کاهش ریسک ابتلای مادران شیرده به سرطان‌ / افزایش ضریب هوشی نوزاد تغذیه‌کننده از شیر مادر

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به کاهش ریسک ابتلای مادران شیرده به سرطان‌ از افزایش ضریب هوشی نوزاد تغذیه‌کننده از شیر مادر خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مریم کاظمی امروز _سه‌شنبه دهم مردادماه_ در نشست خبری معاونت بهداشتی استان اصفهان به مناسبت هفته تغذیه با شیر مادر، اظهار کرد: آگاهی‌بخشی در خصوص ترویج تغذیه با شیر مادر به خصوص برای کارفرمایان با توجه به شعار هفته تغذیه با شیر مادر سال جاری تحت عنوان «نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه» از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه مزایای تغذیه نوزادان با شیر مادر برای نوازد، مادر و جامعه بی‌شمار است، افزود: احتمال ابتلای مادری که نسبت به شیردهی نوزاد خود اقدام می‌کند به سرطان‌های سینه و تخمدان کمتر است و احتمال ابتلای نوزادی که از شیر مادر تغذیه می‌کند نیز به بیماری‌های عفونی فوقانی یا گوش، اسهال، چاقی و عوارض چاقی در بزرگسالی، کاهش می‌یابد.

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر سبکی از زندگی است، تصریح کرد: با برقرار شدن تماس پوستی مادر و نوزاد حین شیردهی و شنیدن صدای تپش قلب مادر توسط نوزاد، منجر به افزایش هشت تا ۱۲ نمره‌ای میزان ضریب هوشی نوزاد خواهد شد.

وی ادامه داد: نوزادانی که از شیر مادر خود تغذیه شده باشند از تعاملات اجتماعی بالاتری برخوردار هستند و در پی ارتباط احساسی ایجاد شده بین مادر و نوزاد با شیردهی، مادر در سنین سالمندی مورد حمایت بیشتری از سمت فرزند خود قرار می‌گیرد.

راه‌اندازی بانک شیر بیمارستان الزهرا (س) در بهمن‌ماه ۱۴۰۰

کاظمی با بیان اینکه با بالاتر بودن ضریب هوشی نوزادان، ضریب هوشی جامعه نیز افزایش خواهد یافت، گفت: تغذیه با شیر مادر در راستای حفظ محیط زیست، حفظ لایه ازون و پیشگیری از آلودگی آب‌ها و زندگی آبزیان تأثیرگذار است و ترویج این نوع سبک زندگی، برابری اجتماعی و برابری جنسیتی را در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه تغذیه نوزاد با شیر مادر در جای جای کتاب آسمانی قرآن اشاره شده است، اضافه کرد: در هر سی سی از شیر مادر، میلیون‌ها سلول دفاعی زنده وجود دارد که سیستم ایمنی نوزاد را قوی‌تر خواهند کرد، اما شیرهای خشک و مصنوعی از آن بهره‌ای نبرده‌اند؛ از همین رو و با توجه به مزایای بی‌شمار تغذیه با شیر مادر، بانک شیر بیمارستان الزهرا (س) اصفهان در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰ راه‌اندازی شد.

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مهم‌ترین تبلیغ بانک شیر بیمارستان الزهرا (س) در مجلس شیرخوارگان حسینی بود، اظهار کرد: با تبلیغات انجام شده در خصوص اهدای شیر به بانک شیر بیمارستان الزهرا (س)، داوطلبان دارای شیر مازادتر از میزان شیر مورد نیاز فرزند خود شناسایی می‌شوند و سابقه پزشکی آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تغذیه نوزاد از بانک شیر موجب محرمیت با مادر اهداکننده شیر خواهد شد؟

وی با بیان اینکه پس از بررسی سابقه پزشکی مادران شیرده، بطری‌هایی به منظور اهدای شیر در اختیار آنها قرار می‌گیرد، شیرهای اهدایی آزمایش می‌شوند و پس از انجام فرآیند پاستوریزاسیون، شیر اهدایی فریز خواهد شد، افزود: شیرهای اهدایی به شیرخوارگانی که به هر علت از شیر مادر محروم هستند، با توجه به نسخه پزشکی صادر شده اهدا می‌شود.

کاظمی با اشاره به اینکه اهدای شیر مورد استقبال خوبی قرار گرفت، تصریح کرد: اهدای شیر به صورت رایگان صورت می‌گیرد و تحت پوشش خدمات بیمه است. اولویت تجویز شیر برای نوزاد، شیر دایه است، اما در صورتی که دسترسی به دایه امکان نداشته باشد، در ابتدا امکان برخورداری از بانک شیر برقرار و سپس مجوز استفاده از شیر مصنوعی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بانک شیر در فاز اول فعالیت خود شیرهای اهدایی را برای تغذیه نوزادان حاضر در بیمارستان‌ها مصرف می‌کند، ادامه داد: اهدا کردن شیر به بانک خون و استفاده نوزاد از شیر اهدایی منجر به ایجاد محرمیت نخواهد شد؛ چراکه برای ایجاد محرمیت نوزاد باید ۱۵ بار به تناوب یا به مدت ۲۴ ساعت کامل از شیر یک دایه به صورت مستقیم تغذیه کند.

مدت زمان نگهداری شیر مادر با توجه به نوع فریزر متفاوت است

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به وجود رضایت‌نامه در بانک شیر و لزوم تأیید آن توسط مادر شیرده و همسر وی، گفت: فرایند جذب اهداکننده شیر در شبکه‌های بهداشت و درمان نیز انجام می‌شود. تغذیه نوزاد از شیر مادر باید به مدت شش ماه و به صورت انحصاری انجام شود؛ در واقع نوزاد طی این مدت بجز شیر مادر و داروهای پزشکی نباید از هیچ ماده دیگری تغذیه کند.

وی با بیان اینکه اجرای فاز دوم بانک شیر نیازمند دستور وزارتخانه است، اضافه کرد: مدت زمان نگهداری شیر مادر با توجه به نوع فریزر متفاوت است و مادران شیرده شاغل باید نسبت به مدت زمان نگهداری شیر خود برای تغذیه نوزاد در فریزر اطلاع داشته باشند.

کاظمی با بیان اینکه فریزرهای بانک شیر از نوع صنعتی هستند و مدت زمان نگهداری شیر در آنها طولانی‌تر است، ادامه داد: طبق مطالعه کشور انجام شده در سال ۱۳۹۶، میزان پوشش تغذیه انحصاری شیر مادر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برابر با ۶۵ درصد بوده و این در حالی است که میانگین کشوری این پوشش تغذیه‌ای برابر با ۵۱.۱ درصد ثبت شده است.

کد خبر 677117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.