راه‌اندازی سامانه پیگیری کارت سوخت از هفته آینده/ صدور ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار کارت جدید

مدیر سامانه هوشمند سوخت گفت: از هفته آینده، سامانه‌ای راه‌اندازی می‌شود که مردم می‌توانند با مراجعه به آن مطلع شوند که کارت سوخت خود را در کدام جایگاه سوخت جا گذاشته‌اند.

به گزارش ایمنا، به نقل از وزارت نفت، محمد صادقی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱، بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تقاضای صدور کارت سوخت نوشماره و المثنی ثبت شده که بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار کارت سوخت تولید شده و در اختیار مردم قرار گرفته است.

وی درباره وعده تولید ۹۰۰ هزار کارت سوخت تا پایان آبان‌ امسال که مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران مطرح کرده بود، گفت: از نیمه دوم آذر ۱۴۰۱، صدور کارت‌های سوخت مردم را آغاز کردیم و بقیه کارت‌ها  (۳۵۰ هزار عدد) تا نیمه اول اسفند تولید می‌شود و در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی درباره دلیل تاخیر در تولید کارت‌های سوخت افزود: تامین تراشه موجود در کارت‌های سوخت به‌دلیل وارداتی بودن، با مشکلاتی روبه‌رو شده بود که اکنون برطرف شده است.

صادقی درباره ضمانت تولید شدن ۳۵۰ هزار کارت سوخت باقی‌مانده تا نیمه نخست اسفند با توجه به عملیاتی نشدن وعده‌های پیشین مسئولان این حوزه تاکید کرد: با توجه به اینکه واردات تراشه‌ها به مشکلاتی برخورده بود، طبیعی بود که گاهی وعده‌ها عملیاتی نشود، اما اکنون با توجه به برنامه‌ریزی‌ها، خرید تراشه‌ها انجام شده و به‌مرور در حال وارد شدن به کشور هستند و این قول بی‌شک محقق خواهد شد.

وی همچنین گفت: نرم‌افزاری طراحی کردیم تا مشخصات کارت‌های سوختی که در سامانه جا می‌ماند، در این سامانه ثبت شود که احتمالا تا هفته آینده به‌صورت آزمایشی در همه جایگاه‌های کشور راه‌اندازی خواهد شد.

مدیر سامانه هوشمند سوخت با اشاره به نحوه عملکرد این سامانه اظهار کرد: همه کارت‌های سوختی که در جایگاه‌ها جا می‌ماند در این سامانه توسط جایگاه‌دار ثبت می‌شود. مردم پس از ورود به این سایت از طریق اینترنت، کافی است که مشخصات خودرو یا دیگر اطلاعات کارت سوخت خود را وارد کنند و می‌توانند متوجه شوند که کارت سوختشان در کدام جایگاه مانده است.

صادقی با توصیه به مردم که تلاش کنند تا کارت سوخت خود را گم نکنند، اضافه کرد: تولید دوباره کارت سوخت هزینه‌بر و زمان‌بر است.

وی در ادامه درباره دلیل ممکن نبودن انجام استعلام آخرین وضع سوخت‌گیری در دفاتر پلیس + ۱۰ هم توضیح داد: پس از حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت، بعضی الزام‌های امنیتی برای رعایت از سوی دستگاه‌های دولتی تعریف شد که باید رعایت کنند. ارتباط دستگاه‌ها با سامانه هوشمند سوخت نیازمند رعایت این الزام‌های امنیتی است که تاکنون این نیازمندی‌ها رفع نشده است.

مدیر سامانه هوشمند سوخت یادآور شد: به‌تازگی مجوزی را از سامان پدافند غیرعامل گرفتیم که بر اساس آن، نرم‌افزار یادشده را راه‌اندازی کردیم تا مردم بتوانند مطلع شوند که کارت سوختشان کجا جا مانده است.

کد خبر 641826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.