۳ انفجار در قلب سرزمین‌های اشغالی

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _پنجشنبه، سوم آذرماه ۱۴۰۱_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «۳ انفجار در قلب سرزمین‌های اشغالی» نوشت: وقوع سه انفجار از جمله یکی در ورودی شهر قدس اشغالی و زخمی شدن چندین شهرک‌نشین صهیونیست آژیرهای خطر را در شهرک‌های صهیونیستی به صدا درآورد.

شبکه الجزیره دیروز (چهارشنبه) به نقل از رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در پی انفجار یک بمب در ایستگاه اتوبوسی در ورودی قدس اشغالی ۱۲ شهرک‌نشین مجروح شدند که حال دو نفر از آنها وخیم اعلام شده و برخی منابع از کشته شدن یکی از مجروحان خبر داده‌اند.

شواهد اولیه حاکی از آن است که این بمب در یک کیف جاسازی شده بود.

اسکای نیوز عربی نیز در این باره اعلام کرد پلیس رژیم صهیونیستی برای تحقیقات و یافتن عاملان این انفجار ورودی‌های قدس را بسته است.

تلویزیون اسرائیل نیز از وقوع دو انفجار دیگر در شهرک «راموت» در قدس غربی خبر داد که دست‌کم شش زخمی برجا گذاشته است.

به گزارش منابع خبری در پی انفجارهای صبح دیروز _چهارشنبه دوم آذرماه_ جلسه‌ای میان رؤسای نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی و در رأس آنها بنی گانتس، وزیر جنگ و رئیس شاباک در حال برگزاری است.

طبق این گزارش، نیروهای پلیس و ارتش رژیم صهیونیستی در قدس به حالت آماده‌باش درآمده و در جست‌وجوی عاملان انفجار هستند.

ایتمار بن غفیر، عضو تندروی کنست اسرائیل که گفته می‌شود یکی از اعضای اصلی کابینه دولت بنیامین نتانیاهو خواهد بود در واکنش به انفجارهای قدس اذعان کرد: «انفجار در قدس ما را به زمان انتفاضه لعنتی بازگرداند.»

شبکه خبری آی ۲۴ اسرائیل نیز از دستگیری سه فلسطینی در ارتباط با این عملیات خبر داد.

انفجارهای قدس استقبال گروه‌های مقاومت فلسطین و در رأس آنها جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی را به همراه داشته است. گروه‌های مقاومت این انفجارها را نتیجه یک عملیات دلاورانه و پاسخی طبیعی به جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی و شهرک‌نشینان تندروی آن در قدس اشغالی، مسجدالاقصی و دیگر مناطق فلسطین خواندند.

عبداللطیف القانوع، سخنگوی حماس در این باره تأکید کرد: «اشغالگران ثمره جنایت‌های خود علیه ملت فلسطین و مسجدالاقصی را برداشت می‌کنند. خشم الاقصی شعله‌ور شده و همه مناطق را درخواهد نوردید.»

جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز تأکید کرد: «تمام عملیات یهودی‌سازی، حمله به مقدسات و مردم ما در قدس، الخلیل، جنین و نابلس بدون مجازات نخواهد ماند.»

هویت ملی فوتبال بر لمپنیسم آن غلبه می‌کند

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «هویت ملی فوتبال بر لمپنیسم آن غلبه می‌کند» نوشت: حضور در جام‌جهانی از جمله اتفاقاتی است که هر چهار سال یک‌بار موجب می‌شود همبستگی مردم کشورهای شرکت‌کننده با یکدیگر بیشتر شود و همگی حول موفقیت تیم ملی کشور خود متحد شوند.

با این حال جام جهانی این دوره با جام‌های جهانی قبلی متفاوت است.

عده‌ای با تمام توان رسانه‌ای و فضاسازی در شبکه‌های مجازی تلاش کرده‌اند تیم ملی فوتبال ایران را ذیل اغتشاشات اخیر قرار دهند، به هر نحو ممکن مردم را از حمایت از این تیم باز دارند.

کار به جایی کشید که حتی عده‌ای بعد از شکست تیم ملی ایران از انگلستان طی اقدامی ضدملی در فضای مجازی به شادی پرداختند.

میثم مهدیار، معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات درباره دلایل این تأثیرگذاری و همچنین آثار آن بر هویت ملی کشور گفت: فوتبال سکه‌ای دو رو است. یک روی این سکه می‌تواند در خدمت هویت محلی و ملی باشد، برای ارتباطات فرهنگی و اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد و در خدمت صلح بین ملت‌ها باشد.

وی افزود: روی دیگر این سکه پرورش نوعی لمپنیسم است، به خصوص در کشور ما که رقابت‌های ورزشی و مخصوصاً فوتبال یک کار و کاسبی رسانه‌ای پشت خود دارد.

معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و هنر تصریح کرد: دست‌هایی پشت رقابت‌ها و جنجال‌های ورزشی وجود دارد و سال‌هاست روزنامه‌های ورزشی جزو پرفروش‌ترین روزنامه‌ها هستند.

وی ادامه داد: به هر حال این یک رقابت و جدال کاذب است که فوتبال را از استادیوم به صحنه جامعه منتقل می‌کرد و خود موجب شیوع یک لمپنیسم می‌شد. یکی از دلایل آن نیز این است که فوتبال ملی در کشور ما خیلی هویت‌مند نیست؛ به رغم اینکه در سطح محلی هویت‌مند است، ولی در سطح ملی تیم‌های فوتبال به یک طبقه یا هویت اجتماعی خاصی مربوط نیستند.

هویت ملی فوتبال بر لمپنیسم آن غلبه می‌کند

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «زنگ خطر افت تراز تجاری» نوشت: گزارش گمرک از تجارت هفت ماه کشور تراز تجاری منفی ۳.۳ میلیارد دلار را نشان می‌دهد که به معنای فاصله قابل توجه صادرات غیرنفتی در مقایسه با واردات است. در این میان افت صادرات محصولات فولادی نقش مهمی داشته است.

براساس گزارش گمرک در هفت ماه نخست امسال ۳۱.۷ میلیارد دلار واردات انواع کالا به کشور انجام شده است. در همین مدت صادرات غیرنفتی کشور ۲۸.۴ میلیارد دلار بود که ۳.۳ میلیارد دلار کمتر از واردات است و به این ترتیب تراز تجاری کشور در هفت ماه امسال به منفی ۳.۳ میلیارد دلار رسیده که کم‌سابقه و نگران‌کننده است.

این در حالی است که در هفت ماه سال گذشته تراز تجاری کشور منفی ۸۰۰ میلیون دلار بود که به مراتب تراز تجاری مناسب‌تری نسبت به امسال را نشان می‌داد.

مقایسه وزنی صادرات غیرنفتی و واردات نیز نشان می‌دهد که فارغ از تغییرات قیمت، افت صادرات و واردات چه مقدار بوده است. براین اساس میزان صادرات غیرنفتی در هفت ماه امسال ۶۱.۳ میلیون تن و واردات ۱۹.۷ میلیون تن بود.

این در حالی است که میزان صادرات غیرنفتی در هفت ماه سال گذشته ۷۴.۹ میلیون تن و میزان واردات ۲۳.۴ میلیون تن بود.

در این میان افت بیش از ۱۳.۶ میلیون تنی و ۱.۳۵ میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی در این مدت معنادار است.

در همین حال بررسی آخرین آمار مربوط به صنعت فولادسازی نشان می‌دهد که در هفت ماه نخست امسال، تولید فولاد رشد ۱۲ تا ۱۹ درصدی داشته و در مقابل صادرات کاهش یافته و مصرف داخلی رشد کرده است. براساس این آمارها، صادرات کل محصولات فولادی در هفت ماه نخست امسال نسبت به هفت ماه سال گذشته چهار درصد و کل صادرات آهن اسفنجی ۴۶ درصد کاهش یافته است.

به اعتقاد فعالان صنعت فولاد از جمله دلایل کاهش صادرات فولاد می‌توان به وضعیت بازار جهانی فولاد و کاهش تقاضا برای فولاد در مناطق مختلف دنیا، اعمال عوارض صادراتی روی محصولات فولادی در ابتدای سال و دامپینگ روسیه که به کاهش سهم ایران در بازارهای هدف منجر شد، اشاره کرد.

هویت ملی فوتبال بر لمپنیسم آن غلبه می‌کند

کد خبر 621750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.