امکان کسب درآمد ۲۰ میلیارد دلاری از گردشگری / آب خلیج‌فارس اردیبهشت ۱۴۰۳ به اصفهان می‌رسد

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس آخرین اطلاعات و ارقام اردیبهشت سال ۱۴۰۳ اولین آب از خلیج فارس به اصفهان منتقل خواهد شد تا بتوان میزان مصرف صنعت را از زاینده‌رود جدا کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی طغیانی امروز _دوشنبه دوازدهم تیرماه_ در همایش تجلیل از سرمایه‌گذاران و احیاگران بافت و خانه‌های تاریخی شهر اصفهان با عنوان «میراث پدری» اظهار کرد: در این جلسه دور هم جمع شده‌ایم تا ضمن تقدیر از احیاگران بافت تاریخی به یک هم‌اندیشی برای ادامه مسیر و نحوه چگونگی آن دست پیدا کنیم.

وی افزودد: در دوره جدید مدیریت شهری که مبتنی بر تفکری دغدغه‌مندانه است، اقداماتی جدی همراه با توفیقات بیشتری در زمینه احیای بافت تاریخی و میراثی صورت گرفته است که حاصل این پیگیری‌های در حوزه احیای میراث تاریخی، تعیین تکلیف کارخانه ریسباف به عنوان باقی‌مانده میراثی از ۱۳ کارخانه بزرگ نساجی اصفهان است که به زودی برای تبدیل شدن به موزه بزرگ شهر اصفهان، در دست احیاگران آن قرار خواهد گرفت.

میراث شهر اصفهان فقط ابنیه نیست

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: میراث شهر اصفهان فقط ابنیه نیست، ابنیه تاریخی و میراثی فقط ویترین هنر و صنعت این دیار کهن است، اصفهان شهر علم، هنر و صنعت بوده که امروزه از صنعت گذشته آن با عنوان صنایع دستی تعبیر می‌شود، در این باغ‌شهر بزرگ نمونه‌های میراثی و تاریخی باقی‌مانده از گذشتگان کم نیست.

وی ادامه داد: بر این اساس اصفهان را باید شهرموزه‌ای دانست و مطابق با آن از این ظرفیت بی‌بدیل استفاده کرد، تاریخی بودن و میراثی بودن شهر اصفهان از منظر اقتصادی یک مزیت نسبی محسوب می‌شود، این در حالی است که بر اساس پایه‌های تجارت جهانی، مزیت‌های نسبی تعیین‌کننده بسیاری از ویژگی‌ها است.

طغیانی خاطرنشان کرد: مزیت نسبی ابنیه و خانه‌های تاریخی در شهر اصفهان، نکته‌ای است که نباید از آن غفلت کرد، ما در بهره‌مندی از این مزیت‌های نسبی باید جدی‌تر عمل کنیم، چرا که اگر امروز در عرصه استفاده از مزیت نسبی میراث تاریخی خود کوتاهی کنیم، دیگران در عرصه جهانی دست به خلق مزیت‌های نسبی خواهند زد.

وی اظهار کرد: به راحتی می‌توانیم مبتنی بر این مزیت نسبی ذکر شده در اصفهان، در سال بیش از ۲۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از گردشگری داشته باشیم، چرا که اصفهان به صورت طبیعی مزیت نسبی ابنیه و خانه‌های تاریخی و محور گردشگری را دارا است.

رفتار شهرداری اصفهان در احیای بافت تاریخی در دو سال گذشته متمایز از ادوار گذشته است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز شهر اصفهان با مخاطره مهمی روبه‌رو است که باید نسبت به آن توجه و تمرکز داشت، ما در شهر اصفهان دچار بحران فرونشست هستیم که حاصل حکمرانی غلط آب در فلات مرکزی است، همانطور کهدر حال تلاش برای احیای بافت تاریخی و میراثی خود در شهر هستیم، باید به همان اندازه برای فرونشست و جاری شدن آب نیز تلاش کنیم.

نادیده گرفتن فرونشست باعث حل بحران نخواهد شد، باید برای توقف این بحران، تلاشی مضاعف کرد، حل این مسئله فقط یک راهکار دارد و آن جریان دائمی زاینده‌رود است، اصفهان به زنده بودن رودخانه زنده است، در حال حاضر تلاش‌های متعددی چون انتقال آب از خلیج فارس به منظور جدا کردن مصرف آب صنعت و یا تأمین آب شرب مناطق جنوبی و شمالی اصفهان صورت گرفته است.

وی افزود: نادیده گرفتن فرونشست باعث حل بحران نخواهد شد، باید برای توقف این بحران، تلاشی مضاعف کرد، حل این مسئله فقط یک راهکار دارد و آن جریان دائمی زاینده‌رود است، اصفهان به زنده بودن رودخانه زنده است، در حال حاضر تلاش‌های متعددی چون انتقال آب از خلیج فارس به منظور جدا کردن مصرف آب صنعت و یا تأمین آب شرب مناطق جنوبی و شمالی اصفهان صورت گرفته است.

طغیانی اظهار کرد: امروز مصرف آب شرب در اصفهان بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب است و بیش از ۴۰ شهرک صنعتی و مسکونی اطراف اصفهان را در بر گرفته که همه نیازمند آب هستند، بر اساس آخرین اطلاعات و ارقام اردیبهشت سال ۱۴۰۳ اولین آب از خلیج فارس به اصفهان منتقل خواهد شد تا بتوان میزان مصرف صنعت را از زاینده‌رود جدا کرد.

اصفهان باید پایتخت موزه کشور شود

وی در توضیح پیشنهادهای خود در عرصه احیاگری بافت تاریخی شهر اصفهان گفت: برای تحقق احیای بافت تاریخی و میراثی در شهر اصفهان نیازمند سه ضلع دولت با نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری، مردم و شهرداری هستیم؛ البته شهرداری اصفهان برای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم طی سال‌های اخیر، تلاش‌های وافری داشته که قابل تقدیر است، در واقع رفتار شهرداری اصفهان در احیای بافت تاریخی در دو سال گذشته متمایز از ادوار گذشته بوده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: دولت همچنان در این عرصه کم‌رنگ عمل کرده است، از این‌رو باید از ظرفیت‌های قانونی چون قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی بیشتر از گذشته استفاده کنیم، در بسیاری از مواقع، نیاز به حضور پررنگ سازمان اوقاف و وزارت راه و شهرسازی داریم که حضور آنها باعث رفع بسیاری از مشکلات در عرصه احیای بافت تاریخی خواهد شد.

وی با بیان اینک اصفهان باید پایتخت موزه‌های کشور باشد، اما امروزه اصفهان یک موزه در شأن مردم خود ندارد، افزود: ابنیه تاریخی می‌تواند مرکز موزه‌های تخصصی باشد که باید برای آن برنامه‌ریزی کرد، یکی از شهرت‌های پاریس و روسیه به دلیل موزه‌های مشهور و فاخری است که در آنها وجود دارد، البته تجربه شهر یزد در احیای بافت تاریخی به ما نشان می‌دهد که در این بافت‌های تاریخی نباید به سمت یک نوع خدمات خاص مثل کافی‌شاپ یا اقامتگاه برویم.

طغیانی تاکید کرد: بهره‌مندی از مسئولیت اجتماعی شرکت‌های بزرگ اقتصادی و فعال شدن در عرصه سرمایه‌گذاری در بافت‌های تاریخی و احیای آنها از دیگر پیشنهادها است، همچنین از شهردار اصفهان نیز درخواست می‌شود استانداردهای بازسازی و نوسازی در بافت تاریخی را به صورت دقیق تعریف و مشخص کند تا چنانچه هر کسی قصد انجام کاری را در این بافت‌ها دارد، در مسیری مشخص و با شاخص‌های معین حرکت کند.

کد خبر 671017

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.