وجود بیش از ۲ میلیون هکتار کانون مستعد گردوغبار در استان اصفهان

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان گفت: در استان اصفهان حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار کانون‌های مستعد گردوغبار وجود دارد که رقم بالایی است و با توجه به خشکسالی‌هایی که به صورت مستمر رخ می‌دهد به صورت سالانه به این اعداد افزوده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده امروز _پنجشنبه بیست‌ودوم تیرماه_ در حاشیه بازدید میدانی از دشت سجزی و کانون‌های گردوغبار استان اصفهان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در استان اصفهان حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار کانون‌های مستعد گردوغبار وجود دارد که رقم بالایی است و با توجه به خشکسالی‌هایی که به صورت مستمر رخ می‌دهد به صورت سالانه به این اعداد افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در محدوده کلانشهر اصفهان حدود ۲۴۰ هزار هکتار کانون گردوغبار مستعد وجود داد که دست کم ۳۰ هزار هکتار آن به اصفهان چسبیده است، افزود: در ایام بهار و تابستان که وزش بادهای بالای ۱۰ متر برثانیه را داریم که باعث شده در این دو فصل غبار و جهت باد غالب وارد شهر اصفهان شود و این در کنار سایر آلاینده‌هایی که در حوزه هوا وجود دارد شرایط را نامناسب کند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: بحث تثبیت اراضی و کانون‌های گردوغبار باید به صورت ویژه در دستور کار استان و دولت قرار گیرد، امیدواریم اعتبارات ویژه‌ای برای مهار کانون‌های گردوغبار و اجرای پروژه‌های مورد نیاز تأمین شود.

وی ادامه داد: تاکنون تثبیت مناسبی در راستای کانون‌های گردوغبار صورت گرفته است و در مقابل هنوز برای مهار برخی از کانون‌های گردوغبار هنوز اقدام نشده و این کانون‌ها در حال حاضر فعال هستند.

لاهیجان‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای حجم گردوغبار و برداشت کوره‌های گچ و آجرپزی وجود دارد؟ گفت: بر اساس مصوبه سال ۸۸ شورای برنامه‌ریزی بنا شد، معادنی که در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان بوده و گردوغبار تولید می‌کنند از فعالیت آن‌ها جلوگیری شود که در حال حاضر این اتفاق رخ داده است.

وی اضافه کرد: سند بهسازی کوره‌های آجر در سال ۹۸ به تصویب شورای برنامه‌ریزی رسیده بود، اما در عمل برای اجرا، آن‌گونه که باید فعالیتی صورت نگرفته بود که طی شش ماه گذشته سند را فعال کردیم و هفته گذشته با حضور نماینده قوه قضائیه برای ساماندهی کوره‌های آجر جلسه خوبی داشتیم.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: نزدیک به ۵۰ کوره آجرپزی غیرمجاز در حال فعالیت هستند که قرار شد تا آخر شهریورماه فهرست واحدهای غیرمجاز توسط اداره کل صنعت، معدن و تجارت اعلام شود و از طریق قوه قضائیه برخورد قضائی با آنها صورت گیرد، همچنین واحدها باید تا عید نوروز برنامه بهبود فرایندی را به محیط زیست اعلام کنند.

وی گفت: کوره‌هایی که به صورت سنتی کار می‌کنند باید به سمت کوره‌های تونلی حرکت کنند و اگر اقدامات لازم را در این راستا انجام ندهند برخورد قضائی با آن‌ها صورت می‌گیرد، برخورد قضائی از حالت پلمب کردن خارج شده و بر اساس تصمیمات گرفته شده زیرساخت‌ها مانند آب، برق و گاز واحدها قطع خواهد شد. بنابراین کوره‌های آجرپزی غیرمجاز و آلاینده طبق برنامه زمان‌بندی باید تا سال ۱۴۰۴ تعطیل شوند و آنها که قصد ادامه فعالیت دارند باید واحد خود را به‌روز کرده یا تغییر کاربری دهند و به سمت واحدهایی که با محیط زیست سازگاری دارند، حرکت کنند.

کد خبر 673191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.