«زرین‌شهر» میراث‌دارترین شهر در شهرستان لنجان

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان لنجان گفت: زرین‌شهر با دارا بودن چهار اثر تاریخی ثبت‌شده در فهرست آثار ملی ایران همچنین دو میراث فرهنگی ناملموس ملی، به‌عنوان میراث‌دارترین شهر در شهرستان لنجان شناخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، احمد فتحی امروز _چهارشنبه دهم خردادماه_ در نشست برنامه‌های هفته نکوداشت زرین‌شهر با بیان اینکه در متون تاریخی از زرین‌شهر بانام «ریز» یاد شده است، اظهار کرد: زرین‌شهر در طول تاریخ شکل‌گیری خود فرازوفرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته است و نام پرآوازه‌اش نشان از تمدن، قدمت دیرینه و پیشینه پرافتخار این شهر دارد.

وی با بیان اینکه آگاهی از میراث کهن به‌جا مانده از گذشته می‌تواند چراغ راه آینده نسل‌های مختلف باشد، افزود: زرین‌شهر با دارا بودن چهار اثر تاریخی ثبت‌شده در فهرست آثار ملی ایران همچنین دو میراث فرهنگی ناملموس ملی به‌عنوان میراث‌دارترین شهر در شهرستان لنجان مطرح است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان لنجان تصریح کرد: خوشبختانه طی مدت گذشته همراهی مدیریت شهری خطه طلایی ایران با اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان لنجان موجب شده تا زمینه معرفی فرهنگ غنی و آثار تاریخی فاخر این شهر به‌خوبی فراهم شود.

وی با اشاره به انتخاب شهرداری زرین‌شهر به‌عنوان شهرداری برتر در خدمت‌رسانی به مسافرین نوروزی در سال ۱۳۹۸، ادامه داد: مرمت بنای تاریخی ملی «باغ برجی ریز» با حمایت و تخصیص اعتبار توسط شهرداری زرین‌شهر و نظارت اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان لنجان در سال ۱۴۰۰ انجام شد که این مهم پاسخگویی به یکی از مطالبات شهروندی برای حفظ این بنای تاریخی به‌شمار می‌آمد.

فتحی حفظ میراث ناملموس را راهی برای توسعه پایدار دانست و گفت: میراث فرهنگی ناملموس در حقیقت عاملی مهم و درعین‌حال شکننده، در حفظ تنوع فرهنگی در مواجهه با تندباد هجوم فرهنگ‌های بیگانه به‌شمار می‌آید که خوشبختانه مدیریت شهری زرین‌شهر و سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در خطه طلایی ایران توجه ویژه‌ای به این مهم داشته‌اند.

وی با اشاره با اشاره به ارزش آگاهی و شناخت دقیق و اصولی از دانش‌های سنتی و میراث فرهنگی، اضافه کرد: ثبت میراث ناملموس «مهارت پخت دمپختهای لاخولی لنجان» در فهرست مواریث فرهنگی ناملموس ملی توسط شهرداری زرین‌شهر در سال ۱۴۰۰ و همچنین ثبت ملی میراث ناملموس «شاق شاقو» که باهمت آقای موذنی در سال گذشته انجام شد ازجمله اقدامات صورت گرفته در حفظ میراث ناملموس خطه طلایی ایران به شمار می‌آید.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان لنجان تصریح کرد: اجرای موفق نوروزگاه شهرستان لنجان در پارک ساحلی زرین‌شهر و میزبانی شهرها و روستاهای شهرستان لنجان در مدت برگزاری این نوروزگاه در سال ۱۴۰۱، برپایی بازارچه‌های مشاغل خانگی توسط مدیریت شهری زرین‌شهر با هدف حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی و سایر مشاغل خانگی همچنین پیگیری شهرداری زرین‌شهر جهت دریافت مجوزهای لازم برای ایجاد تأسیسات گردشگری در منطقه زیرآب زرین‌شهر از دیگر اقدامات ارزشمند انجام‌گرفته در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی و توسعه گردشگری و صنایع‌دستی به‌شمار می‌آید.

وی فرارسیدن هفته نکوداشت زرین‌شهر را فرصتی برای آشنایی هرچه بیشتر شهروندان و گردشگران به فرهنگ و مواریث به‌جا مانده از گذشته دانست و خاطرنشان کرد: هفته نکوداشت زرین‌شهر، فرصتی برای معرفی هویت، تمدن و تاریخ خطه طلایی ایران است و امیدواریم با استمرار تعاملات مسئولان و شهروندان با اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان لنجان شاهد رشد و رونق صنایع‌دستی و گردشگری در این دیار همچنین افزایش بهره‌مندی اقتصادی و فرهنگی شهرستان لنجان باشیم.

کد خبر 664552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.