آخرین وضعیت سلامت زائران ایرانی در سرزمین وحی + آمار فوتی‌ها

عملیات انتقال حجاج ایرانی به کشور از دو فرودگاه جده و مدینه و با پروازهای ایرانی انجام می‌شود، این در حالی است که نخستین گروه زائران ایرانی از امروز سه‌شنبه سیزدهم تیرماه، از مدینه به مقصد ایران اعزام شدند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نخستین گروه از زائران ایرانی سحرگاه روز _دوشنبه، دوازدهم تیرماه_ شهر مدینه را به مقصد ایران ترک کردند که از زائران شهرهای ساری و یزد بودند. عملیات انتقال حجاج ایرانی به کشور از دو فرودگاه جده و مدینه و با پروازهای ایرانی انجام می‌شود. نخستین پرواز از فرودگاه جده نیز روز سیزدهم تیرماه خواهد بود.

روزانه حدود ۹ پرواز به سمت شهرهای مختلف ایران انجام خواهد شد و آخرین پرواز بازگشت زائران ایرانی، سوم مردادماه است و زائران ایرانی در طول ۲۰ روز به ایران منتقل خواهند شد.

در حج سال جاری حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر خارجی حضور داشتند که از این میان، حدود ۸۷ هزار و ۵۴۱ نفر، ایرانی بودند و در دو گروه مدینه اول و مدینه بعد به زیارت مسجدالنبی و ائمه بقیع مشرف شدند و پس از انجام اعمال و مناسک حج به ایران بازخواهند گشت.

تمام زائران ایرانی در سلامت کامل اعمال حج را انجام دادند

پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر، اظهار کرد: به دنبال اقدامات انجام شده، تمام زائران ایرانی در سلامت کامل اعمال حج را انجام دادند بجز یک زائر بیمار که در مدینه منوره به علت کاهش سطح هوشیاری بستری است و نتوانست اعمال حج را به جا آورد. اکنون نیز تمام زائران در سلامت هستند.

وی درباره بیشترین مراجعات زائران به مراکز درمانی هلال‌احمر اعم از مطب‌ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان هلال، افزود: ۴۰ درصد مراجعات تنفسی _ ریوی، ۲۸ درصد مراجعات اسکلتی عضلانی، ۹ درصد بیماری‌های قلبی و فشارخون، هشت درصد بیماری‌های عفونی دستگاه تنفسی، هفت درصد دیابت، چهار درصد مشکلات گوارشی و چهار درصد بیماری‌های آلرژی تنفسی بوده است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه خدمات باکیفیتی به مراجعه کنندگان در طول حج امسال ارائه شده است، تصریح کرد: در مجموع، بیش از ۴۷۰ هزار خدمت امسال از سوی هلال‌احمر به زائران کشور ارائه شده است. در مجموع نیز ۱۸۶۴ بیمار در بیمارستان مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر در عربستان بستری شدند و ۳۰۴ بیمار نیز در بیمارستان‌های سعودی بستری شدند؛ چراکه به امکانات درمانی و مراقبت‌های بیشتری نیاز داشتند یا باید تحت عمل جراحی قرار می‌گرفتند.‌

وی ادامه داد: در مجموع تاکنون ۳۷۱ هزار ویزیت عمومی و تخصصی در مجموعه‌های هتلی محل استقرار پزشکان و ۲۵ هزار و ۷۵۷ ویزیت تخصصی نیز در بیمارستان انجام شده است.

انتقال حجاج بدحال به کشور با ۳ پرواز اول

پیش از این نیز سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر، ضمن اعلام رضایت از وضعیت سلامت حجاج ایرانی اظهار کرد: با وجود دمای بالای عرفات و منا، تعداد بیمارانی که به خاطر گرما دچار مشکل شده بودند، نسبت به پیش‌بینی‌ها کمتر بود.

وی با اشاره به تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌های ایران و عربستان تا روز شنبه، دهم تیرماه، افزود: تا روز شنبه، ۴۰ نفر از بیماران در بیمارستان هلال‌احمر در مکه بستری بودند و ۲۰ نفر نیز در بیمارستان سعودی تحت درمان قرار دارند که از این تعداد چهار نفر شرایط مناسبی ندارند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر از تدابیر در نظر گرفته شده برای اعزام بیماران بد حال به ایران خبر داد و گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، در سه پرواز اول بازگشت به ایران حدود ۵۰ نفر که نیاز است روند درمانی آنها در ایران پیگیری شود، به کشور اعزام خواهند شد.

مرگ ۲۷۰ نفر در حج

مراسم حج ۲۰۲۳ در حالی به کار خود پایان داد که طبق گزارش گاردین، امسال بیش از ۱.۸ میلیون زائر مسلمان در مراسم حج شرکت کردند. این مراسم بیشتر در فضای باز و در اوج گرمای تابستان صحرای عربستان برگزار شد و دمای هوا تا ۴۸ درجه سانتی‌گراد نیز رسید.

بسیاری از افراد مسن پس از لغو محدودیت‌های دوران کووید _ ۱۹ در میان زائران حج امسال حاضر بودند و در نهایت بیش از دو هزار نفر در طول سفر حج دچار استرس گرمایی شدند.

مقامات حج تاکنون آماری از شمار جان‌باختگان حج امسال ارائه نکرده‌اند، اما بر اساس اعداد اعلام‌شده توسط کشورهای مختلف که دلایل مرگ را ذکر نکرده‌اند، حداقل ۲۳۰ نفر (بسیاری از اندونزی) در طول سفر حج و تاکنون، جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته سرکنسول اندونزی در عربستان بزرگترین کشور مسلمان جهان، دست‌کم ۲۰۹ اندونزیایی در مراسم حج امسال جان باختند. «اکو هارتونو» گفت: اینکه گفته شود تعداد زیادی از زائران اندونزیایی به دلیل گرمازدگی جان خود را از دست داده‌اند، نادرست است. بسیاری از آن‌ها به دلیل مشکلات قلبی و تنفسی درگذشته‌اند، گرچه برخی از افراد به دلیل گرمای طاقت‌فرسا بیهوش شده بودند.

مرگ ۱۰ ایرانی نیز در حج امسال تأیید شده است و مسن‌ترین زائر ایران نیز در حج جاری با ۱۱۴ سال سن، بر اثر سکته قلبی درگذشت. همچنین مقامات حج اعلام کرده‌اند که امسال هشت الجزایری و چهار مراکشی نیز جان باخته‌اند.

یک رسانه طرفدار دولت مصر نیز گفته است، هشت زائر از این کشور جان باخته‌اند و حداقل ۳۲ زائر هندی نیز در میان جان‌باختگان حج امسال هستند.

عربستان در حج امسال، هزاران امدادگر مستقر و بیمارستان‌های صحرایی را برای کمک به مهار خطرات و بیماری‌های ناشی از گرمازدگی راه‌اندازی کرده بود. این بزرگترین حج از زمان پایان محدودیت‌های کرونا با ورود حدود دو میلیون زائر است.

کد خبر 671230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.