تکلیف شرکت ملی نفت برای پرداخت عوارض آلایندگی به خزانه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه واحدهای پالایش و فرآوری گاز در شرکت ملی نفت را مکلف کردند به ازای هدررفت هر متر مکعب گاز معادل ۵ هزار ریال عوارض آلایندگی را از محل منابع داخلی خود به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ در نوبت عصر شنبه، بند الحاقی در تبصره یک را بررسی و به تصویب رساندند. براساس این بند، وزارت نفت مکلف است از طریق شرکت‌های تابعه ذیربط خود اقدامات زیر را به عمل آورد:

۱- به ازای هدررفت هر مترمکعب گاز مشعل (فلر) ناشی از فعالیت کلیه واحدهای عملیاتی شرکتهای تابعه، از جمله گازهای همراه نفت و گاز مشعل واحدهای پالایش و فرآوری گاز، معادل پنج هزار ریال عوارض آلایندگی را از محل منابع داخلی خود به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز کند.

۲- نسبت به کاهش تلفات شبکه و گازهای محاسبه نشده در زنجیره انتقال و توزیع گاز طبیعی به زیر ۴ درصد از گاز تزریقی به خطوط انتقال اقدام و به ازای هر مترمکعب هدررفت گازطبیعی در شبکه سراسری بیش از حد مجاز فوق الذکر، عوارضی به میزان پنج هزار ریال از منابع داخلی خود به حساب خزانه داری کل پرداخت کند.

همچنین پیشنهاد عبدالعلی رحیمی مظفری عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در این بند الحاقی به تصویب رسید که متن آن به این شرح است:

خزانه داری کل کشور مکلف است با اعلام میزان مقادیر جزء (۱) و (۲) توسط وزارت نفت (و در صورت عدم اعلام وزارت نفت، مطابق مقادیر سال ۱۴۰۱) وجوه حاصله را به صورت ماهانه و علی الحساب از منابع ۱۴.۵ درصد شرکت‌های تابعه زیرربط وزارت نفت کسر و در ردیف درآمدی جدول شماره ۵ این قانون وازیر کند و در پایان سال با شرکت‌های مذکور تسویه کند.

مجموع وجوه حاصله از محل ردیف جدول شماره ۹ این قانون صرفاً جهت سرمایه گذاری در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی به میزان ۷۰ درصد صرف کمک هزینه جایگزینی بخاری و آبگرمکن‌های با راندمان بالا(رتبه B بر حسب انرژی و بیشتر) با اولویت مناطق سردسیر و با اولویت دهک‌ها کم برخوردار و به میزان ۳۰ درصد صرف سرمایه گذاری برای اجرای طرح افزایش کارایی موتورخانه‌های موجود در کشور خواهد شد. آیین‌نامه اجرایی این حکم ظرف مدت ۲ ماه با پیشنهاد وزارت نفت به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

کد خبر 643727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.