احتمال بروز نارسایی کبدی در پی مصرف مصرف قارچ سمی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در مواردی که علائم گوارشی به صورت تأخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد، این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارد و در سال‌های گذشته منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هم‌وطنان شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رضا محمدی امروز _ دوشنبه چهارم اردیبهشت‌ماه_ در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه نمی‌توان انواع خوراکی قارچ از انواع سمی را تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه تشخیص داد، اظهار کرد: مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ نیست.

وی ادامه داد: بعضی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرایندهای آماده‌سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن، قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی همچون تهوع، استفراغ و اسهال حدود پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو، باید هر چه سریع‌تر بیمار به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها منتقل شود.

وی تاکید کرد: در مواردی که علائم گوارشی به صورت تأخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد، این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارد و در سال‌های گذشته منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هم‌وطنان شده است.

محمدی اضافه کرد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها امکان درمان موفقیت‌آمیز را افزایش می‌دهد و هرگونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود. در صورت مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز شود و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود.

وی خاطرنشان کرد: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار برای شناسایی به کادر پزشکی در بیمارستان تحویل شود تا سلامت افراد در معرض خطر قرار نگیرد.

کد خبر 656685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.