زود غذا خوردن از چاقی جلوگیری می‌کند

یک مطالعه جدید نشان داده است که خوردن زودهنگام غذا، احساس گرسنگی را به تاخیر می‌اندازد و خطر چاقی را کاهش می‌دهد.

به گزارش ایمنا، مطالعه‌ای که توسط متخصصان بیمارستان زنان بریگهام انجام شده است نشان داد که خوردن زودهنگام غذا در روز احساس گرسنگی و خطر چاقی را کاهش می‌دهد. با توجه به اینکه مطالعات قبلی از وجود رابطه بین دیر غذا خوردن در روز و افزایش خطر چاقی خبر داده بود، محققان خواستند تا تأثیر زمان غذا خوردن بر وزن را مطالعه کنند.

به طور خاص، آن‌ها می‌خواستند ببینند که آیا خوردن غذا در اواخر روز موجب گرسنگی بیشتر افراد می‌شود یا متابولیسم آن‌ها را کاهش می‌دهد، متخصصان همچنین درصدد بودند تا هرگونه تغییر در بافت چربی که این اثرات را توضیح می‌دهد، بررسی کنند.

محققان چندین عامل همانند دریافت مواد مغذی، فعالیت بدنی، خواب و قرار گرفتن در معرض نور را در طول مطالعه ثابت نگه داشتند. تیم دانشمندان از ۱۶ فرد دارای اضافه وزن خواستند که مجموعه‌ای از وعده‌های غذایی مشابه را به طور تصادفی زودتر یا دیرتر بخورند.

در مورد کسانی که زود غذا میل می‌کردند، صبح‌ها صبحانه و بعد از آن ناهار و شام می‌خوردند و کسانی که پروتکل دیرهنگام داشتند، نخستین وعده غذایی خود را چهار ساعت دیرتر مصرف می‌کردند.

محققان دریافتند زمانی که افراد در اواخر روز غذا می‌خورند، دو برابر گرسنه‌تر هستند و احتمال بیشتری دارد که غذاهای نشاسته‌ای یا گوشت بخورند. آن‌ها همچنین بسیاری از تغییرات دیگری از جمله کاهش هورمون لپتین، کاهش کالری سوزی و کاهش دمای بدن را دریافت می‌کنند که منجر به افزایش وزن می‌شود.

جولی پالمر، متخصص تغذیه در مرکز پزشکی وکسنر دانشگاه اوهایو، می‌گوید: آنچه می‌توانیم از این مطالعه حذف کنیم این است که وقتی غذا خوردن را در روز به تعویق می‌اندازیم، احساس گرسنگی می‌کنیم.

او می‌افزاید: غذاهایی که کالری بالاتری دارند، بعداً در روز بیشتر در دسترس ما قرار می‌گیرند و بیشتر احتمال دارد که پرخوری کنیم.

محققان خاطرنشان کردند: زمانی که بیشتر احساس سیری می‌کنیم و کمتر گرسنه می‌شویم، خوردن زودتر صبحانه موجب می‌شود که بعداً کمتر غذا بخوریم و کاهش وزن بیشتر می‌شود.

آن‌ها تصریح می‌کنند: می‌توانیم انتخاب‌های آگاهانه‌ای مانند غذاهای کم کالری و مغذی همانند سبزیجات، غلات کامل و لوبیا داشته باشیم که فیبر موجود در آن به ما کمک می‌کند احساس سیری و رضایت داشته باشیم.

کارشناسان به افرادی که ترجیح می‌دهند دیر غذا بخورند یا شب‌ها احساس گرسنگی می‌کنند، توصیه می‌کنند که وعده‌های غذایی خود را زودتر بخورند، و همچنین توصیه می‌کنند شامی سالم و متعادل شامل پروتئین، فیبر و سبزیجات با تمرکز بر پروتئین و فیبر برای حفظ احساس سیری به مدت طولانی‌تری داشته باشیم.

متخصصان پیشنهاد می‌کنند هر سه تا چهار ساعت یک وعده غذایی کم حجم مانند کره بادام زمینی، کراکر غلات کامل یا پنیر کم چرب و یک تکه میوه تازه بخورید که شامل کربوهیدرات‌ها و پروتئین باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 612280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.