گذشتگان ما جامع‌نگر بودند و شهرها را با محوریت معنوی و الهی توسعه می‌دادند

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: گذشتگان ما بزرگ فکر می‌کردند و جامع‌نگر بودند و شهرها را با محوریت معنوی و الهی توسعه می‌دادند؛ در حال حاضر این سوال مطرح است که آیا در حوزه معماری و شهرسازی راه گذشتگان را درست طی کرده‌ایم؟

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد نورصالحی امروز _یکشنبه بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ماه_ در پنجمین اجلاس رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها که به میزبانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: در نشست‌های تخصصی این اجلاس قرار است یکی از مسائل محوری شهرها و مراکز استان‌ها کالبدشکافی، بررسی و تبدیل به دستاورد شود.

وی با بیان اینکه بافت فرسوده یکی از موضوعات اجلاس امروز است، افزود: این موضوع مبتلا به همه شهرهای کشور است، لذا امیدواریم این اجلاس به نتایج و دستاوردهای مطلوبی برای کشور از جمله مراکز استان‌ها و کلان‌شهرها شود که درگیر مشکلات هستند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: گذشتگان ما بزرگ فکر می‌کردند و جامع‌نگر بودند و شهرها را با محوریت معنوی و الهی توسعه می‌دادند، در حال حاضر این سوال مطرح است که آیا در حوزه معماری و شهرسازی راه گذشتگان را درست طی کرده‌ایم و آیا مجموعه دست‌اندرکاران از جمله شهرداری‌ها، بخش دولتی مرتبط با حوزه شهرسازی و مشاوران که طرح تهیه می‌کردند و توسعه شهرها را بر عهده داشتند، درست فکر کرده و گام برداشته‌اند؟

وی ادامه داد: مقداری در این حوزه کوتاهی داشتیم، چراکه طرح‌های شهرسازی مسئله‌محور و بر اساس نیاز مردم نیست و مردم را درگیر کرده است؛ گاهی طرح‌هایی تهیه می‌شود که بلندپروازانه یا غیرواقعی است، بر این اساس از زمانی که طرح به مرحله اجرا درمی‌آید، مردم را در سطح گسترده با مشکلات مواجه می‌کند که ما باید به حل و فصل آن بپردازیم.

نورصالحی اظهار کرد: تهیه طرح بازنگری طرح تفصیلی شهر اصفهان ۱۲ سال طول کشید، در این طرح مباحثی قرار بود مطرح شود که تحقق‌پذیر، مسئله‌محور و به محلات شهر نگاه متفاوت داشته باشد، اما از هشت سال پیش که این طرح ابلاغ شد، مردم با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: اگر به طرح جامع شهری تنها از نظر آمار و ارقام و از این نگاه که کدام دستگاه تکلیف خود را طبق طرح جامع انجام داده است، بنگریم، مشکلی نیست، اما به‌طور حتم این طرح جامع، شهرها را به سمت آرامش مردم و ساماندهی اوضاع سوق نمی‌دهد.

وی افزود: اگر به ابنیه تاریخی و میراثی در شیراز و اصفهان و به‌طور کلی شهرهای تاریخی نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد در هر دوره‌ای از تمدن، حاکمیت و مردم، ابنیه تاریخی متأثر از خود را به جای گذاشته‌اند، در واقع گذشتگان توانسته‌اند جهان‌بینی خود را در این ابینه به‌جا گذارند.

نورصالحی گفت: امیدواریم به جایی برسیم که اینگونه فکر کنیم و از دوره تمدنی خود، آثاری را به جا بگذاریم و به فکر نسل آینده باشیم.

وی با بیان اینکه اقدامات شهرسازی را باید طبق رشد جمعیت خود برنامه‌ریزی کنیم، اظهار کرد: از رئیس مجمع کمیسیون‌های شهرسازی درخواست می‌شود در هر دوره‌ای از اجلاس، یک موضوع کلیدی از معضلات شهرسازی و مربوط به شهرها را محور قرار دهند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در پنجمین اجلاس رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی بیش از ۶۲ مدیر کشوری حضور دارند، افزود: با توجه به حضور این مدیران، جلسه‌ای غنی برگزار خواهد شد، لذا باید به مسائل موشکافانه نگریسته و برای آن راه‌حل‌یابی شود.

وی تصریح کرد: حمل‌ونقل و ترافیک در شهرها نیز یکی از موضوعات مهم است، در این راستا معتقدیم که اگر مسائل شهرسازی به‌خوبی اجرا شود، مشکلات حوزه ترافیک و حمل‌ونقل و حتی محیط زیست نیز حل‌وفصل می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: باید متوجه سنگینی بار مسئولیتی که بر دوش ما گذاشته شده است، باشیم و ریزبینانه و دقیق مسائل آینده را ببینم و در تهیه طرح‌های خود مد نظر قرار دهیم.

کد خبر 661909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.