رفع مشکل بیمه رانندگان حمل‌ونقل فراورده‌های نفتی و ناوگان جاده‌ای

نایب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از بررسی طرح استفساریه ماده (۳۸) قانون تامین اجتماعی به‌منظور رفع مشکل پرداخت دو بار حق بیمه برای رانندگان خبر داد و گفت: در تفاهمی با سازمان تامین اجتماعی و ذی‌نفعان، مقرر شد این مشکل رفع شود.

به گزارش ایمنا، به نقل از خانه ملت، عباس گودرزی در تشریح دستورکار نشست امروز _ یکشنبه شانزدهم بهمن _ کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در این نشست، ادامه بررسی طرح استفساریه ماده (۳۸) قانون تامین اجتماعی در دستورکار قرار داشت که به موضوع رانندگان حمل‌ونقل عمومی و ناوگان جاده‌ای اشاره دارد.

وی ادامه داد: همکاران تاکید داشتند که وضعیت تمام رانندگان را مورد بحث و بررسی قرار دهیم و دایره بحث محدود به رانندگان نفتکش‌ها نباشد. چراکه قانون بیمه رانندگان شامل تمام رانندگان ناوگان جاده‌ای و حمل‌ونقل عمومی می‌شود.

نایب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: تاکنون این موضوع محل اختلاف بود. چراکه رانندگان بر اساس بیمه خویش‌فرما مجاز به دریافت کارت هوشمند و انجام همه فعالیت‌ها در حوزه باربری و حمل‌ونقل جاده‌ای بودند، اما بر اساس ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی ۵ درصد از قراردادی را که رانندگان به‌عنوان مقاطعه کاری با کارفرما منعقد می‌کردند، برای تحقق ماده ۳۸ مسدود می‌شد و برای رفع این انسداد نیز باید از سازمان تامین اجتماعی استعلام می‌شد تا وضعیت پوشش بیمه‌ای راننده مشخص شود و بعضی کسورات هم بر تسویه‌حساب با تامین اجتماعی اضافه می‌شد؛ در حالی که بر اساس قانون وقتی رانندگان حق بیمه خویش‌فرما پرداخت می‌کنند مشمول ماده ۳۸ نخواهند شد.

وی افزود: متن این استفساریه این بود که رانندگانی که مطابق با قانون بیمه اجتماعی رانندگان اقدام به پرداخت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی نکرده‌اند و دارای قرارداد مقاطعه‌کاری حمل‌ونقل فراورده‌های نفتی یا ناوگان جاده‌ای هستند، آیا مکلف به پرداخت حق بیمه موضوع ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی نسبت به خویش (راننده) هستند یا خیر. پاسخ دادیم خیر، تا از این طریق به نحوی عمل شود که رانندگان دو بار حق بیمه پرداخت نکنند.

گودرزی خاطرنشان کرد: آنچه باعث شده بود این موضوع برای بررسی در کمیسیون اجتماعی ارائه شود این بود که رانندگان دو بار حق بیمه پرداخت می‌کردند؛ یعنی یک بار به‌صورت خویش‌فرما و یک بار هم کارفرما. بر اساس ماده ۳۸ قانون، تامین اجتماعی مبلغی را از دریافتی آن‌ها تحت عنوان حق بیمه کسر می‌کرد که این اجحاف در حق این قشر زحمتکش بود؛ بنابراین در نشست امروز طی تفاهمی با سازمان تامین اجتماعی و ذی‌نفعان، مقرر شد این مشکل برطرف شود. ضمنا ابهامی برای رانندگانی که راسا طرف قرارداد نیستند باقی ماند که برای رفع مشکل، در نشست آتی کمیسیون اجتماعی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

کد خبر 639149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.