به گزارش ایمنا، محمدباقر قالیباف صبح امروز _یکشنبه، بیستوچهارم اردیبهشتماه_ در سومین همایش بینالمللی حکمرانی نوین در صندوق توسعه ملی اظهار کرد: بسیار خوشحال هستم که در آستانه ارسال لایحه برنامه هفتم از طرف دولت در این نشست بسیار مهم و تأثیرگذار حضور دارم برنامه هفتم برنامه پایهای برای حرکتهای بعدی باشد.
وی افزود: ما بهعنوان یک دولت، به عنوان یک نظام جمهوری اسلامی، مبتنی بر اندیشههای سیاسی حضرت امام (ره) و فرمایشها و رهنمودهای مقام معظم رهبری و تبیین شرایط موجود برای انقلاب اسلامی و ایران، موظف هستیم هر تصمیمی و هر سیاستی را که میخواهیم اجرایی کنیم، شرایط محیطی خود را در حوزه داخلی و خارجی بهطور دقیق و با یک نگاه راهبردی خوب بشناسیم و خوب تحلیل کنیم و دقیق بدانیم که در چه شرایطی هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز همه اندیشمندان و متخصصان اتفاق نظر دارند و قدرتهای جهانی و همه کشورهای جهان و دولتهای ملی در کره خاکی معتقدند که در آستانه تغییر نظم جهانی هستند، باید بدانیم در این تغییر نظم جهانی چه جایگاهی داریم و در کجا باید قرار گیریم و بدون شک باید نسبت به گذشته در یک نقطه برتردر حوزه منطقه و بینالملل قرار گیریم.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه مسائل داخلی هم بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری نیازمند تحول هستیم، یادآور شد: این تحول را مقام معظم رهبری در سال ۹۹ و قبل از شیوع کرونا در حرم حضرت امام (ره) ترسیم کردند و فرمودند" امام راحل اساساً امام تحول بود و ما باید آن مسیر را طی کردیم. ما باید بدانیم در کجا قرار داریم و باید نقشه راه خود را بدانیم و بدانیم نیازمند یک تحول در نظام حکمرانی خود در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی و دفاعی و امنیتی هستیم و نیازمند یک حکمرانی نو مبتنی بر گام دوم انقلاب هستیم. "
رئیس مجلس شورای اسلامی تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف را ضروری دانست و گفت: حرکت ما باید مبتنی بر مکتب حضرت امام (ره) باشد که مبتنی بر عقلانیت، معنویت و عدالت است، ما یک دیوانسالاری مستحکم و سرکش داریم و یک قوه دیوانسالاری بر سه قوه دیگر حکمرانی میکند.
وی تعارض منافع را یکی از چالشهای جدی دانست و ادامه داد: یکی از مسائل مهم در دستور کار ما طرح مدیریت تعارض منافع است که در مجلس یازدهم حتماً آن را پیگیری میکنیم. نیازمند جهاد تصمیم هستیم. باید سختیها و تلخیهای تصمیمات را بپذیریم و آبروی خود را به مردم هدیه دهیم.
قالیباف خاطرنشان کرد: در آستانه ارائه لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس هستیم که نیازمند فهم مشترک از این برنامه هستیم، آنقدر منابع نداریم که اولویتهای مهم زیادی داشته باشیم و باید چند اولویت مهم و مشترک داشته باشیم. در رسیدن به اهدافمان باید اتفاق نظر داشته باشیم.
وی اتفاق نظر را نکتهای بسیار مهم و کلیدی برای برنامهریزی و تنظیم یک برنامه پنجساله خواند و افزود: معتقدم همین برنامه پنجساله با توجه به شرایط علم و فناوری و تحولاتی که اتفاق میافتد، پنج سال امروز شاید با چند دهه در سالهای گذشته، بهلحاظ پیشرفت و تحول در این عرصههای علمی و دانشبنیان برابری کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اولویت سیاست ما خلق ثروت است نه جذب ثروت گفت: باید معلوم شود که با ارز میخواهیم چه کنیم؟ آیا ارز فقط متغیر است؟ ارز حتماً یک متغیر مهم است و لازم است برای آن تصمیم بگیریم. امروز تورم محصول رشد نقدینگی است و از ناترازی عملیاتی بودجه و ناترازی بانکها به وجود میآید و این برای همه ما روشن است و نتیجه آن سلطه مالی بر سلطه پولی میشود. ما میتوانیم در برنامه پنج سال هفتم به یک ثبات اقتصادی با تصمیم عالمانه و شجاعانه برسیم.
وی مردمیسازی را یک نگرش و نه یک رویکرد معرفی کرد و ادامه داد: اقتصاد مردمی به معنای اقتصاد مقاومتی است، عدالت را نیز مردم باید پیاده کنند، دفاع مقدس را با مردم اداره کردیم و موفق شدیم. ارتش و سپاه به تنهایی از پس کار برنمیآمدند و مردم پای کار آمدند و موفق شدیم.
قالیباف هوافضای امروز را نتیجه حضور مردم در دفاع مقدس دانست و تصریح کرد: امروز جزو شش کشور اول دنیا در این حوزه هستیم، باید بین مردم و دولت تعامل باشد. در نیروی انتظامی و ۱۱۰ هوشمندسازی کردیم. اقتصاد مردمی اقتصادی است که به صورت تعاملی با مردم تعامل داشته باشیم. ما امروز مزاحم کارآفرینان هستیم و به جای حل مشکلات و تسهیل کار آنها، چوب لای چرخ آنها میگذاریم.
منبع: فارس
نظر شما