کمبود حاد سرم نداریم/برای ارسال سرم به عراق مجوز ندادیم

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: مراکز اصلی درمانی در سراسر کشور سرم کافی دارند و هرجا که اعلام کمبود می‌شود، بلافاصله یک محموله برایشان ارسال می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، به دنبال انتشار خبرهایی در فضای مجازی مبنی بر کمبود سرم، وزارت بهداشت شایعات درباره این موضوع را تکذیب و اعلام کرد: هیچ کمبودی از حیث این منابع در مراکز درمانی و بیمارستانی وجود ندارد و پنج شرکت سرم‌سازی به صورت شبانه‌روزی سرم تولید می‌کنند.

همچنین حسین شمالی، درباره وضعیت ذخایر سرم در کشور، اظهار می‌کند: به‌طورعادی میانگین مصرف سرم در کشور زیر ۱۰ میلیون واحد در ماه است و در پیک‌های مصرف به ۱۱ الی ۱۲ میلیون واحد در ماه می‌رسد. بر این اساس امسال برای تأمین ۱۴ میلیون واحد سرم در ماه برنامه‌ریزی کردیم که شرکت‌های تولیدی این میزان را تولید می‌کنند. در عین حال از قبل برای واردات هم مجوز داده بودیم که محموله‌ها در حال واردات است و آن‌ها را توزیع می‌کنیم.

وی می‌افزاید: تقریباً تا پایان شهریورماه بیش از ۱۵ میلیون واحد سرم توزیع می‌کنیم که به این معناست که تقریباً ۴۰ تا ۵۰ درصد بیش از میزان معمول سرم را تأمین کرده‌ایم.

اولویت‌های توزیع سرم

شمالی درباره سهمیه‌بندی سرم می‌گوید: در این زمینه برنامه توزیع استانی نزدیم، اما خود دانشگاه‌های علوم پزشکی مکلف هستند که سرم را براساس اولویت‌ها توزیع کنند که اولویت‌ها با مراکز بستری و بیمارستان‌ها است و سپس بخش خصوصی، بنابراین درحال‌حاضر عمدتاً سرم به بیمارستان‌ها داده می‌شود و طبیعتاً سهمیه‌ای که به بخش خصوصی داده می‌شود، کمتر است. با این حال این شرایط به صورت پایدار نخواهد بود و در روزها و هفته‌ای آتی این محدودیت هم مرتفع می‌شود.

کمبود حاد سرم نداریم

وی با بیان اینکه از لحاظ کمبود سرم، کمبود حاد و مدیریت‌نشده‌ای نداریم، اظهار می‌کند: به طوری که مراکز اصلی درمانی در سراسر کشور سرم دارند و هرجایی هم که اعلام کمبود می‌شود، ما بلافاصله یک محموله برایشان ارسال می‌کنیم. از جنبه تأمین سرم هیچ وقفه‌ای نداریم و داریم تأمین می‌کنیم، اما مقداری میزان مصرف‌مان بیش از حد انتظار بوده که این هم مقطعی است و ان‌شاءالله مشکلی ایجاد نمی‌کند و رفع می‌شود.

شرکت‌های داخلی سه شیفته کار می‌کنند

شمالی درباره وضعیت تأمین مواد اولیه در تولید داخلی سرم می‌افزاید: در زمینه تولید داخلی سرم و تأمین مواد اولیه آن‌ها هیچ مشکلی وجود ندارد و شرکت‌ها دارند به صورت سه شیفت و با تمام ظرفیت‌شان تولید را پیش می‌برند.

مجوزی برای ارسال سرم به عراق ندادیم

وی درباره برخی اخبار مبنی بر ارسال محموله‌های سرم تولید داخل به کشور عراق در ایام اربعین، می‌گوید: ما برای ارسال هیچ سرمی به عراق، مجوز ندادیم. درمجموع چند مورد از موکب‌هایی که در آن طرف مرز قرار بود به زائران ایرانی خدمات ارائه دهند، مجموعاً کمتر از ۱۵۰۰۰ عدد سرم با خودشان بردند که در مقابل مصرف یک ماه که ۱۵ میلیون عدد است تقریباً صفر و ناچیز است. سرم‌هایی هم که در کشور عراق استفاده می‌شوند، خود کشور عراق تدارک دیده و بخشی از آن هم از سمت ترکیه به عراق رفته است.

شمالی درباره برنامه سازمان غذا و و دارو برای تأمین بیشتر سرم، تصریح می‌کند: برای تأمین بیشتر سرم از چند ماه قبل اجازه واردات را دادیم و درحال‌حاضر سرعت واردات را بیشتر کردیم و مجوزهای بیشتری برای واردات سرم دادیم که دارد وارد می‌شود و توزیع می‌کنیم تا خلاءهای احتمالی را جبران کنیم.

به گزارش ایمنا، در تابستان سرانه مصرف سرم در کشور بالا می‌رود و این طبیعی است، چون با بیماری‌های عفونی فصل تابستان مواجه هستیم که نظارت بر نسخه‌نویسی و تجویز و مصرف تنظیم شده دارو می‌تواند کمبود در برخی از داروهای ساده مانند سرم را به حداقل برساند.

کد خبر 606333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.