شهرداران فعال و نوآور در مدیریت پسماند گیلان اعتبار دریافت می‌کنند

استاندار گیلان با بیان اینکه شهرداری‌ها در حوزه مدیریت پسماند نقش مهمی دارند، گفت: شهرداران فعال و نوآور استان که در حوزه‌های مختلف اعم از مدیریت پسماند هزینه کرده‌اند، اعتبار می‌گیرند و این موضوع مورد توجه کمیته تخصیص اعتبارات گیلان است.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، اسدالله عباسی امروز یکشنبه شانزدهم مهرماه در همایش شهرداران استان گیلان با موضوع تفکیک زباله در استانداری با دعوت از افراد خلاق و نوآور در موضوع مدیریت پسماند اظهار کرد: شهرداری‌های نوآور دارای برنامه در موضوع فرآیند تفکیک زباله تا مقصد حمایت می‌شوند.

وی بیان اینکه سیمای شهرها و روستاهای گیلان نباید با زباله و توجه نکردن به مدیریت پسماند خراب شود، افزود: شهرداران، مسئول مدیریت شهری هستند بنابراین باید به این مهم توجه جدی داشته باشند.

استاندار گیلان از مدیریت پسماند و حوزه معاونت امور عمرانی استانداری و معاونان برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری‌ها و شهرداران استان خواست تا در اسرع وقت با تشکیل جلسات مشترک گزارشات شفافی مربوط به مدیریت پسماند در شهرها و روستاها ارائه دهند.

عباسی با اشاره به مزیت‌های گیلان در حوزه گردشگری و از سوی دیگر افزایش تولید زباله با ورود گردشگران به استان خاطرنشان کرد: باید در ورودی شهرهای مختلف و ورودی مناطق ساحلی، به موضوع فرهنگ‌سازی در خصوص تفکیک زباله از مبدا و تولید کمتر پسماند توجه بیشتری شود.

وی توجه به آموزش به گروه‌های مختلف در طرح تفکیک زباله را ضروری دانست و تصریح کرد: آموزش حفظ محیط زیست و تفکیک زباله از مبدا به دانش‌آموزان در مدارس مهم است ضمن اینکه در این موضوع از ظرفیت نماز جمعه نیز باید استفاده شود.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه حفظ محیط زیست از برنامه‌های راهبردی دولت سیزدهم است، اظهار کرد: شهرداران از ظرفیت‌های مردمی و سمن‌های فعال در حوزه حفظ محیط زیست و تفکیک زباله از مبدا بهره گیرند.

عباسی در ادامه سخنانش خطاب به شهرداران حاضر در این همایش، بر حفظ و نگهداری شهرها تاکید کرد و افزود: المان هر شهری باید متناسب با آن شهر باشد از این‌رو شهرداران باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

استاندار گیلان به شهرداران گفت: پیشنهادات مختلف در موضوع زباله‌سوز را حتماً به حوزه استانداری اطلاع دهید و مشورت بگیرید اما افرادی در این حوزه آرمانی صحبت کرده و عملکردی ندارند.

معاون امور عمرانی استانداری گیلان نیز در این همایش در سخنانی با بیان اینکه موضوع پسماند یکی از اولویت‌های حوزه شهری است، اظهار کرد: حوزه پسماند شهری از روستا جدا نیست و حلقه‌ای کاملاً بهم متصل است.

مسعود کاظمی با تشریح اقدامات مختلف در حوزه پسماند گیلان افزود: ساماندهی محل دفن زباله در سراوان رشت حدود ۶۷ تا ۶۸ درصد، کمپوست لنگرود ۶۱ و لندفیل لاهیجان ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی از شهرداران خواست تا در ایجاد بازارچه‌هایی در حوزه شهری توجه داشته و حداکثر همکاری را در حوزه مسکن و شهرسازی با افراد در صنعت ساختمان داشته باشند.

در این همایش شهرداران خشکبیجار، اسالم، سیاهکل، کیاشهر، منجیل، خمام، رضوانشهر و چاف چمخاله لنگرود اقدامات شأن را در ارتباط با مدیریت پسماند ارائه دادند و کتاب آموزشی با موضوع پسماند ویژه دانش‌آموزان تهیه شده از شهرداری سیاهکل رونمایی شد.

استان گیلان ۵۶ شهردار دارد و مدیریت پسماند، سال‌ها است که به یکی از معضلات این استان تبدیل شده است.

کد خبر 694120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.