده‌های دامی داریم که در شش ماه گذشته ۵۵ هزار بازدید صورت گرفته و در این بازدیدها بیش از ۱۶۸ هزار کیلوگرم فرآورده مشکوک و غیربهداشتی ضبط شده است.

وی افزود: ۱۹ میلیون قطعه طیور در کشتارگاه‌های خوزستان تخت نظارت دامپزشکی صورت گرفت و در کشتارگاه‌های دام نیز بر کشتار ۳۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین نظارت شد و به عنوان یک ارگان نظارتی بارها این هشدار را دادیم که عرضه گوشت در محل‌های غیربهداشتی و کشتارهای غیرمجاز به هیچ وجه مورد تأیید دامپزشکی نیست و به شدت خطرناک است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان خاطرنشان کرد: یک واقعیت اجتماعی وجود دارد که این مراکز عرضه غیرمجاز مصرف کننده و خریدار دارند، باید در این خصوص آگاهی‌بخشی صورت گیرد تا مردم دیگر از این مراکز غیربهداشتی خرید نکنند.

وی در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری‌های طیور، اضافه کرد: یکی از شاخص‌ترین بیماری‌های طیور آنفولانزای فوق حاد پرندگان است که یک ستاد اجرایی کشوری برای آن ایجاد شده است در این ستاد توانستیم طی شش ماه گذشته با افزایش ۲۲ درصدی پایش و بررسی این بیماری استان را عاری از بیماری نگه داریم.

ادامه داد: واکسیناسیون برای یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه پرنده بومی در روستاهای و ۱۰۳ میلیون نوبت قطعه واکسیناسیون برای ۸۰۰ مرغداری صورت گرفته است، علاوه بر آن در حوزه اداره تشخیص و درمان، افزایش ۷۳ درصدی بازدید مشترک از مراکز درمانی و افزایش دو درصدی بازدید از مراکز دارویی داشتیم و در حوزه داروهای غیرمجاز نیز با افزایش ۶۹ درصدی کشف و ضبط مواجه بوده‌ایم.

وی تصریح کرد: انواع آبزیان در خوزستان پرورش داده می‌شود و این استان یکی از پنج استان تولیدکننده میگو است. بیماری نکروز حاد عفونی هپاتوپانکراس صنعت پرورش میگو را نابود می‌کند که در خوزستان کنترل شد و صنعت میگوی خوزستان نجات پیدا کرد. امسال بازدیدها ۸۳ درصد، نمونه‌برداری‌ها ۶۲ درصد، آزمایش‌ها ۱۹ درصد و کلاس‌های آموزشی ۲۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به اقدامات آموزش و ترویج دامپزشکی خوزستان گفت: برگزاری ۱۷۰۰ کلاس آموزشی، درج ۴۰۰ پیام بهداشتی در خودروهای حمل‌ونقل عمومی و رشد صددرصدی سمینارها از جمله اقدامات این اداره کل برای آموزش و ترویج در سال جاری بوده است.

عسکری‌فرد ادامه داد: کشتارگاه دام اهواز از نظر بهداشتی قابل قبول است و محصولی که از آن وارد بازار می‌شود کاملاً بهداشتی است، اما وضعیت این کشتارگاه باید بهتر شود.

وی تاکید کرد: در شش ماه ابتدایی امسال در حوزه قرنطینه و امنیت زیستی استان می‌توان به نظارت بر بیش از ۹۰ درصد نهاده‌های دامی وارداتی به کشور، نظارت بهداشتی بر واردات بیش از سه میلیون تن نهاده‌های دامی به کشور، ترخیص ۵۸ فروند کشتی حامل نهاده‌های دامی وارداتی، صدور بیش از ۲۳ هزار فقره گواهی برای واردات بیش از ۶۱ هزار اشاره کرد.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان خاطرنشان کرد: در حوزه بهداشت و مدیریت دامی ۲۳ اردوی جهادی دامپزشکی در مناطق صعب‌العبور جهت ارائه خدمات رایگان انجام شده و بیش از ۱۱ میلیون نوبت واکسیناسیون رایگان دام سبک علیه بیماری‌های دامی مانند تب برفکی و طاعون نشخوارکنندگان صورت گرفته است.

وی ادامه داد: برای دام سنگین نیز ۴۲۳ هزار نوبت واکسیناسیون رایگان صورت گرفته که هر دام به طور میانگین ۱.۲ نوبت واکسن دریافت کرده است.

عسکری‌فرد با بیان اینکه ۱۱ هزار نوبت واکسیناسیون علیه بیماری هاری سگ‌های روستایی انجام شده است، اظهار کرد: در عملیات واکسیناسیون دام نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد، در سم‌پاشی دام ۶۰ درصد، سم‌پاشی جایگاه دام ۲۰ درصد، آزمایشات تشخیصی بیماری بروسلوز ۸۵ درصد، تست‌های تشخیصی بیماری سل ۸۰ درصد و تعداد پایش بیماری‌های واگیر دامی ۲۴ درصد افزایش عملکرد داشتیم.

وی با اشاره به اقدامات گسترده پیشگیری از بروز شیوع بیماری‌ها در مناطق تحت تنش آبی حوزه کرخه ادامه داد: زمانی که تنش آبی رخ می‌دهد، سیستم ایمنی دام ضعیف می‌شود، در این راستا ۱۵ نوع خدمت برای افرایش سیستم ایمنی دام صورت گرفت، به همین دلیل هیچ تلفاتی در تابستان نداشتیم.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: خرید و توزیع بیش از ۹۰۰ لیتر شربت و ۲۷۰ هزار قرص ضدانگل و بیماری‌های داخلی، سم‌پاشی جایگاه‌ها به صورت صددرصدی، خرید و توزیع بیش از ۱۵ هزار کیلو مکمل غذایی و اعزام دامپزشک و درمان رایگان از جمله اقداماتی بود که تابستان امسال به مناطق تحت تنش آبی صورت گرفت.

عسکری‌فرد اضافه کرد: بیش از ۱۰ هزار مورد آزمایش رایگان برای پایش و کنترل بیماری‌های انسان و دام در شش ماه ابتدایی امسال صورت گرفت.

کد خبر 694667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.