«زن، زندگی، آزادی» شعار همه ما است

سخنگوی دولت گفت: شعارهای «زن، زندگی، آزادی» و «مرد، میهن، آبادی» را این روزها زیاد شنیده‌ایم و همیشه دنبال تحقق آزادی، استقلال و آبادی بوده‌ایم.

به گزارش ایمنا، علی بهادری‌جهرمی امروز _دوشنبه دوم آبان‌ماه_ در نشستی با دانشجویان دانشگاه خواجه‌نصیرالدین‌طوسی که با حاشیه‌هایی نیز همراه بود، اظهار کرد: ما حق داریم که می‌خواهیم به آزادی، استقلال و آبادی برسیم، زیرا کشوری با ذخایر و منابع بسیار قوی و گسترده داریم.

وی افزود: ایران با منابع و ذخایری که دارد باید جزو کشورهای برتر جهان شود.

سخنگوی دولت با بیان این‌که دشمنی رقبا نتوانسته است ایران را متوقف کند، اما سرعت را کاهش داده است، تاکید کرد: رقبا چشم دیدن رشد ایران را ندارند؛ امروزه وضعیت جایگاه علمی با ۵۰ سال قبل قابل مقایسه نیست‌.

بهادری‌جهرمی ادامه داد: دشمن می‌خواهد فضای ذهنی جوانان نخبه را به گونه‌ای تاریک کند که به هیچ وجه امکان تولید علم و نوآوری نداشته باشند.

در این نشست دانشجویان به یکباره شعار «زن، زندگی، آزادی / مرد، میهن، آبادی» را سر دادند؛ سخنگوی دولت از مجری مراسم که در صدد آرام کردن دانشجویان بود، خواست اجازه دهد افراد شعارهای خود را سر دهند.

وی همراه با دانشجویان شعارها را تکرار کرد و گفت: شعارهای ما هم «زن زندگی، آزادی / مرد میهن، آبادی» است، این شعار را دوست داریم و می‌خواهیم به آن برسیم.

در ادامه جمعی از دانشجویان با سردادن شعارهای «زن، زندگی، آزادی - مرد، میهن، آبادی» و «آزادی، آزادی، آزادی» و در دست گرفتن تصاویر «مهسا امینی» مانع ادامه سخنان بهادری جهرمی شدند که وی در واکنش به شعارهای آنها، اظهار کرد: همه دوست داریم به شعارهایی همچون مرد، میهن، آبادی و آزادی، آزادی، آزادی برسیم، اما چگونه به این شعارهای زیبا برسیم؟ آیا با صرف شعار دادن به آن می‌رسیم یا با همراهی و همدلی و همکاری به آن می‌رسیم؟

دیکتاتور اجازه نمی‌دهد صدای مخالف شنیده شود

این سخنان بهادری جهرمی با شعارهای متقابل دانشجویان مواجه شد تا جایی که امکان طرح پرسش برخی دانشجویان از سخنگوی دولت به تعویق افتاد و سخنگوی دولت خطاب به دانشجویان معترض، گفت: به هم‌دانشگاهیان خود احترام بگذارید و اجازه دهید سوالات خود را بپرسد؛ اگر ما به یک روندی انتقاد داریم و احساس می‌کنیم که مسیر کشور درست نیست، باید باهم گفت‌وگو کنیم.

وی در واکنش به شعار «ما همه مهسا هستیم، بجنگ تا بجنگیم» تصریح کرد: من شعار شما را قبول دارم، اما هر محیطی ابزار خود را برای جنگیدن دارد، هرچند ما جنگی نداریم، اما اگر در دانشگاه می‌خواهیم بجنگیم ابزار قلم و ابزار گفت‌وگو در دانشگاه برای این امر شناخته شده است.

بهادری‌جهرمی در واکنش به شعار «مرگ بر دیکتاتور»، اضافه کرد: یکی از نشانه‌های دیکتاتوری همین است که اجازه ندهیم صدای مخالف شنیده شود. اجازه بدهیم همه باهم حرف بزنند؛ من می‌خواهم پاسخ پرسش دانشجوی هم‌فکر خودتان را بدهم.

این سخنان با واکنش دانشجویان و سردادن شعارهایی تند علیه وی مواجه شد و وی در پاسخ به این شعارها، تاکید کرد: همه شما که شعار می‌دهید، اگر آماده هستید بیاید پشت تریبون و سخنان خود را مطرح و با منطق خودتان صحبت کنید تا من هم پاسخ دهم، زیرا آماده پاسخگویی هستم.

وی ادامه داد: به اعتقاد من تمام سلیقه‌های ایرانی حرف‌هایی برای گفتن دارند و می‌توانند با طرح به پیشبرد امور کمک کنند، اما اینکه فرد یا افرادی گفتمان و گفت‌وگو را نپسندند و رد کنند، درست است؟

تعریف نخبه را محدود نکنیم

بهادری جهرمی در واکنش به تداوم سردادن شعارهایی علیه وی و مسئولان دولت، تصریح کرد: من از هر حرف و پرسشی که مطرح شود استقبال می‌کنم و کاملاً آمادگی پاسخگویی دارم اما رعایت شأن دانشجویی را از یاد نبرید. این امر مهمی است. ما باید در مسیر گفت‌وگو و پاسخگویی جلو رویم و در این جلسه یک فرصت برای گفت‌وگو شکل گرفته است.

در ادامه امکان طرح پرسش یکی از دانشجویان فراهم شد و وی خطاب به بهادری جهرمی گفت: «شما از جایگاه نخبگان سخن می‌گوئید اما امروز نخبگان دانشجو در زندان هستند و یکی از دانشجویان همین دانشگاه هم در بازداشت است.» سخنگوی دولت نیز در پاسخ اظهار کرد: نخبه‌های ما هم آنانی هستند که اینجا ایستادند و شعار می‌دهند و هم آنانی هستند که نشسته‌اند. همه دانشجویان ما نخبه هستند، پس خواهش می‌کنم تعریف نخبه را محدود نکنیم.

اگر دانشجویی به ناحق بازداشت شده قلب همه ما برای او تا آزاد شدنش می‌تپد

سخنگوی دولت اضافه کرد: من دوست دانشجوی بازداشت‌شده شما را نمی‌شناسم، اما اگر دانشجویی به ناحق بازداشت شده است، باید قلب همه ما برای او بتپد تا او آزاد شود، اما فرض کنیم اگر یک دانشجویی وارد این دانشگاه شد و به یکی از دانشجویان دیگر آسیب زد، آیا نباید با او برخورد شود؟

وی افزود: اگر نخبه‌ای تخلفی نداشته است و بازداشت شده است، باید آزاد شود و علاوه بر آن جبران مافات شود، اما اگر کسی ضربه‌ای به اموال عمومی زد یا برادر من را مورد ضرب و جرح قرار داد، یا ماشین فردی را خسارت زد، آیا باید ببینیم او چه شغلی دارد و از چه رسته‌ای است و بعد با او برخورد شود یا باید طبق ضوابط عمل شود؟ اگر باید ضوابط رعایت شود اجازه دهید این ضوابط رعایت شود.

سخنان بهادری‌جهرمی با واکنش‌های تند و شعارهای دانشجویان معترض همراه شد؛ وی در واکنش به این شعارها، اظهار کرد: اگر ما اجازه دهیم با ادبیاتی که نظم اجتماعی را برهم می‌زند با هم صحبت کنیم یا جلوی صحبت کردن و پاسخ دادن را بگیریم، به نتیجه مطلوبی می‌رسیم؟

باغیرت‌تر از مسئولان این دولت در هیچ جای دنیا نیست

سخنگوی دولت گفت: این دولت آنقدر غیرت داشت که به محض اینکه حادثه درگذشت خانم مهسا امینی به گوش رئیس جمهوری رسید، در حالی که در سفر خارجی بود، دستور پیگیری داد و با پدر خانم امینی نیز صحبت کرد و مسئولان نیز پیگیر این حادثه هستند، لذا من بعید می‌دانم مسئولانی باغیرت‌تر از مسئولان این دولت در هیچ جای دنیا باشند.

در بخش دیگری از این نشست بهادری‌جهرمی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره تفاوت اعتراض و اغتشاش و نیز اقامت آقازاده‌ها در کشورهای اروپایی و پیگیری نکردن این موضوع از سوی دولت، تصریح کرد: من هم با نظر شما موافقم که چرا آقای خاوری باید در کشوری آزادانه بچرخد اما همان کشور مردم ما را در دارو تحریم کند؟

اعتراض و اغتشاش هم باهم تفاوت دارند

وی افزود: شما به درستی فرمودید که اعتراض با قتل و اغتشاش فرق می‌کند، این نکته را ما هم موافق هستیم، اما یک وقتی من مانع پرسش و پاسخ می‌شوم و اجازه صحبت کردن به کسی نمی‌دهم و ناسزا می‌گویم، آیا این رفتارها با اصل گفت‌وگو منافات ندارد؟ آیا نباید اجازه دهیم صدای دیگری شنیده شود؟ پس همانطور که گفت‌وگو با ناسزاگویی متفاوت است اعتراض و اغتشاش هم باهم تفاوت دارند.

سخنگوی دولت در واکنش به برخی شعارهای سر داده شد، گفت: اینکه کسی به کسی بگوید «خس و خاشاک» زشت است، اما اینکه کسی به کسی بگوید «جیره‌خور» آن هم زشت است. اگر اعتراض داریم حرف‌هایمان را زیبا مطرح کنیم.

بهادری‌جهرمی همچنین در واکنش به شعار «سخنگوی سپاهی نمی‌خواهیم» گفت: من اگر سپاهی بودم افتخار می‌کردم، اما من نیز دانشجو هستم و مثل شما در دانشگاه رفت و آمد دارم.

اگر اعتراضی داریم قابلیت پاسخ‌دهی هم وجود دارد

وی در پاسخ به پرسش یکی دیگر از دانشجویان مبنی بر این‌که «مسئولان مردم را به قانون توصیه می‌کنند اما وقتی مردم به قانونی اعتراض دارند چطور از آن را رعایت کنند؟» اظهار کرد: ما باید شرایطی فراهم کنیم که صدای اعتراض قابل شنیدن باشد اما گاهی کنار این صدای اعتراض، اقدامات دیگری رخ می‌دهد که جلوی شنیده شدن صدای اعتراض گرفته می‌شود. ماجرای مهسا امینی حادثه تلخی بود. من با گوشت و پوست و استخوانم تلخی از دست‌دادن دختر را چشیده‌ام اما اگر اعتراضی داریم قابلیت پاسخ‌دهی هم وجود دارد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: این‌که برخی با برنامه‌ریزی و طراحی قبلی در شیوه بیان اعتراض ما وارد می‌شوند و رفتارهایی دارند که صدای حرف حق ما هم شنیده نمی‌شود، ما باید به گونه‌ای فضا را مدیریت کنیم که جلوی آشوبگر گرفته شود اما صدای اعتراض به گوش برسد.

وی اظهار کرد: قانون از طریق نمایندگان مردم وضع می‌شود و امروز هم نمایندگان مردم می‌توانند قانون را بررسی یا اصلاح کنند؛ یک راهکار این است که به شیوه متمدنانه امروز قانون بنویسیم یا اینکه بیایم پشت این تریبون صحبت کنیم و اجازه شنیدن صدای مخالف را بدهیم و جلوی طرح سخنان او را نگیریم، هرچند که سخنان او به شیوه درستی هم طرح نشود.

در بخش پایانی این نشست بهادری‌جهرمی با تاکید بر این‌که در حد توان به پرسش‌ها پاسخ می‌دهم، گفت: اشکالی ندارد که جلوی حرف زدن من گرفته شود، اما اجازه دهیم سوالات مطرح شود.

سخنان او شعارهای تند دانشجویان را به همراه داشت. برخی از حاضران در سالن نیز با پرتاب بطری آب به سمت سن واکنش نشان دادند، همچنین تقابل لفظی و فیزیکی میان دانشجویان موافق و مخالف منجر به ناتمام‌ماندن این نشست شد و سخنگوی دولت در واکنش به این وضعیت خاطرنشان کرد: خط قرمز من توهین به ایران و ایرانی است. این‌که به من توهینی شود اشکالی ندارد، من تحمل می‌کنم اما می‌بینم که حاضران به یکدیگر توهین می‌کنند. من آماده پاسخگویی به هر سوالی هستم و توهین را نیز تحمل می‌کنم، اما وقتی دوستان تحمل نمی‌کنند که سخنی مطرح شود، ترجیح می‌دهم که جلسه را پایان دهیم.

دشمن نتوانسته ما را متوقف کند

وی اظهار کرد: کشور ما حدود ۳۰۰ سال به دلیل سوءمدیریت داخلی و نظام پادشاهی عقب ماند و سپس مردم برای آزادی و رشد کشور انقلاب کردند و این انقلاب بخشی از مشکل مدیریت کشور را رفع کرد.

سخنگوی دولت ادامه داد: بعد از آن نظامی مردم‌سالار ایجاد شد و انتظار این بود که به صعود جهشی برسیم اما آیا آنچه انتظار می‌رفت محقق شد؟

بهادری‌جهرمی تاکید کرد: برداشت من این است که صعود ما در چهل تا پنجاه سال گذشته قابل قبول است، اما با آنچه انتظار است فاصله زیادی داریم. صعود ما نسبت به قبل جهشی شده است، اما نسبت به توان و امکان و ظرفیت کشور فاصله زیادی داریم؛ سوءتدبیر و سوءمدیریت و خطا در حکمرانی به جای خود است، اما بخشی از وضعیت فعلی به رقبای بیرونی مربوط می‌شود.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان این‌که «ما با مشکل جدی رقبای خارجی که چشم دیدن رشد ما را ندارند مواجه هستیم»، اضافه کرد: این روند از ابتدای انقلاب شکل گرفته است و امروز تهاجم رسانه‌ای، فرهنگی و جنگ شناختی همه باهم به کشور ما وارد شده است، اما سیر حرکت جهشی و صعودی ما را متوقف نمی‌کند.

وی افزود: شرایط رفاهی امروز ما با پنجاه سال پیش هرگز قابل قیاس نیست و در همین زمینه رشد علمی ما را با پنجاه سال گذشته نمی‌توان مقایسه کرد؛ بنابراین دشمن نتوانسته ما را متوقف کند اما تلاش کرده که روند را به کندی بکشد.

بهادری‌جهرمی خاطرنشان کرد: دشمن وقتی دید نمی‌تواند از این طریق کشور را متوقف کند تصمیم گرفت از داخل به کشور ضربه بزند.

منبع: ایسنا

کد خبر 614429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.