عبور ۳ روزه بارهای ترانزیتی از سرخس تا بندرعباس

مدیرعامل شرکت راه‌آهن از ترانزیت ریلی محصولات استراتژیک روسیه به هند و عبور سه‌روزه بارهای ترانزیتی از کریدور ایران خبر داد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه‌وشهرسازی، میعاد صالحی با بیان اینکه بیش از دو ماه است که محصولات استراتژیک روسیه به هند از طریق کشورمان صادر می‌شود، اظهار کرد: این محصولات به صورت تمام‌ریلی از شمال شرق روسیه وارد مرز سرخس می‌شود و از مرز سرخس تا بندرعباس در کمتر از سه روز طی شده و سپس با کشتی به کشور هند حمل می‌شود. این مسیر تقریباً یک سوم مسیر قبلی است که از مسیر دریای سیاه از روسیه به هند طی می‌شد.

وی با اشاره به اینکه روسیه یکی از کشورهایی است که امکان تعاملات ریلی در حوزه ترانزیت با آن وجود دارد، تصریح کرد: ما از ماه‌های گذشته جلسات مختلفی را برگزار کردیم، همچنین دیداری در مسکو با همتای روسی خود در راه‌آهن روسیه داشتیم و آن‌ها نیز به کشورمان آمدند.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به اینکه این تعاملات یک توفیق برای کشور مبدا و مقصد محسوب می‌شود، تاکید کرد: این مسیر علاوه بر اینکه زمان کوتاه‌تری را از جهت سیر کالا از مبدا به مقصد می‌تواند داشته باشد، درآمد ارزی برای کشورمان خواهد داشت ضمن اینکه می‌تواند باعث سیادت سیاسی و امنیتی کشورمان شود.

صالحی خاطرنشان کرد: درباره مسیری که ۳۰ هزار تن کالا در آن جابه‌جا شده بود، قراردادی به امضا رسید که می‌تواند به چندمیلیون تن ادامه پیدا کند. همچنین یک محصول دیگر زغال‌سنگ است که آن هم با توجه به صحبت‌هایی که انجام شده بود، همان‌جا بارگیری شد و اولین قطار زغال‌سنگی خواهد بود که از روسیه به سمت ایران حرکت خود را آغاز کرده است.

وی دستور کار دولت سیزدهم را دیپلماسی حمل و نقل دانست و تاکید کرد: ما امروز از تک‌محصولی به سمت چند محصولی حرکت کردیم و این تعاملات نیز روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن با یادآوری اینکه توافق‌های بین راه‌آهن‌های ایران و روسیه فراتر از سایر قراردادها و تفاهمات انجام شده بود، افزود: از ابتدای مهر، بستگی به باری که وجود داشته است، یک قطار ۳۰ تا ۵۰ واگنی از مرز سرخس تحویل گرفتیم و ظرف کمتر از سه روز در بندر عباس تحویل دادیم که این حرکت هم‌اکنون جاری شده است.

صالحی تاکید کرد: سال گذشته توانستیم رکورد تاریخ راه‌آهن را با یک میلیون و ۹۱۳ هزار تن در حوزه ترانزیت و یک میلیون و ۹۱۹ هزار تن در حوزه صادرات داشته باشیم؛ البته این روند ادامه پیدا کرد و ما در سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم تا از تک‌محصولی و تمرکز از تعداد اندکی از محصولات به سمت چندمحصولی پیش برویم.

کد خبر 624600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.