حضور بیش از یک میلیون گردشگر سلامت در کشور در سال ۱۴۰۱

وزیر بهداشت در «گردهمایی روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور» که به میزبانی امیرعبدالهیان در وزارت امور خارجه برگزار شد از حضور بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت در ایران برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی خبر داد.

به گزارش ایمنا و به نقل از وبدا، بهرام عین اللهی در گردهمایی رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، با بیان اینکه پیشرفت‌های حوزه سلامت از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی مردم ایران است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز در حوزه سلامت نه تنها در منطقه بلکه در جهان سرآمد و از کشورهای برتر است.

وی با اشاره به به ضرورت دیپلماسی سلامت به عنوان محور اصلی این نشست، افزود: امروزه جمهوری اسلامی ایران تنها دارای قدرت سخت نیست، بلکه قدرت نرم ما ظرفیت بزرگی است که باید مجدانه به آن توجه کرد و استفاده از این ظرفیت، در دیپلماسی سلامت ممکن و راهگشا خواهد بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره حضور خود در هفتاد و ششمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو و دیدارهای دو جانبه با وزرای بهداشت دیگر کشورها در حاشیه این اجلاس، تصریح کرد: در گفت‌وگو با وزرای بهداشت دیگر کشورها تعاملات و ارتقای همکاری به راحتی صورت گرفت، چرا که آنها هم مشتاقانه آماده همکاری با جمهوری اسلامی ایران بودند.

وی اضافه کرد: بین‌المللی‌سازی ظرفیت سلامت، ایفای نقش مؤثر منطقه‌ای در ابعاد مختلف سلامت، توسعه همکاری‌های علمی و اقتصادی بین‌المللی و افزایش سهم کشور از بازار سلامت از ظرفیت‌هایی است که می‌توان آنها را گسترش داد و اجرایی کرد.

عین‌اللهی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: ما توانستیم شش نوع واکسن در حوزه کرونا در کشور تولید کنیم. در مورد واکسن کوواکس با اینکه جمهوری اسلامی ایران نزدیک به ۱۸۰ میلیون دلار برای واردات این واکسن هزینه کرده بود، اما واکسن را به موقع به ایران تحویل ندادند و ما مجبور شدیم سینوفارم را از چین وارد کنیم.

وی افزود: سال گذشته از گزارش‌گر حقوق بشر سازمان ملل دعوت کردیم که به ایران بیاید تا آثار مخرب تحریم‌ها در سلامت مردم و مشکلاتی را که در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی برای مردم به وجود آورده، از نزدیک ببینند.

وزیر بهداشت با اشاره به راه‌اندازی گروه G5 با حضور ایران، افغانستان، عراق، پاکستان و سازمان جهانی بهداشت، گفت: این گروه به منظور همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه سلامت راه اندازی شد که علاوه بر آن آمادگی خود را برای میزبانی وزرای بهداشت شانگهای هم اعلام می‌کنیم.

وی درباره آموزش هفت هزار دانشجوی خارجی در حوزه‌های بهداشت و درمان در کشور گفت: سال گذشته بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار خارجی را در مراکز بیمارستانی کشور درمان کردیم.

عین‌اللهی با اشاره به امضای ۱۰ تفاهم‌نامه در حوزه‌های مختلف سلامت با کشورهای مختلف، تاکید کرد: فدراسیون جهانی آموزش پزشکی، ایران را به عنوان کشوری که می‌تواند اعتبار پزشکی منطقه را تأیید کند قرار داد و این تاییدیه پس از بازدید از توانمندی‌های ما در حوزه سلامت صادر شد.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی می‌تواند بسیاری از داروها و تجهیزات خود را به کشورهای دیگر صادر کند، خاطرنشان کرد: در اجلاس ژنو توانستیم با ۲۰ نفر از وزرای کشورهای مختلف تفاهم‌نامه همکاری داشته باشیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اهمیت گردشگری سلامت گفت: در سال ۱۴۰۱ میزبان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر سلامت در کشور بودیم که بیشتر آنها از کشورهای افغانستان، عراق، آذربایجان، پاکستان، ترکیه، هند، ارمنستان، ترکمنستان، لبنان و تاجیکستان بودند.

وی با اشاره به ارتقا و گسترش گردشگری سلامت در کشور، گفت: حوزه‌های زنان و زایمان، جراحی چشم، ارتوپدی، جراحی زیبایی، بیماری‌های قلب و عروق، ارولوژی، درمان‌های طبی غیرضروری، جراحی عمومی، سرطان‌ها و تروما بیشترین بیماری‌هایی بوده که موجب مراجعه گردشگران سلامت به ایران شده است.

عین‌اللهی با بیان اینکه گردشگران سلامت اذعان دارند که پزشکان ایرانی حاذق و بسیار توانمند هستند، گفت: هزینه پایین و کیفیت بالای درمان، توأم با استفاده از فناوری‌های روز دنیا، روش‌های جدید درمانی، مشترکات فرهنگی و تاریخی، دسترسی‌های آسان و جاذبه‌های گردشگری از عوامل انتخاب ایران برای دریافت خدمات درمانی از سوی گردشگران سلامت است.

وی با بیان اینکه امکان ارائه مشاوره به گردشگر قبل از اعزام به ایران هم وجود دارد، خاطرنشان کرد: ۲۳۳ مرکز درمانی ما گواهینامه اعتباربخشی بین‌المللی برای گردشگری پزشکی دریافت کرده‌اند که امکان گسترش این مراکز وجود دارد و یکی از برنامه‌های ما این است که در کشورهای هم مرز این امکان را فراهم کنیم؛ همچنان که در مرز شلمچه بیمارستانی مجهز کردیم تا بعد مسافت را کاهش دهیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: از سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای گوناگون درخواست داریم تا از ظرفیت‌های پیشرفته نظام سلامت در حوزه‌های مختلف از نزدیک بازدید و نسبت به این دستاوردها آشنایی بیشتری حاصل کنند.

وی پیرامون ضرورت ایجاد یک کریدور امن برای انتقال بیماران بین‌المللی به ایران، تاکید کرد: به دلیل نبود این کریدور، دلال‌ها دست به کار شده‌اند و اجازه نمی‌دهند بیماران بین‌المللی به هدف اصلی خود برسند.

عین‌اللهی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست علمی در منطقه غرب آسیا در سال ۲۰۲۲ را از آن خود کرده است، افزود: رتبه ایران از نظر علم پزشکی در جهان پانزدهم است و ۴۰ دانشگاه ما نیز ویژگی بین‌المللی‌سازی در بحث آموزش پزشکی را دارند.

وی با اشاره به راه اندازی اولین دانشگاه بین‌المللی ایران در سبطین عراق، تصریح کرد: راه‌اندازی این دانشگاه را از مصادیق قدرت نرم جمهوری اسلامی است، آمادگی راه اندازی دانشگاه در دیگر کشورها را نیز داریم، پیشنهاد می‌کنم تا در سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورها نمایشگاهی از قدرت نرم جمهوری اسلامی در حوزه سلامت برپا شود.

وزیر بهداشت با اشاره به توانمندی ایران در حوزه دارو و تجهیزات پیشرفته پزشکی، گفت: امروزه ۹۸ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و طی بخشنامه‌ای که به تازگی از سوی سازمان غذا و دارو صادر شده کارخانه‌هایی که تولید خود را افزایش دهند تا ۲۰ درصد اجازه افزایش صادرات خواهند داشت.

وی درباره تحقیقات و پژوهش در حوزه پزشکی، گفت: ۵۲۸ شرکت دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کردند و شاهد رشد ۵۵ درصدی در این شرکت‌ها در حوزه سلامت بودیم و محصولات فناورانه سلامت محور ۴۳ درصد رشد داشته است.

کد خبر 664027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.