رشد ۴۶ درصدی وصول مالیات در اصفهان/ لزوم حفاظت از اطلاعات هویتی و شماره حساب

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان گفت: امروز نظام مالیاتی همه گردش‌های حساب در سیستم بانکی را رصد می‌کند. مردم باید مراقب باشند اطلاعات هویتی و حساب‌های بانکی خود را در اختیار افرادی که نمی‌شناسند قرار ندهند زیرا استفاده از حساب‌های اجاره‌ای امروز مسائلی را برای مردم ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، عباس مزیکی امروز _پنجشنبه دهم آذرماه_ در نشستی با حضور خبرنگاران، اظهار کرد: در هشت ماهه سال جاری ۲۰ هزار و ۵۰ میلیارد تومان مالیات وصول شده که معادل مجموع مالیات وصولی سال گذشته است.

وی افزود: وصول مالیات در استان امسال ۹۵ درصد تحقق یافته و ۴۶ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۳۱ هزار میلیارد تومان مالیات در استان اصفهان وصول شود. سهم سازمان امور مالیاتی در بودجه تاکنون کاملاً محقق شده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به قانون مالیات بر ارزش افزوده و سهم چهار درصدی شهرداری‌ها از این مالیات گفت: در هشت ماهه سال جاری ۵,۳۰۰ میلیارد تومان از این محل، به حساب شهرداری‌ها واریز می‌شود که از کل ارزش افزوده سال گذشته بیشتر است. امسال فقط ۱۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی به شهرداری‌ها پرداخت شده است.

مزیکی اضافه کرد: تا امروز شناسایی واحدهای آلاینده توسط سازمان حفاظت از محیط زیست انجام نشده است و سهم آلایندگی واحدها هنوز مشخص نیست تا این مبلغ پرداخت و به حساب شهرداری‌ها واریز شود.

وی با اشاره به مسائل شهرداری‌ها در کسب درآمد، ادامه داد: عوارض ارزش افزوده با توجه به جمعیت هر شهر به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز می‌شود. این مبلغ سهم مستقیم مردم در عمران و آبادانی شهرها است.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به قانون پایانه‌های فروشگاهی، گفت: عدالت مالیاتی و اشراف دولت بر فعالیت‌های اقتصادی به نحوی که مالیات از فعالان واقعی دریافت شود نیازمند آن است که گردش نقدینگی و کالا باید در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.

مزیکی اضافه کرد: امروز نظام مالیاتی همه گردش‌های حساب در سیستم بانکی را رصد می‌کند. مردم باید مراقب باشند اطلاعات هویتی و حساب‌های بانکی خود را در اختیار افرادی که نمی‌شناسند قرار ندهند زیرا استفاده از حساب‌های اجاره‌ای امروز مسائلی را برای مردم ایجاد کرده است.

وی در ادامه با اشاره به فرارهای مالیاتی ادامه داد: ساماندهی پوزها و اطلاعاتی که دستگاه‌های نظارتی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌دهند، شناسایی فرارهای مالیاتی را آسان‌تر کرده است. استفاده از شرکت‌های صوری نیز یکی از راه‌های فرار مالیاتی است که جرم قانونی برای آن تعریف شده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان در ادامه درخصوص استفاده نکردن از دستگاه‌های پوز به ویژه توسط پزشکان و مراکز درمانی، گفت: استفاده از پوز یک تکلیف قانونی است. جامعه پزشکی نباید برای فرار از پرداخت مالیات، بیماران را به زحمت بیندازند تا مجبور به تهیه پول نقد باشند. همچنین براساس قانون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی، با متخلفان برخورد می‌شود. براین اساس مرجع صدور مجوز پس از اخطار، مجوز کسب را باطل و سپس محل کسب را پلمب می‌کند.

مزیکی تصریح کرد: براساس ماده ۲۲ قانون پایانه‌های فروشگاهی، حداقل دو میلیون تومان و حداکثر دو برابر ارقامی که مشمول مالیات دستگاه پوز بوده نیز جریمه‌ای است که برای متخلفان تعیین می‌شود. مردم نیز می‌توانند تخلفات را به شماره تماس ۱۵۲۶، سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۵ و سامانه سوت‌زنی اعلام کنند تا تخلفات پیگیری و رسیدگی شود.

وی ادامه داد: با ساماندهی دستگاه‌های پوز ۱۲۰ هزار پرونده مالیاتی جدید در سال ۱۴۰۰ به سیستم مالیاتی کشور اضافه شد. اگر همه الزامات قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان اجرایی شود درآمدهای وصولی دولت، بیش از این نیز افزایش می‌یابد.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان گفت: با اجرای سامانه مودیان، گردش کالا و خدمات نیز شفاف‌سازی می‌شود. البته نمی‌توان این قانون را به یکباره اجرایی کرد. اکنون شرکت‌های بورسی فاکتورهای کالا و خدمات خود را صادر کرده و وارد این سامانه شده‌اند.

مزیکی اضافه کرد: لازم است اصناف و فعالان اقتصادی حتماً حساب‌های تجاری و غیرتجاری خود را تفکیک کنند تا برای فعالیت‌های غیرتجاری نیز مجبور به پرداخت مالیات نشوند. همچنین برخی از فعالان اقتصادی که معافیت‌های مالیاتی دارند، حساب‌های خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهند و با این کار حقوق عمومی را تضعیف می‌کنند.

وی ادامه داد: برخی از فعالان اقتصادی فعالیت‌های خود را به قرض‌الحسنه‌ها منتقل کرده‌اند تا در نظام مالیاتی شناسایی نشوند. این اقدام تخلفی است که شناسایی آن در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است. براساس قانون متشکل غیرپولی، قرض‌الحسنه‌ها فقط برای پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت به نیازمندان شکل گرفته است اما امروز با خروج این نهادها از وظایف اصلی خود مواجه هستیم.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اعتراض برخی از فعالان اقتصادی نسبت به ضرایب تعیین مالیات، گفت: از اتاق اصناف و اتحادیه‌ها درخواست شد ضرایب مورد نظر خود را اعلام کنند و درخواست شده است که ادارات کل امور مالیاتی در استان‌ها نسبت به متناسب‌سازی ضرایب مالیاتی اختیار عمل داشته باشند.

مزیکی اضافه کرد: نظام مالیاتی شرایط بخشودگی و تقسیط مالیات فعالان اقتصادی را تسهیل کرده است. همچنین مدت زمان تقسیط افزایش یافته و اختیارات ادارات امور مالیاتی در این زمینه افزایش یافته است.

کد خبر 623703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.