۱۶۰ هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی بدون مسکن هستند

رئیس مرکز مشارکت‌های مردمی، موسسه‌های غیردولتی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۰ هزار خانوار تحت پوشش بدون مسکن هستند، برنامه‌های این سازمان برای تامین مسکن مددجویان تحت پوشش در سال ۱۴۰۲ را تشریح کرد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بهزیستی کشور، علی ربوبی با بیان اینکه سازمان بهزیستی از سال ۱۳۸۵ کمک به تأمین مسکن گروه‌های هدف تحت پوشش را آغاز کرد و در این زمینه نقش تسهیل‌گر دارد، اظهار کرد: براساس تفاهم‌نامه‌ها و برنامه‌های مشترک بهزیستی با وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و خیرین به تأمین مسکن جمعیت هدف کمک می‌شود و تاکنون ۱۷۰ هزار واحد مسکونی با مشارکت دستگاه‌ها احداث و به گروه‌های هدف تحویل داده شده است که از این تعداد ۱۳ هزار واحد به خانواده‌های دارای حداقل دو عضو معلول تعلق دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۶۰ هزار خانوار اعم از معلولان سرپرست خانوار، خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول و زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد مسکن هستند، افزود: هم‌اکنون ۳۰ هزار واحد مسکونی در سطح کشور با مشارکت دستگاه‌های مذکور و خیران در دست احداث است که در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳ هزار واحد آن به افراد تحت پوشش احداث شد.

رئیس مرکز مشارکت‌های مردمی، مؤسسات غیردولتی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به طرح‌ها و برنامه‌های سال ۱۴۰۲ برای تأمین مسکن مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی، تصریح کرد: تفاهم‌نامه مشترک میان وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن در راستای احداث ۱۶۰ هزار واحد مسکونی در غالب طرح نهضت ملی مسکن برنامه مهمی است که در سال ۱۴۰۱ آغاز و بخشی از آن محقق شده، اما در سال ۱۴۰۲ به طور ویژه‌تر دنبال خواهد شد.

وی ادامه داد: به تناسب افراد فاقد مسکن با وزارت راه و شهرسازی در راستای کمک به تأمین مسکن ۱۶۰ هزار خانوار فاقد مسکن تحت پوشش، تفاهم‌نامه منعقد شده است که پس از ثبت‌نام این افراد در سامانه، شرایط آنها توسط وزارت راه بررسی و بعد از آن تخصیص پروژه در قالب طرح نهضت ملی مسکن اجرا می‌شود و بخش قابل توجهی از جامعه هدف در این طرح صاحب مسکن خواهند شد.

ربوبی گفت: افزون بر طرح نهضت ملی مسکن، سازمان بهزیستی با بنیاد مستضعفان در زمینه تأمین مسکن خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول تفاهم‌نامه مشترکی درخصوص احداث ۴۰۰۰ واحد مسکونی دارد؛ این طرح که از سال ۱۴۰۱ شروع و برای سال ۱۴۰۲ نیز ادامه‌دار است. در این طرح بنیاد مستضعفان برای واحدهای شهری ۱۵۰ میلیون تومان و برای واحدهای روستایی ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان کمک بلاعوض و سازمان بهزیستی برای واحدهای شهری و روستایی نیز ۵۰ میلیون تومان پرداخت می‌کند.

وی اضافه کرد: با بنیاد مسکن نیز برای تأمین مسکن افراد تحت پوشش برای شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت تفاهم‌نامه مشترکی منعقد شده که خدمات فنی، مهندسی و نظارتی آن از سوی بنیاد انجام می‌شود و سازمان بهزیستی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای افراد تحت پوشش کمک بلاعوض پرداخت خواهد کرد.

رئیس مرکز مشارکت‌های مردمی، مؤسسات غیردولتی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که به طور کلی خانواده‌ها باید چه میزان آورده داشته باشند، خاطرنشان کرد: ضمن رعایت دقیق اصول فنی و مناسب‌سازی در ساخت و ساز این واحدهای مسکونی در تلاشیم تا با همکاری سایر دستگاه‌ها هزینه تمام شده کاهش یابد.

وی با بیان اینکه سیاست سازمان بهزیستی این است که خانواده‌ها آورده‌ای برای ساخت مسکن حتی به میزان کم داشته باشند تا حس تعلق بیشتری به واحد احداث شده برایشان ایجاد شود، خاطرنشان کرد: افراد می‌توانند بخشی از آورده را از محل تسهیلات بانکی تأمین کنند که مبالغ آن در سال‌های مختلف و براساس مسکن شهری و روستایی متفاوت است. سازمان بهزیستی نیز بخش دیگری از آورده را تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می‌کند که در برنامه‌ها و تفاهم‌نامه مشترک با دستگاه‌ها نیز بخشی از سهم آورده نیز توسط دستگاه‌ها پرداخت می‌شود.

کد خبر 648107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.