مدیران اجرایی استان برای جذب ظرفیت‌ها در سطح ملی تلاش کنند

استاندار کرمانشاه گفت: فرمانداران و مدیران اجرایی نسبت به جذب امکانات و بودجه اقدام کنند، وظایف همه ما این است که سرمایه‌های ملی را برای استان جذب و به توسعه کرمانشاه کمک کنیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدطیب صحرایی در جلسه بررسی بودجه ابلاغی سال ۱۴۰۲ در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمانشاه خطاب به فرمانداران و مدیران اجرایی استان، اظهار کرد: زمانی که از بودجه مصوب سال صحبت می‌شود، نباید این طور برداشت شود که باید به این میزان بودجه رضایت داد، این حداقل بودجه استان است و همه باید تلاش کنند تا از مجاری مختلف نسبت به جذب امکانات و بودجه اقدام شود. یکی از وظایف ما این است که از سرمایه‌های ملی هر آنچه که مقدور است را برای استان جذب کنیم.

وی افزود: هر هفته تلاش می‌کنم که به تهران بروم و هر مقدار که ممکن است برای استان ظرفیت ایجاد کنم، به عنوان مثال در هفته جاری که در تهران حضور داشتم، چند نشست مفید با سرپرست کمیته امداد حضرت امام (ره) برگزار کردم و گشایش‌های خوبی برای استان فراهم شد.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه این گشایش بنا بر اقتضائات استان کرمانشاه بود، خاطرنشان کرد: سهم عمده‌ای از ایجاد اشتغال بر عهده کمیته امداد امام (ره) گذاشته شده و برای اشتغال‌زایی، تسهیلات اشتغال و ودیعه مسکن مددجویان کمیته امداد حضرت امام (ره) در استان کرمانشاه اقدامات خوبی انجام شده است.

صحرایی تصریح کرد: این هفته در تهران حضور داشتم، با وزیر نفت دیدار کردم و از محل اعتبارات در اختیار وزارت نفت گشایش‌هایی در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی و اثرگذاری بر یکی از معضلات عمده استان کرمانشاه که ساماندهی بافت‌های فرسوده و بازتوانی معتادان متجاهر است، فراهم شد. مبلغ یکصد میلیارد تومان جذب شد و با دو سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری در شرق و استان کرمانشاه گفت‌وگو کردیم.

وی اضافه کرد: اگر به دنبال تغییر در استان کرمانشاه و توسعه آن هستیم، باید ظرفیت کشور به کمک کرمانشاه بیاید و نباید به بودجه سالانه اختصاص‌یافته به استان و ادارات اکتفا کرد.

استاندار کرمانشاه تاکید کرد: مفتخریم به اینکه کرمانشاه درگاه و محل آمد و رفت زوار سیدالشهدا (ع) است، اربعین برای استان کرمانشاه مواهب معنوی و مادی فراوانی دارد و در این ایام رسیدگی‌های خوبی در حوزه‌های مختلف از جمله راه و بهداشت و درمان انجام می‌شود. این سوغات زوار اربعین برای استان کرمانشاه است که تاکنون چند صد میلیارد تومان آن محقق شده است.

صحرایی با تاکید بر اینکه امیدواریم این اعتبارات به یک هزار میلیارد تومان برسد و این یک ظرفیت بزرگ برای استان کرمانشاه است، خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در استان کرمانشاه در حال بررسی است، بعضی اقدامات مشترک با قرارگاه‌ها از جمله قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) است.

۵۱۱ روستای دارای تنش آبی در استان کرمانشاه وجود دارد

وی ادامه داد: به منظور انجام پروژه‌ها در نقاط ضعیف و محروم استان کرمانشاه که بودجه مناسب نداشت، به دنبال سرمایه‌گذار رفتیم تا پروژه‌های مناطق محروم را به صورتی مشارکتی انجام دهیم، استان کرمانشاه با تنش آبی مواجه است و هم‌اکنون ۵۱۱ روستای دارای تنش آبی در استان کرمانشاه و مناطق محروم این استان وجود دارد.

استاندار کرمانشاه اضافه کرد: در حال حاضر با توافق با قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) مقرر شده است ۷۰ درصد بودجه مورد نیاز برای تأمین آب شرب به این روستاها توسط این قرارگاه محقق شود و ۳۰ درصد از اعتبارات آبرسانی به ۵۱۱ روستای دارای تنش آبی از محل اعتبارات استانی اختصاص پیدا کند.

صحرایی اضافه کرد: اعتبارات استان کرمانشاه در حوزه رفع تنش آبی روستاها ۷۰ درصد افزایش داشته است، تقسیم این بودجه بر عهده فرمانداران و مسئولان وزارت نیرو در استان است تا برحسب اولویت و نیاز اختصاص پیدا کند.

وی گفت: قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، ۳۰ درصد از اعتبارات مورد نیاز پروژه‌ها از جمله آبخیزداری، راه روستایی، پیشرفت منطقه‌ای، احیای قنوات، اشتغال، رفع معضل حاشیه‌نشینی، امنیت غذایی، بهداشت و درمان، روستای مولد، مدرسه روستایی، آمایش شهرستانی، حوزه عشایری، علم‌وفناوری، مدرسه روستایی و مسکن محرومان را تأمین می‌کند.

استاندار کرمانشاه افزود: بندی در آخر تفاهم‌نامه آورده شده است که طبق آن اگر ظرف مدت سه سال قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، مسئله جدیدی در استان پیش آید و لازم به حضور قرارگاه باشد، بتوان در قالب این تفاهم‌نامه از همکاری با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) استفاده کرد.

صحرایی اظهار کرد: در قرارداد منعقد شده با قرارگاه علاوه بر آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی، بندی نیز به منظور تصفیه ۷۵ میلیون مترمکعب فاضلاب شهری آورده شده است. خروجی این تصفیه‌خانه به تأمین آب صنایع کمک می‌کند، همچنین می‌توان به جای مصرف آب شرب و مورد نیاز شهروندان از این پس از آب تصفیه‌شده فاضلاب برای تأمین نیاز آبی شهروندان استفاده کرد.

صنعت اسب کُرد محل تجمیع ۳ شاخه اشتغال‌زایی استان است

وی ادامه داد: با یکی از واحدهای تولیدی معروف کشور برای سرمایه‌گذاری در استان کرمانشاه گفت‌وگوهای انجام شده است که در صورت نهایی شدن به اطلاع مردم استان کرمانشاه خواهد رسید، لازم است همه ادارات زمینه گفت‌وگو با بخش خصوصی را فراهم و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنند.

صحرایی اضافه کرد: از همه دست‌اندرکاران جشنواره اسب کُرد تشکر می‌کنم، اسب کرد صنعت فراموش شده استان است که باید به آن اهمیت داده شود تا بتوان از این صنعت برای اشتغال‌زایی و تولید ثروت در استان بهره برد.

وی با بیان اینکه سال گذشته تعداد ۲ هزار رأس اسب از استان کرمانشاه قاچاق شده است، تاکید کرد: چنانچه صنعت اسب رونق گیرد، بیش از ۳۰ شغل پایدار در کنار آن راه‌اندازی می‌شود، در آستانه ثبت جهانی اسب کرد به نام کرمانشاه هستیم. هفته گذشته و در حاشیه جشنواره اسب کرد گفت‌وگوهایی با رئیس فدراسیون سوارکاری و میهمانان عراقی انجام و توافقاتی برای راه‌اندازی نخستین بازارچه صادرات اسب در کرمانشاه حاصل شد.

استاندار کرمانشاه افزود: اسب محل تجمیع ۳ شاخه اشتغال‌زایی استان شامل صنعت، کشاورزی و میراث فرهنگی و گردشگری است و در کنار این ۳ شاخه باید تعداد زیادی از اصناف و مشاغل آزاد با این صنعت همکاری کنند.

صحرایی تاکید کرد: مولدسازی دارایی‌های راکد دولتی باید با دقت مورد توجه قرار گیرد و اداره کل اقتصاد و دارایی آن را با نهایت دقت انجام دهد، با توافقاتی که با قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) انجام دادیم، روی مولدسازی دارایی‌های راکد دولتی در استان به صورت جدی حساب کردیم، بخشی از این وظیفه قانونی است و با این تعهدسپاری متقابل فشار را برای اجرای دقیق و سریع مولدسازی در استان بالا می‌بریم.

وی اضافه کرد: تمام دستگاه‌های اجرایی استان موظف هستند مولدسازی دارایی‌های راکد را برای اجرای سرمایه‌گذاری مولد و اتمام طرح‌های نیمه‌تمام جدی بگیرند، لازم است بحث تجمیع ساختمان‌های اداری در شهر کرمانشاه به صورت جدی دنبال شود، چراکه با تجمیع ساختمان‌های اداری می‌توان ساختمان‌های مازاد را از طرح مولدسازی حذف کرد.

استاندار کرمانشاه اضافه کرد: ساختمان‌های قدیمی ادارات که در بافت قدیمی و مرکزی شهر قرار دارد باید به خارج از محدوده مرکزی انتقال داده شود، با انتقال آن هم به رفع ترافیک شهر کمک می‌شود هم می‌توان تردد مراجعان و کارکنان را تسهیل کرد تا آرامش و آسایش کارکنان و مراجعه‌کنندگان فراهم شود.

صحرایی تاکید کرد: می‌توان ساختمان‌های فرسوده و قدیمی در نقاط مرکزی شهر را در طرح مولدسازی به سرمایه‌گذاری مولد تبدیل کرد.

کد خبر 673092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.