نمی‌توانیم مانع مهاجرت پرستاران و پزشکان از کشور شویم

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به توافق‌نامه وزارت خارجه کشور و برخی از کشورها در سال ۹۳ در خصوص مهاجرت پرستاران و پزشکان، گفت: پس از این توافق‌نامه از امور بین‌الملل وزارتخانه دستورالعملی ابلاغ شد و به دانشگاه‌های علوم پزشکی دستور دادند که نباید مانع مهاجرت افراد شوید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ریحانه رستگاری امروز _دوشنبه هفتم آذرماه_ در جمع خبرنگاران با اشاره به روز پرستار، اظهار کرد: شعار روز پرستار در سال جاری ارتقای سلامت مردم، بهبود کیفیت خدمات و رفع موانع خدمتی است.

وی با بیان اینکه از پنجم تا ۱۱ آذرماه را به عنوان هفته پرستار نامگذاری کردند، ادامه داد: پنجم آذر با عنوان پرستاری و بسیج و جهاد خدمت، ششم آذر پرستاری جامعه‌نگر و پیشکسوتان، هفتم آذر پرستاری، دانشجو و آینده روشن، هشتم آذر پرستاری و رفع موانع خدمتی، نهم آذر پرستاری سیره زینبی (س)، دهم آذر پرستاری و تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) و شهدا، یازدهم آذر پرستاری و بصیرت است که همه بیمارستان‌ها برای این هفته برنامه مناسبتی در نظر گرفتند.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: پرستاران برگزیده کشوری در تمام استان‌ها در روز پرستار با رئیس جمهور دیدار خواهند کرد.

وی با اشاره به مؤلفه‌های برگزیده شدن پرستاران، اضافه کرد: ملاک ارزشیابی پرستاران جزئیات فراوانی دارد که از جمله آن‌ها کارهای عملی، رضایت شغلی، رضایت بیمار و همکاران در فرم ارزشیابی است.

رستگاری اضافه کرد: اقدام متفاوتی به مناسبت هفته پرستار در سال جاری انجام شده است، از این رو از استاد بدرالسما یکی از نقاشان به نام دنیا درخواست کردیم اثری برای هفته پرستار آماده کنند تا این اثر در تمام سطح شهر به عنوان یادبود و طرحی از پرستار نصب شود.

وی خاطرنشان کرد: هر ساله مبلغ مشخصی از دانشگاه علوم پزشکی به عنوان هدیه برای همه پرستاران پرداخت می‌شد، اکنون با توجه به تاکید رئیس دانشگاه به مبلغ سال‌های پیشین اضافه شد و به کادر پرستاری (پرستاران، اتاق عمل، بیهوشی، بهیار، کمک بهیار و کمک پرستار) که مجموعه ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفری پرستاران سطح استان اصفهان را شامل می‌شود، اهدا شد.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به کیفیت و جایگاه پرستاری، گفت: در دنیا پرستاری را در سه ضلع تعریف می‌کنند، در جدیدترین مرجع‌های پرستاری دنیا مثلثی تحت عنوان تشخیص پرستاری، دستورهای پزشک و دستورالعمل‌ها و فرایندها وجود دارد که از سمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه می‌شود، این در حالی است که این اقدام در سال‌های گذشته در کشور انجام شده و پرستاران بر اساس آن اقدامات را انجام می‌دهند.

اجرای طرح تعرفه‌گذاری پرستاران پس از ۱۴ سال

وی با اشاره به طرح تعرفه‌گذاری پرستاران گفت: ۱۴ سال گذشته مجلس شورای اسلامی طرح تعرفه‌گذاری پرستاران را تصویب کرده بود اما دولت‌های مختلف نتوانستند این طرح را اجرا و برای نحوه پرداخت برنامه‌ریزی کنند، سال گذشته با روی کار آمدن دولت سیزدهم گروهی تشکیل و تعرفه‌گذاری پرستاران را رقم زدند.

رستگاری با اشاره به وجود ناهماهنگی‌هایی در سطوح مختلف به ویژه بیمه‌ها، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از جمله دانشگاه‌هایی بود که دقیق و برحسب عدالت و در حد توان پرداخت‌های پرستاران را انجام داد.

وی گفت: نارضایتی در بیشتر حوزه‌ها وجود دارد به ویژه در حوزه‌ای که بیشترین افراد آن در حوزه بهداشت و درمان حضور دارند، حدود ۷۰ درصد از افراد دانشگاه علوم پزشکی را پرستاران تشکیل می‌دهند، از این رو با راه‌اندازی طرح تعرفه‌گذاری پس از ۱۴ سال و تغییراتی که ایجاد شده موارد و مشکلات رفع خواهد شد، همچنین تمام تلاش خود را به کار می‌بندیم تا بر اساس دستورالعمل‌ها آنچه حق پرستاران است را پرداخت کنیم.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: نبود شفافیت در خصوص پرستاران از دوره‌های قبل زمینه نارضایتی‌ها را فراهم کرده است، از این رو در دوره جدید شفافیت را ایجاد و موارد و مشکلات را اصلاح کردیم.

نمی‌توانیم مانع مهاجرت پرستاران و پزشکان از کشور شویم

وی گفت: بحث مهاجرت پرستاران و پزشکان به توافقنامه وزارت خارجه کشور و برخی از کشورها در سال ۹۳ بازمی‌گردد، همان سال از امور بین‌الملل وزارتخانه دستورالعملی ابلاغ شد و به دانشگاه‌های علوم پزشکی دستور دادند که نباید مانع مهاجرت افراد شوید، بنابراین این موضوع یک دستورالعمل است و نمی‌توانیم مانع از مهاجرات پزشکان و پرستاران شویم.

رستگاری اضافه کرد: تا قبل از سال ۹۷ کشورهای اروپایی پیشرفتی در حوزه بهداشت و درمان نداشتند، همچنین پذیرش پرستار را به سختی می‌پذیرفتند و پرستارانی که به کانادا مهاجرت کرده بودند با شرایط سخت روبه‌رو بودند، از این رو بعد از کرونا نیروی خدمات بهداشت درمانی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی کشور به شدت کاهش یافت.

وی تصریح کرد: روحیه ایثارگری که در پرستاران کشور وجود دارد به گونه‌ای که در زمان شیوع کرونا بسیاری به صورت داوطلبانه در بیمارستان‌ها حضور یافتند، در کشورهای اروپایی وجود نداشت و تعداد زیادی از پرستاران در این کشورها با شیوع کرونا از سیستم بهداشت و درمان خارج شدند.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: از سال ۹۸ و بعد از آن درب‌های بیمارستان‌ها در کشورهای اروپایی و آلمان برای پرستاران خاورمیانه باز شد و اعلام کردند بدون زبان و مدرک پذیرش صورت می‌گیرد، از این رو پرستاران درس خوانده و ارشد در کشور ما که رسمی و پیمانی بودند و سابقه داشتند از کشور خارج و از پایه برای کشورهای خارجی آغاز به کار کردند.

کد خبر 622987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.