نوسازی لایه‌های شبکه مخابراتی کشور تا پایان دولت سیزدهم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برنامه وزارت ارتباطات این است که تا پایان دولت همه لایه‌های شبکه مخابراتی کشور را نوسازی کنیم و ارتقا دهیم.

به گزارش ایمنا، عیسی زارع‌پور در یک گفت‌وگوی تلویزیونی به تشریح جزئیات افتتاح هفت طرح وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و اظهار کرد: یکی از طرح‌های مهم و راهبردی ما در بخش ارتباطات توسعه ارتباطات مبتنی بر فیبرنوری است که بتوانیم به واسطه آن همه ساختمان‌ها را با فیبرنوری به یکدیگر متصل کنیم که این زیرساخت توسعه کشور در سه چهار دهه آینده است.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد این زیرساخت در کشور افزود: بدون این زیرساخت هر سرویس و خدمتی که بخواهیم در آینده راه‌اندازی کنیم با مشکل روبه‌رو می‌شود، اگر زیرساخت با کیفیت در کشور وجود نداشته باشد ارائه سرویس میسر نخواهد بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از هدف‌گذاری برای ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری خبر داد و گفت: اکنون با افتتاح این پروژه سه میلیون کسب‌وکار و خانواده تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته‌اند، حدود ۴۶۰ شهر را برای ایجاد پوشش توسط اپراتورهای مختلف تعیین تکلیف و ابلاغ کرده‌ایم.

زارع‌پور با اشاره به آغاز کار در ۱۰۰ شهر تصریح کرد: امروز در ۱۰ شهر که پوشش ۷۰ درصدی فیبرنوری وجود داشت، خدمت‌رسانی عمومی آغاز شد. در فاز نخست پوشش ایجاد می‌کنیم و فیبرنوری را تا ۳۰۰ متری خانه‌های مردم می‌بریم و به اپراتورها ابلاغ کردیم حداکثر ظرف مدت ۱ هفته این سرویس را به متقاضیان ارائه دهند.

وی حداکثر مبلغی که شهروندان برای این سرویس پرداخت می‌کنند را یک میلیون تومان برشمرد و ادامه داد: در آینده نیز سعی داریم تا برای این سرویس تعرفه‌گذاری انجام بدهیم، دولت نیز مبلغ دو میلیون تومان برای هر اتصال به اپراتورها مشوق می‌دهد. همچنین دولت نیز هشت درصد حق‌السهم خود از درآمد اپراتورها را نیز برای این کار اختصاص داده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سرویس فیبرنوری که اکنون در اختیار مردم قرار می‌گیرد را بسیار پرسرعت و با کیفیت اعلام کرد و گفت: تست‌های سرعت ما بیش از ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه است. البته این سرعت اکنون در اختیار همه مردم کشور نیست. در کشورهای اروپایی نیز ۱۰ سال طول کشیده است تا بتوانند پوشش‌دهی ۹۰ درصدی ایجاد کنند.

وی خواستار همراهی همه استانداران و شهرداران با اپراتورها برای پیشبرد این کار شد و تاکید کرد: اگر این همراهی در سطح محلی وجود داشته باشد می‌توانیم ۲۰ میلیون پوشش را در موعد مقرر و تا پایان دولت سیزدهم ایجاد کنیم.

زارع‌پور تصریح کرد: برنامه ما این است که تا پایان امسال ۸ تا ۱۰ میلیون پوشش ایجاد کنیم که این باعث تقویت شبکه اینترنت ثابت و کاهش بار شبکه اینترنت همراه می‌شود. برخی سوال کردند چرا مدارس را ابتدا به فیبرنوری متصل کردید. باید بگویم که این جزو تکالیف ما است و وزارت ارتباطات هزینه این اتصال را تقبل خواهد کرد. در ادامه دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه را نیز به پوشش فیبرنوری متصل خواهیم کرد.

وی در خصوص اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به اینترنت پرسرعت گفت: در ابتدای دولت حدود ۷۳۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار داشتیم که دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت نداشتند. اعتقاد ما این است که هم‌وطن ما در روستا باید مانند هموطنان در شهر از امکانات و خدمات مناسب برخوردار باشند. روستاهایی که باقی مانده بودند عمدتاً روستاهای سخت و دورافتاده بود و برای برخی از روستاها ۵۰ کیلومتر فیبرنوری کشیده شد تا بتوانیم به وعده‌ای که داده‌ایم جامه عمل بپوشانیم و تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور را تا پایان سال جاری به اینترنت متصل کنیم.

زارع‌پور درباره استفاده از تجهیزات بومی در طرح ملی ایجاد پوشش فیبرنوری افزود: هر سال اولویت‌هایی که در بحث بومی‌سازی تجهیزات وجود دارد را در قالب یک لیست ارائه می‌کنیم. سال ۱۴۰۰ اولین لیست را اعلام کردیم که ۸۰ درصد از آن بومی شده‌است. اواخر سال گذشته لیست جدیدی اعلام کردیم که تعداد قابل توجهی از آن نیز بومی شده است. اکنون در لایه‌های مختلف شبکه تجهیزات بومی داریم. بخشی از تجهیزات غیرفعال مودم تا فیبرنوری و جعبه تجهیزات به شکل بومی تولید می‌شود و تجهیزات فعال اکنون در لیست بومی‌سازی قرار گرفته است. در لایه تجمیع که داخل شهر و استان است تجهیزات تولید داخل داریم که حتی صادر نیز می‌شود.

کد خبر 661880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.