بهترین اندیکاتور فارکس چیست و چرا؟

تریدرها با معامله گران در هر بازاری از جمله فارکس برای رسیدن به سود و جلوگیری از زیان باید قبل معامله تحلیل بنیادی با تکنیکال انجام دهند.

تحلیل تکنیکال که با اعداد و ارقام، نمودارها و... کار دارد شامل تجهیزات بسیاری چون اندیکاتور می شود. یعنی معامله گرها روزانه با بررسی این نمودار ها می فهمند که چه روزی خرید کنند یا اینکه ارز های خود را بفروشند. اندیکاتور های بسیاری در تجارت فارکس وجود دارد که شما می توانید با توجه به معامله ای که می خواهید انجام دهید، یکی از آن ها را انتخاب کنید.

آشنایی با مفهوم اندیکاتور

اندیکاتورهای فارکس بخش بزرگی از تحلیل تکنیکال هستند که توسط معامله گران در سطح جهانی به منظور کمک به فرآیند تصمیم گیری استفاده می شوند. اندیکاتور شامل یک فایل حاوی توابع، اعداد و ارقام ریاضی است که دارای چند ورودی مهم یعنی حجم، قیمت باز، قیمت بسته شدن، عملکرد بازار و... هستند و روزانه آن ها را نمایش می دهند. خروجی اندیکاتور نیز به شکل اعداد بوده و همانند یک نمودار مشخص می شوند. و همانطور که گفته شد معامله گران روزانه با بررسی این نمودار ها می فهمند که چه روزی خرید کنند یا اینکه ارز های خود را بفروشند.

البته این کار برای سرمایه گذاران حرفه‌ای کار آسانی است اما کاربران مبتدی و معمولی یقینا به مشکل بر می خورند. به همین خاطر قبل از انجام معاملات می توانید از مشاوران بهترین کارگزاری فارکس چون آمارتکس، فیبو گروپ و... راهنمایی بگیرید.

انواع اندیکاتور فارکس

در بازار فارکس اندیکاتورهای بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد اما در حالت کلی آن ها به چهار دسته تقسیم می شوند و هر دسته شامل چندین زیر مجموعه است.

  • ترند

اندیکاتور ترند که با اصطلاح "روند" هم نامیده می شوند، خط روند نزولی یا صعودی یک دارایی را در یک جهت خاص نشان می دهند. یعنی معامله گرها با تجزیه و تحلیل دارایی در یک جهت مشخص سود مورد نظر را به دست می آورند. برای مثال سرمایه گذارانی که معاملات روند را دنبال می کنند، زمانی وارد موقعیت خرید می شوند که سهام روند رو به صعود باشد. در حالی که، تریدرها به دلیل اینکه معاملات خود را در مدت زمان کوتاهی انجام می دهند زمانی که روند یک دارایی رو به نزول است، سود به دست می آورند. اندیکاتور میانگین متحرک، پارابولیک سار، میانگین متحرک جهت دار و بولینگر باند از زیر مجموعه های ترند هستند.

  • حجم

در این اندیکاتورها تمامی اعداد به دست آمده بر اساس حجم محاسبه شده اند تا قدرت روند را به نمایش بگذارند. در واقع محاسبه میزان فشار خرید و فروش تجمعی در این اندیکاتور با اضافه نمودن حجم در "روزهای بالا" و کاهش حجم در "روزهای پایین" مشخص می شود و آن را در یک نمودار تک خطی نشان می دهد. اندیکاتورهای والیوم و ام.اف.آی از زیر مجموعه های حجم هستند.

  • اسیلاتورها

این اندیکاتور مشخص می کند که آیا نماد یا سهم مورد نظر معامله گر در اشباع خرید است یا فروش. در بازار فارکس کاربران می توانند با استفاده از اسیلاتورها بهترین نقاط ورود و خروج را به دست آورند. اندیکاتورهای مک.دی، آر.اس.آی و استیک از زیر مجموعه های اسیلاتورها هستند.

  • بیل-ویلیامز

این اندیکاتور که توسط یک معامله گر آمریکایی به نام بیل-ویلیامز طراحی شده، بازار فارکس را از 5 جهت فراکتال، انرژی، قدرت، منطقه و خط موازنه مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. اندیکاتورهای الیگیتور، آ.او، سیگنال محدبی، آ.سی و تویین پیک از زیر مجموعه های بیل-ویلیامز هستند.

البته همانطور که گفتیم در تجارت فارکس از اندیکاتورهای بسیاری استفاده می شود که هر کدام از زیر شاخه‌ های موارد ذکر شده، خواهند بود.

آشنایی با برترین اندیکاتور فارکس

بهترین اندیکاتور فارکس چیست و چرا؟

حال که با 4 دسته اصلی اندیکاتور ها آشنا شدید، بهتر است برخی از برترین و پرکاربردترین زیر مجموعه های هر کدام را مورد بررسی قرار دهیم.

  • اندیکاتور میانگین متحرک

این اندیکاتور یک شاخص مهم برای بازار فارکس محسوب می شود چرا که میانگین ارزش قیمت در یک دوره خاص را در اختیار معامله گرها می گذارد. برای درک بهتر باید بگوییم که اگر معاملات قیمت بالاتر از میانگین متحرک باشند، یعنی کنترل قیمت در دست خریداران است و در صورتی که معاملات قیمت کمتر از میانگین متحرک قرار گیرند، یعنی قیمت را فروشندگان مدیریت می کنند.

  • اندیکاتور بولینگر باند

نمودار آماری باندهای بولینگر قیمت یک جفت ارز و نوسانات بازار فارکس را در طول زمان نمایش می دهد. به بیان ساده زمانی که قیمت یک جفت ارز به بالای باند برسد یعنی دارایی مالی در کمپ خرید بیش از حد قرار دارد و زمانی که قیمت پایین تر از باند بیاید یعنی دارایی مالی در کمپ بیش فروش قرار است.

در حالت کلی هرچه باندها نزدیک یکدیگر قرار گیرند، نوسان ساز کمتر و هرچه از یکدیگر دور باشند، نوسانات بیشتر خواهد بود.

  • اندیکاتور مک.دی

اندیکاتور MACD یا میانگین همگرایی/واگرایی یکی از مهم ترین شاخص هایی است که کاربران از آن برای تشکیل یک استراتژی معاملاتی استفاده می کنند. مک.دی که از یک هیستوگرام و یک میانگین متحرک نمایی تشکیل شده زمانی که در بازار میان دو محرک فاصله می افتد (واگرایی یا توقف) و زمانی که دو محرک به سمت یکدیگر باز می گردند (اصلاح یا همگرایی) را نمایش می دهد.

  • اندیکاتور آر.اس.آی

معامله گرها با استفاده از اندیکاتور RSI یا شاخص قدرت نسبی، می توانند شرایط خرید و فروش بیش از حد در بازار را به طور موقت تجزیه و تحلیل کنند. ارزش بازار این اندیکاتور بین عدد 0 تا 100 مشخص می شود. یعنی بین 70 تا 100 خرید بیش از حد و بین 0 تا 30 فروش بیش از حد در بازار فارکس را نشان می دهد.

چرا باید از ترکیب چند اندیکاتور استفاده کنیم؟

در بازار فارکس امکان خطا در اندیکاتورها وجود دارد یا برخی از آن ها سیگنال را دیرتر اعلام می کنند. در نتیجه باید برای گرفتن سیگنال های خوب از چند اندیکاتور استفاده کنیم و با قرار دادن یک شرط یک استراتژی معاملاتی بسازیم تا به سود مورد نظر دست یابیم.

در پایان

اندیکاتور که یکی از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال است با قرار دادن نمودار هایی از حجم بازار، قیمت ورود و... به معامله گران فارکس کمک می کند تا در معاملات خود سود ببرند. اگر از کاربران مبتدی بازار فارکس هستید حتما در این زمینه آموزش ببینید.

کد خبر 628090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.