بیش از ۲۵۵ هزار تن گندم از کشاورزان استان مرکزی خریداری شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: امسال ۲۵۵ هزار و ۵۰۰ تن گندم از کشاورزان این استان خریداری شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حسن میرزاخانی امروز_ سه‌شنبه چهارم مهرماه_ در گردهمایی آغاز سال زراعی جدید که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور وزیر جهاد کشاورزی در استان مرکزی برگزار شد اظهار کرد: خرید این محصول در استان مرکزی همسو با کشور روند افزایشی داشته‌است.

وی از افزایش ۳۲ درصدی خرید تضمینی گندم در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود: امسال ۱۰ و نیم میلیون تن گندم در کشور از گندم کاران خریداری شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر افزایش بارندگی‌ها در پاییز امسال گفت: امید می‌رود با استفاده از بذر گواهی شده، تولید گندم سال آینده در مزارع دیم استان نسبت به سال جاری افزایش یابد.

وی با بیان اینکه افزایش کیفیت گندم استان مرکزی علاوه بر افزایش تولید این محصول از دیگر دستاوردهای سازمان جهاد کشاورزی استان است تصریح کرد: با توجه به اینکه کیفیت محصول تولیدی استان نسبت به سایر استان‌ها از شرایط مناسبی برخوردار نیست، امید می‌رود با اقدامات و پیش‌بینی‌های سازمان جهاد کشاورزی، کیفیت این محصول در سال آینده افزایشی یابد.

میرزاخانی با بیان اینکه کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در راستای افزایش کیفیت نان تولیدی باید افزایش کیفیت تولید گندم را در دستور کار خود قرار دهند گفت: لازم است کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی از ظرفیت دهیاران برای آموزش کشاورزان و افزایش کیفیت محصول گندم در استان بهره گیرند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با بیان اینکه استفاده از بذرهای اصلاح شده نقش مهمی در افزایش کیفیت محصول گندم در استان مرکزی دارد افزود: لازم است برای افزایش بهره‌وری و کیفیت این محصول بذور اصلاح شده در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی، قطع برق را از جمله مشکلات کشاورزان در سال زراعی گذشته برشمرد و گفت: با توجه به ناترازی تولید برق در کشور، لازم است سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برنامه‌ریزی لازم را در سال زراعی جدید در این حوزه انجام دهد.

میرزاخانی با بیان اینکه در زمینه ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی ظرفیت‌های مناسبی در استان وجود دارد افزود: در زمینه ذخیره‌سازی گندم در شهرستان‌ها ساوه و زرندیه محدودیت‌هایی وجود دارد که نیاز است رفع این مشکلات در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بازسازی و نوسازی کمباین‌های استان مرکزی، نقش مهمی در افزایش تولید محصولات زراعی در استان مرکزی داشته است تاکید کرد: باید از ظرفیت کارخانه کمباین‌سازی استان برای بازسازی و نوسازی این ماشین‌آلات در استان استفاده شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم با اشاره به اینکه این استان از جمله پنج استان کشور است که در سال زراعی گذشته با مشکل خشکسالی مواجه است اضافه کرد: امسال با وجود خشک‌سالی بیش از ۲۵۵ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

علی صفری اظهار کرد: سال آینده باید با تأمین نهاده‌ها، کود و بذر افزایش تولید و خرید گندم در استان مرکزی افزایش یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم با اشاره به کاهش ۳۵ درصدی میزان بارندگی‌ها در این استان نسبت به بلند مدت و سال گذشته گفت: میانگین دمای استان مرکزی امسال نسبت به بلند مدت هشت دهم درصد افزایش یافته است.

محمد زاهدی با بیان اینکه با وجود کاهش بارندگی و افزایش دمای هوا ۳۰۹ هزار تن گندم در ۲۳۵ هزار هکتار در اراضی کشاورزی استان تولید شده است اظهار کرد: تولید محصول گندم در استان مرکزی با وجود کاهش سطح زیرکشت تولید این محصول در استان روند افزایشی داشته‌است.

وی با بیان اینکه تولید محصول گندم در استان مرکزی از نظر کیفیت افزایش و از نظر سن‌زدگی روند کاهشی داشته است افزود: استان مرکزی در زمینه میزان تولید محصول جو هم با حفظ سطح زیر کشت روند افزایشی داشته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی وی از اجرای طرح جهش تولید در ۳۰۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان مرکزی خبر داد و گفت: با همکاری ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره)، ۱۶۰ میلیارد ریال وام با سود چهار درصد در طرح جهش تولید در استان پرداخت شده‌است.

منبع: ایرنا

کد خبر 690681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.