۵۰ درصد افراد مسن به خارش پوستی مبتلا هستند

خبرگزاری ایمنا: بیشتر افراد بالای ۷۵ سال مستعد خارش پوستی هستند.

به گزارش ایمنا، دکتر مصطفی دهقان‌نژاد در گفت‌وگو با ایمنا با بیان اینکه تمام انسان‌ها برای یک بار هم که شده به خارش بدن مبتلا شده‌اند، اظهار داشت: این بیماری از نوع بیماری‌های شایع است که به معنای احساسی است که فرد را به خاراندان و یا واکنش تحریک می‌کند.
وی با اشاره به اینکه خارش یک شکایت ذهنی است که به صورت احساس ناخوشایند خارش بروز می‌کند، تصریح کرد: این احساس از طریق گیرنده‌هایی که به صورت پایانه آزاد عصبی در نزدیکی محل اتصال درم به اپیدرم در پوست، مخاط، دستگاه تنفسی فوقانی و حتی قرنیه وجود دارد.
رییس بیمارستان خانواده اصفهان ادامه داد: تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی ماده خارش‌زا با پوست تماس پیدا می‌کند سلول‌های عصبی در این ناحیه از نخاع فعال شده و در این زمان با عمل خارش مانع از ارسال این پیام به مغز شده و در نهایت احساس خارش متوقف می‌شود.
وی احساس خارش در بدن را هدفمند و عاملی برای زدودن گرد و غبار و میکروب‌ها از سطح پوست دانست و خاطرنشان کرد: محرک‌های فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی از عوامل ایجاد خارش در پوست هستند.
دکتر دهقا‌نژاد بیان داشت: بیماری‌های پوستی، بیماری های منتشر شده در بدن، خارش زمستانی و خارش در افراد مسن از انواع خارش‌های موجود است.
وی با بیان اینکه خارش افراد مسن همانند خارش زمستانی است که در افراد با سن بالا ایجاد می‌شود، اظهار داشت: این بیماری در ۵۰ درصد افراد بالای ۷۵ سال دیده می شود و محدودیت فصلی ندارد.
رییس بیمارستان خانواده در مورد علت این خارش‌ها گفت: بیماری زمینه‌ای پوستی، کلیوی و کبدی، واکنش‌های دارویی و یا خارش یائسگی از علت‌های اصلی ایجاد این نوع خارش با افزایش سن است.
وی ادامه داد: شایع‌ترین علت خارش در سالمندی، خشکی بیش از حد پوست است که علت آن کاهش قابلیت نگهداری آب در پوست همراه با کاهش رطوبت و حرارت بالای محیط زندگی این افراد است.
دکتر دهقان‌نژاد خاطرنشان کرد: در این بین عواملی مانند سوء تغذیه، کمبود روی، کم کاری تیرویید و مصرف داروها نیز از دیگر عوامل ایجاد خارش پوست در افراد مسن است.
وی در مورد دیگر دلایل خارش بدن گفت: نارسایی مزمن کلیوی، انسداد صفراوی کبد و رسوب املاح صفرا در کبد، فقر آهن، افزایش زیاد گلبول قرمز در بدن و خارش در هنگام تماس با آب از مهمترین دلایل خارش محسوب می‌شوند.







کد خبر 60733

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.