آلوده‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳+ شاخص آلودگی هوا

آلوده‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳ شامل دمام عربستان سعودی، لاهور پاکستان، بگوسرای هند، داکای بنگلادش و کاشغر چین می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، یکی از مشکلات بزرگی که این روزها ساکنان شهرهای جهان با آن مواجه هستند، آلودگی هوا است که تقریباً تمام وسایل نقلیه با سوخت فسیلی مانند اتوبوس، قطار، کشتی، هواپیما، خودروها و صنایع نفتی و زغالی، در ایجاد آن نقش دارند. وقتی به عبارت «شهر آلوده» فکر می‌کنید، تصاویر خیابان‌های دود گرفته و پر از زباله، لوله‌های اگزوز ماشین‌ها، صدای بوق‌های بلند وسایل نقلیه، فاضلاب‌های سرریز شده، و زباله‌های سمی کارخانه‌ها در ذهن تداعی می‌شود.

موضوع قابل توجه این است که ما در حال ورود به عصر جدیدی از تلاش برای داشتن محیط زیست سبزتر، پایدارتر و سالم‌تر هستیم، اما بسیاری از شهرهای بزرگ هنوز به این استانداردها نرسیده‌اند و شرایطی را فراهم می‌کنند که می‌تواند برای سلامت ساکنان این شهرها مضر باشد. یکی از نکات مهمی که نه‌تنها برای زندگی شهرها، بلکه حتی سفر به آنها باید در نظر بگیریم، میزان آلودگی این مکان‌ها است، اما چگونه بفهمیم که هوای یک شهر آلوده است و میزان آلودگی آنها چگونه ارزیابی می‌شود؟ دانشمندان با تجزیه و تحلیل شاخص کیفیت هوا و ذرات معلق موجود در آن (PM۲.۵)، میزان آلودگی هوای یک شهر را تعیین می‌کنند. در ادامه به معرفی آلوده‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳ و شاخص آلودگی هوا در آنها می‌پردازیم.

دمام، عربستان سعودی / PM۲.۵: ۱۲۴.۱۱

دمام، شهری در عربستان سعودی با بیش از ۱۲۵ هزار نفر جمعیت است که به گفته "اسمارت ایر"، اکنون آلوده‌ترین شهر جهان محسوب می‌شود. از آنجا که دمام به عنوان مرکز اولیه صنعت نفت عربستان شناخته می‌شود، جای تعجب نیست که چرا آسمان این شهر را دود غلیظ فرا گرفته است. در واقع وسایل نقلیه، دلیل اصلی آلودگی هوای این شهر به شمار می‌رود. کیفیت پایین هوا بر سلامت ساکنان دمام که مشکلات تنفسی دارند، تأثیر زیادی می‌گذارد و افراد سالم‌تر، عوارض طولانی مدت ناشی از آلودگی هوا را تجربه می‌کنند.

آلوده‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳+ شاخص آلودگی هوا

لاهور، پاکستان / PM۲.۵: ۱۱۱.۶۳

جمعیت شهر لاهور بیش از ۱۳ میلیون نفر است و دومین شهر بزرگ پاکستان محسوب می‌شود. اگرچه شلوغی بیش از حد، باعث آلودگی هوا در لاهور شده است، اما عوامل دیگری نیز در این موضوع نقش دارد که شامل انتشار گازهای گلخانه‌ای مضر ناشی از وسایل نقلیه، کارخانه‌ها، مجتمع‌های صنعتی و گرد و غبار ساختمانی می‌شود.

بگوسرای، هند / PM۲.۵: ۱۰۸

وجود نیروگاه حرارتی، شرکت نفت و صنایع لبنی، بگوسرای (Begusarai) را به کانونی برای دود غلیظ تبدیل کرده است. این شهر با کیفیت هوای بسیار بد و آب و هوای گرم در طول سال، برای افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهد، مکانی نامناسب است. به گفته سازمان جهانی بهداشت، غلظت فعلی ذرات معلق PM2.5 در بگوسرای، ۹.۹ برابر بیشتر از حد مجاز است و زندگی در این شهر برای مبتلایان به بیماری‌های ریوی، یک چالش مهم به شمار می‌رود.

آلوده‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳+ شاخص آلودگی هوا

داکا، بنگلادش / PM۲.۵: ۸۴.۷۳

داکا، پایتخت و بزرگترین شهر بنگلادش به دلیل رشد سریع خود با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند. غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در این کلانشهر، ۶.۱ برابر بالاتر از حد توصیه شده توسط جهانی بهداشت است. این شهر با مشکل بزرگ ترافیک و استرس‌های محیطی ناشی از دفن زباله‌ها مواجه است. از دیگر دلایل آلودگی هوا در داکا می‌توان به وجود مشاغلی نظیر نساجی، کوره‌های آجرپزی و کارخانه‌های شیمیایی اشاره کرد.

دهلی، هند / PM۲.۵: ۸۴.۳۹

ساکنان دهلی نو، به دلیل جمعیت روبه‌رشد این شهر که در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۲ نفر گزارش شد، از انواع آلودگی‌ها شامل آب ناسالم و خاک آلوده رنج می‌برند. کیفیت هوا در پایتخت هندوستان آنقدر پایین است که می‌توان گفت میلیون‌ها کودک که در این شهر بزرگ می‌شوند، از آسیب‌های غیرقابل برگشت ریه رنج می‌برند. همچنین غلظت بالای PM۲.۵ در این شهر، ۴.۱ برابر بیشتر از مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است.

آلوده‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳+ شاخص آلودگی هوا

کاشغر، چین / PM۲.۵: ۷۸

کاشغر (Kashgar)، یک مرکز تجاری مهم در چین است که زمانی شهری متروکه بود، اما اکنون به شهری شلوغ با جمعیت زیاد تبدیل شده است. غلظت ذرات معلق هوا PM۲.۵ در کاشغر اکنون ۴.۵ برابر بیشتر از حد مجاز توصیه شده است. کاشغر به تازگی آلوده‌ترین شهر چین نامیده شده است. بنابراین اگر می‌خواهید در این شهر جان سالم به در ببرید، باید در داخل خانه بمانید و از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید.

بغداد، عراق / PM۲.۵: ۷۷.۶۲

بغداد، پایتخت عراق و یکی از بزرگترین شهرهای جهان است که با مشکلاتی مانند فقر، بی سوادی و هوای ناسالم مواجه است. از علل اصلی آلودگی هوا در این شهر می‌توان به طوفان‌های گرد و غبار، صنایع نفت، سوخت‌های فسیلی، تولید انرژی و آلودگی ناشی از حمل و نقل اشاره کرد.

قاضی آباد، هند / PM۲.۵: ۷۴.۷۲

جمعیت روبه‌رشد و موتورهای نفتی، کیفیت هوای این شهر را بسیار بد کرده است. از دیگر عواملی که در آلودگی هوای قاضی آباد نقش دارند می‌توان به وجود نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها، جاده‌های آسفالت نشده، ساخت‌وساز و انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از وسایل نقلیه اشاره کرد. این آلاینده‌های هوا می‌توانند باعث وخیم شدن بیماری‌های تنفسی مانند آسم و سرطان ریه و همچنین مشکلات قلبی شوند.

آلوده‌ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳+ شاخص آلودگی هوا

هاپور، هند / PM۲.۵: ۶۷.۰۲

کیفیت هوای شهر هاپور بسیار پایین است و غلظت ذرات معلق PM2.5 در آن ۲.۳ برابر بیشتر از حد مجاز توصیه شده PM2.5 است. این شهر در منطقه اوتار پرادش هند قرار دارد و فقط ۶۰ کیلومتر (۳۷ مایل) بالاتر از دهلی نو است. هاپور، مرکز تولید لوله‌های فولادی ضد زنگ است و با جمعیت زیاد خود در شرایط آلودگی شدید هوا به سر می‌برد. افزایش رطوبت، فعالیت‌های صنعتی مداوم و کیفیت بد هوا، این شهر را به مکانی ناخوشایند برای زندگی تبدیل کرده است.

کد خبر 668961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مسعود IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    4 2
    پس کو ایران ؟؟؟؟؟؟