انتقال مفاهیم عاشورایی به کودکان در تئاتر خیابانی «دوقصه پرغصه»

کارگردان تئاتر خیابانی «دو قصه پرغصه» گفت: این تئاتر موضوعات دینی را در حیطه کودک و نوجوان به‌نمایش می‌گذارد تا درک و فهم آن برای کودکان آسان‌تر باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، هنر تئاتر به سبب زنده‌بودن میان تمامی هنرها بیشترین تأثیرگذاری را بر جامعه مخاطبان دارد، بر همین اساس است که دستمایه قراردادن مفاهیم انسان‌ساز و تعالی‌بخش بشر مهم از قصص قرآنی، زندگی و سیره پیامبران و ائمه معصومین (ع) نقش غیرقابل‌انکاری در ترویج مبانی دینی میان مردم و میزان رشد، توسعه و اعتلای فرهنگی جوامع دارد.

یکی از اصلی‌ترین مسیرها برای ترویج هنر تئاتر میان عموم مردم و تحقق شعار تئاتر برای همه؛ تولید آثار نمایشی با الهام از مفاهیمی است که دارای عمومیت بالایی میان افراد جامعه است. تردیدی وجود ندارد در کشور اسلامی مانند ایران آموزه‌ها، مبانی دینی و شعائر اسلامی از آشناترین مفاهیم میان اغلب مردم به‌شمار می‌رود.

پس از انقلاب اسلامی نمایش‌های دینی بیشترین مخاطبان را به خود اختصاص داده‌اند، اهمیت شعائر دینی و مفاهیم مذهبی در جامعه مسلمان ایران همواره مورد تأیید و تأکید جامعیت ایرانیان بوده است. در حقیقت بروز و ظهور رفتارهای جامعه‌شناسانه سرچشمه اصلی خود را در مفاهیم و مبانی دینی داشتند و تولیدات تئاتر دینی با الهام از این مهم بیشترین بازخورد را از سوی مخاطب به خود اختصاص داده‌اند.

از این‌رو خبرگزاری ایمنا با توجه به شروع اجرای تئاترهای خیابانی ویژه ایام و محرم و صفر در اصفهان «دور عاشقان» که به همت دفتر تخصصی هنرهای نمایشی شهرداری اصفهان در دو مکان پل خواجو و ارگ جهان‌نما در حال برگزاری است، هرروز با یکی از کارگردان صاحب اثر در این رویداد درباره نمایشی خیابانی که اجرا دارند و اهمیت پرداختن تئاتر خیابانی در حوزه مباحث دینی همچون قیام امام حسین (ع) و عاشورا مصاحبه‌ای را انجام داده است که بخش چهارم این سلسله گفت‌وگو را از نظر می‌گذارنید.

انتقال مفاهیم عاشورایی به کودکان در تئاتر خیابانی «دوقصه پرغصه»

نگاهی به تئاتر خیابانی «دو قصه پرغصه»

پریسا کهکش‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: از سال ۱۳۷۷ کار تئاتر را در گروه‌های تئاتر صحنه‌ای، خیابانی و کودک آغاز و تاکنون بیش از ۴۰ اثر تولید کرده‌ام.

وی افزود: آثار تولیدی در جشنواره‌های متعدد شرکت داده‌شده است و عناوین مختلف نویسندگی، کارگردانی و بازیگری را کسب کرده‌ام.

کارگردان تئاتر خیابانی «دو قصه پرغصه»، گفت: گروه تئاتر خیابانی «هنرهای نمایشی کهکشان» با نمایش «دو قصه پرغصه» به رپرتوار دور عاشقان که به‌همت دفتر تخصصی هنرهای نمایشی و با همکاری دفتر تخصصی هنرهای ملی و آئینی شهرداری اصفهان در حال برگزاری است، راه پیدا کرد.

تئاتر خیابانی بهترین ابزار هنری برای انتقال مفاهیم دینی

وی خاطرنشان کرد: در ایام محرم و صفر تئاتر خیابانی می‌تواند در اشاعه فرهنگ حسینی در بین جوان‌ها، نوجوان‌ها و اشخاصی که از فرهنگ ایرانی اسلامی ما فاصله گرفته‌اند، آثار بیشتری داشته باشد، به‌طوری که با برگزاری تئاترهای خیابانی که به‌مناسبت این ایام برنامه‌ریزی و اجرا می‌شوند، افراد تحت تأثیر بیشتری قرار می‌گیرند.

کهکش‌پور ادامه داد: تئاتر خیابانی با ظرفیت و پتانسیلی که دارد می‌تواند به‌لحاظ بصری تأثیرات خوبی را روی جوان‌ها بگذارد، این در حالی است که اجرای تئاتر خیابانی از حائلی به‌نام دیوارهای سالن نمایش، برخوردار نیست و همین امر موجب می‌شود، به‌راحتی در معرض دید مخاطب و رهگذران قرار گیرد.

وی تصریح کرد: به‌دلیل آن که نمایش‌های خیابانی، نفس به نفس با مخاطب در ارتباط است و در فاصله کمتری با مخاطب اجرا می‌شود تأثیر بسیار شگرفی بر عابرانی می‌گذارد که بدون برنامه‌ریزی قبلی با صحنه‌هایی از نمایش‌های خیابانی مواجه می‌شوند.

تئاتر خیابانی «دو قصه پرغصه» چه روایت می‌کند؟

کارگردان تئاتر خیابانی «دو قصه پرغصه»، اضافه کرد: بازسازی وقایعی از جمله شهادت حضرت علی‌اصغر با عنوان «تیر سه شعبه» یکی از موضوعات تئاتر خیابانی گروه نمایشی «کهکشان» است که شهادت کودک سه‌ساله امام حسین (ع) در صحرای کربلا را به‌زبان شیوای کودک و نوجوان، روایت می‌کند.

وی گفت: در این اثر سعی کردم موضوعات مذهبی را در حیطه کودک و نوجوان به‌نمایش بگذارم تا درک و فهم آن برای کودکان آسان‌تر باشد.

انتقال مفاهیم عاشورایی به کودکان در تئاتر خیابانی «دوقصه پرغصه»

کهکش‌پور اضافه کرد: دومین اثر تئاتر خیابانی که برای رپرتوار «دور عاشقان» ساخته شده با نام «مورچه‌های متبرک» است که در این نمایش شاهد روایتی هستیم که چند مورچه با توجه به اینکه می‌دانند در مسیر ایران به عراق تعدادی رزمنده شهید شده‌اند و پلاک‌های از آن‌ها به‌جای مانده است، تصمیم می‌گیرند به خنثی‌کنندگان مین مسیر رسیدن به کربلا کمک کنند تا این شهدا پیدا و مسیر بهتر پاک‌سازی شود. در این میان تصمیم می‌گیرند هر سه به همراه یک تکه از استخوان دست یک شهید و یک پلاک روی مین بپرند و پس از انفجار مین خنثی‌شده، هم شهدا را پیدا کنند و هم مسیر رسیدن به بین‌الحرمین پاک‌سازی شود و در نهایت به نام «بخشی از مسیر بهشت» از آن یاد شود.

وی با بیان اینکه این اثر، پیام ایثار، گذشت و فداکاری را در حوزه دفاع مقدس به‌مخاطب می‌رساند، افزود: در این نمایش، پرویز گل‌دار به‌عنوان دستیار کارگردان، محمدحسین مهدیفر تنظیم و ساخت آهنگ، محمدعلی فاتحی، محمد، حسین مهدی‌فر، میثم صابریان، مهسان همتی‌زاده و پریسا کهکش‌پور صداپیشگان نمایش هستند.

کارگردان تئاتر خیابانی «دو قصه پرغصه»، ادامه داد: مائده خالدان، نگار ساکت و شایراد عزت‌پناه، عروسک‌گردان و پرویز گل‌دار نیز تک بازیگر تئاتر خیابانی مورچه‌های متبرک هستند.

به گزارش ایمنا، رپرتوار «دور عاشقان» از بیست‌ویکم مردادماه تا دهم شهریورماه سال جاری از ساعت ۱۹:۳۰ تا ساعت ۲۲ هرشب در محل ارگ جهان‌نما، ضلع جنوبی پل خواجو و گلستان شهدای شهر اصفهان برگزار می‌شود.

کد خبر 679927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.