نقش رنگ‌ها در افزایش زیست‌پذیری شهرها

یک کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری گفت: شناخت نسبت به رنگ‌ها در کنار سایر عوامل طراحی می‌تواند شهر را خوانا، باهویت، سرزنده، شاد و زیبا کند، به‌نحوی که شهروندان همواره از شهر خود با خاطره‌ای خوشایند، رنگی و زیبا یاد کنند.

سعیده بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: رنگ را در همه جای محیط شهری می‌توان دید، در بدنه و نمای ساختمان‌ها، پوشش بام، کف‌سازی، مبلمان شهری، فضای سبز، خودروها، آسمان و رنگ آمیزی لباس افراد که همگی نقش مهمی در تعیین چهره رنگی شهر دارد.

وی افزود: نحوه ترکیب و شناخت نسبت به رنگ‌ها در کنار سایر عوامل طراحی می‌تواند شهر را خوانا، باهویت، سرزنده و شاد و زیبا کند، به‌نحوی که شهروندان همواره از شهر خود با خاطره‌ای خوشایند، رنگی و زیبا یاد کنند.

این کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری با بیان اینکه عناصر مؤثر بر رنگ شهر شامل عناصر طبیعی و غیرطبیعی است، خاطرنشان کرد: زمین شهر از جمله جاده‌های خاکی، سنگ، چمن، درختان، رودخانه، مناطق ساحلی و آسمان به وجود آورنده رنگ‌های طبیعی است، رنگ طبیعی شامل دو جنبه (دینامیک) پویا و (استاتیک) ایستا است.

بهداشت تاکید کرد: رنگ‌های پویا در آفتاب، عوامل آب و هوایی و رنگ‌های فصلی قابل مشاهده است و رنگ‌های ایستا در زمین، سنگ، پوشش گیاهی و آب دیده می‌شود و رنگ به نسبت پایداری دارد.

وی تصریح کرد: فضای سبز مهمترین عنصر تأمین کننده تنوع رنگی است و در شکل‌دهی سیمای شهر نقش اساسی دارد، این عناصر شامل پوشش گیاهی و سایر عناصر طبیعی است و شامل پارک‌ها و فضاهای اطراف اتوبان‌ها و خیابان‌ها می‌شود، بهتر است طراحان و برنامه‌ریزان نسبت به گونه‌های مختلف گیاهی آگاهی داشته باشند، زیرا تصور عمومی از این عنصر در بیشتر موارد رنگ سبز است، در حالی که پوشش‌های گیاهی زیادی در طبیعت از این ویژگی برخوردار است و با تغییر فصل رنگ‌های مختلفی را در چشم‌اندازهای شهری ایجاد می‌کند.

این کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری با تاکید بر اینکه آگاهی از این تنوع می‌تواند ترکیب رنگی مطلوبی را در طراحی منظر شهر ایجاد کند، گفت: رنگ طبیعت به دلیل نزدیکی به طبع انسان بر رنگ‌های مصنوعی شهر برتری دارد.

بهداشت با بیان اینکه مناظر طبیعی شهر از مهمترین عوامل ایجاد کننده رنگ در شهر است، اضافه کرد: رنگ‌های مناظر طبیعی در شهر فعال و متغیر است و در فصول مختلف سال موجب تنوع رنگی در محیط شهر می‌شود و محیط‌های دلپذیر شهر از ترکیب حساب‌شده رنگ بهره می‌برند.

وی گفت: اگرچه رنگ غالب طبیعت سبز است، اما استفاده صرف از گیاهان سبز در پارک‌ها و کناره اتوبان‌ها پس از مدتی منجر به کسالت بصری می‌شود، هرگز رنگ گل‌ها، پرندگان، درختان و آسمان و دریا تهاجمی به نظر نمی‌رسد، چراکه چشمان انسان‌ها به این رنگ‌ها عادت دارد و با پیام آنها آشنا است، به شرط اینکه در جزئیات نیز از طبیعت پیروی شود.

کد خبر 629728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.