ذره‌ای از حق ایران درباره حقابه هیرمند کوتاه نخواهیم آمد

وزیر نیرو با اعلام اینکه ذره‌ای از حق ایران درباره حقابه هیرمند کوتاه نخواهیم آمد، گفت: انتقال آب از آبخوان دشت تهلاب می‌تواند بخشی از نیاز سیستان و بلوچستان را تامین کند.

به گزارش ایمنا، «علی‌اکبر محرابیان» در مراسم رونمایی از پیشخوان رصد منابع آبی کشور اظهار کرد: این وضعیت می‌طلبد که مدیریت صحیح و دقیقی بر منابع آب کشور صورت گیرد تا با مشکل مواجه نشویم.

وی داشتن اطلاعات دقیق و صحیح از منابع آب را از اصول مدیریت این منابع آب دانست و بیان کرد: اطلاعات دقیق از منابع آبی به مدیران کمک خواهد کرد با روش‌های درستی بر منابع آب نظارت داشته باشند.

وزیر نیرو آب را مهم‌ترین شاخص برای توسعه هر کشور دانست و گفت: تقاضای روزافزون آب در بخش‌های مختلف کشور ضرورت مدیریت منابع آبی را دو چندان می‌سازد.

محرابیان اظهار کرد: ایران کشوری در حال توسعه و پیشرفت در همه بخش‌های صنعتی، کشاورزی و اجتماعی است.

وی ادامه داد: ایران در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی به رشدهای چشمگیری دست یافته به‌طوری‌که در ۴۵ سال پیش حدود ۵.۷ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود داشت که اکنون به ۳۰ میلیون واحد دارای آب و برق ارتقا یافته است.

وزیر نیرو گفت: بخش صنعت فولاد کشور نیز رشد چشمگیری داشته به‌طوری‌که از ۳۸۰ هزار تن در ۴۵ سال پیش اکنون به ۴۸ میلیون تن در سال رسیده‌ایم.

محرابیان خاطرنشان کرد: صنعت سیمان نیز در ۴۵ سال پیش سه میلیون تن تولید می‌شد که اکنون به بیش از ۹۰ میلیون تن رسیده است و در بخش کشاورزی نیز رشدها خیره‌کننده است.

وی گفت: این رشدهای خیره‌کننده نیاز به مدیریت صحیح منابع آب را دو چندان کرده و اطلاعات دقیق از منابع آبی مدیریت درست این منابع را ممکن می‌سازد.

وزیر نیرو همچنین در حاشیه این مراسم در مورد حقابه ایران از رود هیرمند، اظهار کرد: هنوز با وجود رایزنی‌های متعدد درباره رهاسازی آب این موضوع هنوز محقق نشده است.

وی ادامه داد: رئیس‌جمهور بر این موضوع تاکید دارد و از همه مسئولان درخواست کرده‌اند که به این مهم توجه داشته باشند.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: با وجود تحقق نیافتن حقابه ما اقدام‌های لازم را برای تأمین آب انجام می‌دهیم.

محرابیان مهم‌ترین اقدامات را انتقال آب از آبخوان دشت تهلاب سیستان و بلوچستان برشمرد و بیان کرد: آبخوان تهلاب، آب زیادی دارد و می‌تواند بخشی از نیاز این استان را تأمین کند.

وی اقدام بعدی را انتقال آب از دریای عمان دانست و گفت: این کار به سرعت در حال اجرا است.

وزیر نیرو گفت: حقابه جمهوری اسلامی ایران یک حق قانونی است که قدمی از این حق عقب‌نشینی نخواهیم کرد و افغانستان متعهد به پرداخت آن است.

محرابیان ادامه داد: متأثر از رها نشدن حقابه هیرمند که مطالبه ۲ ساله است، مشکلات آب در سیستان به وجود آمده؛ ولی برخلاف وصول‌نشدن این حقابه طرح‌هایی در سه سطح اضطراری، میان‌مدت و بلندمدت در دستور کار قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: تأمین آب شرب بهداشتی از منابع دیگر با آب‌شیرین‌کنی در دستور کار است.

دولت مصمم است تا مسئله آب را حل کند

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: دولت مصمم است تا شهر به شهر و روستا مسئله آب را حل کند، ما در این راستا طرح جهاد آبرسانی را داشتیم که امروز با ۴۰ درصد پیشرفت در دو سال افتتاح شده است.

محرابیان در ادامه از ورود پساب به بورس انرژی خبر داد و گفت: هفته‌های آینده شاهد گشایش این تابلو در بورس خواهیم بود.

وی ادامه داد: تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ تأمین آب شرب برای صنایع پیش‌بینی کرده که وزارت نیرو باید از طریق استفاده حداکثری از پساب بهداشتی و همچنین آب دریا، آب صنایع را تأمین کند.

وزیر نیرو افزود: این موضوع این امکان را به وجود می‌آورد که منابع آب بیشتری را در اختیار صنایع قرار دهیم و صنایع نیز بتوانند تولید بیشتری داشته باشند.

محرابیان کرد: طبق برآوردهای صورت‌گرفته این موضوع می‌تواند بیش از دو میلیارد مترمکعب آب را برای صنایع تأمین کند و صنایع آب‌بر نیز موفق به اجرای طرح‌های خود شوند.

وی گفت: علاوه بر این از طریق آزادسازی پساب می‌توان نیاز مناطق دیگری که نیاز به آب شرب را دارند را تأمین کرد.

وزیر نیرو ادامه داد: بر اساس قانون می‌بایست شرایط رقابتی ایجاد شود و پیش‌بینی می‌کنیم از طریق بورس ظرفیت پساب بهداشتی در اختیار صنایع قرار گیرد.

محرابیان خاطرنشان کرد: اخیراً بانک جهانی گزارشی را در خصوص وضعیت دسترسی به تأمین آب شرب در مناطق شهری و روستایی در کشورهای مختلف منتشر کرد که بر اساس این گزارش ایران در سطح جهان و منطقه در وضعیت ممتازی قرار دارد.

دسترسی ایران در آب شرب شهری ۹۹.۸۳ درصد است

وی افزود: بر اساس این گزارش دسترسی ایران در آب شرب شهری ۹۹.۸۳ درصد و در مناطق روستایی بیش از ۸۲ درصد ثبت شده است.

وزیر نیرو گفت: متوسط دسترسی به آب شرب شهری در جهان ۸۵ درصد و آب روستایی ۵۹ درصد بوده همچنین در منطقه غرب آسیا دسترسی به آب شرب در بخش شهری ۸۳ درصد و در بخش روستایی ۶۹ درصد ثبت شده است.

محرابیان خاطرنشان کرد: این گزارش از دو جنبه دارای اهمیت است. ایران در سطح کشورهای تأمین‌کننده آب شرب و شهری قرار دارد و همچنین در سرعت تأمین آب نیز در بین کشورهای دیگر رتبه خوبی را کسب کرده است که این موضوع حاکی از تأثیر افتتاح طرح‌های آبرسانی روستایی است.

منبع: ایرنا

کد خبر 673444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.