حفاظت از بافت تاریخی کاشان نیازمند تغییر رویکرد است

مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری کاشان گفت: اقدام حفاظتی باید در کنار رویکرد نظارتی در محدوده بافت تاریخی مورد توجه باشد.

محمد تحقیقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بعضی چالش‌های اجرایی مدیریت شهری در زمینه فعالیت در بافت تاریخی کاشان، عمده این مشکلات را ناشی از نگاه تک‌بعدی و شعارگونه میراث فرهنگی در این محدوده شهری دانست و اظهار کرد: این نگرش نه تنها موجب حفظ و احیای بافت تاریخی نمی‌شود، بلکه مانعی بزرگ در برابر هرگونه اتفاق مثبت از سوی شهرداری و دیگر متولیان مدیریت شهر در این محدوده محسوب می‌شود.

وی افزود: بر این اساس و با توجیه نبود اعتبارات، اقدامی از سوی سازمان میراث فرهنگی در بافت تاریخی انجام نمی‌شود و به دلیل تفکر بخشی‌نگر، تعامل لازم با مدیریت شهری به عنوان پیشگام حفظ و نگهداشت شهر انجام نمی‌شود؛ ثمره این نگرش تک‌بعدی و نظارتی حضور منفعلانه و تخریب است.

مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری کاشان خاطرنشان کرد: این موضوع زمانی آزاردهنده‌تر می‌شود که میراث بدون توجه به صلاحیت دستگاه‌های اجرایی، به‌خصوص شهرداری، در جزئیاتی نظیر تعیین مصالح کف‌فرش و شیب‌بندی معبر دخالت می‌کند.

تحقیقی اضافه کرد: این مقاومت در برابر هرگونه اتفاق مثبت در رابطه با بافت تاریخی موجب فرسودگی بیشتر، تخریب و از بین رفتن این میراث ارزشمند تاریخی می‌شود، یعنی درست نقطه مقابل هدفی که متولیان حفظ میراث فرهنگی مدعی آن هستند.

وی با اشاره به پروژه کوی شهیدان دقیقی (میدان کهنه) و گلایه برخی از شهروندان از عرض محدود سواره‌رو با وجود عرض زیاد پیاده‌رو تصریح کرد: عرض ۳.۷ متری سواره‌رو با مقاومت شهرداری و شورای ترافیک اجرایی شد، چنان‌که نظر میراث بر یک‌طرفه شدن معبر و حتی تبدیل آن به پیاده‌راه بود؛ به نظر می‌رسد مدت زیادی است میراث فرهنگی به جز بناهای ثبتی در حوزه بافت‌های تاریخی نیز دخالت می‌کند و هیچ‌گونه طرح و ایده مشخص و آماده‌ای ارائه نکرده و تنها در حال متوقف کردن پروژه‌های شهری است.

مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری کاشان با اشاره به دشوار بودن فعالیت‌های عمرانی در بافت تاریخی به دلیل قرار گرفتن در هسته مرکزی شهر و وجود محدودیت‌های ناشی از فرسودگی بدنه، نبود دسترسی، نشست‌های بالقوه و وجود تأسیسات شهری نابسامان، گفت: اجرای این مدل از پروژه‌های عمرانی به طور قطع نیاز به برنامه‌ریزی، هماهنگی و تعامل تمام دستگاه‌های خدماتی، پلیس راهور و مجموعه‌های متولی دارد.

کد خبر 636045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.