پدیده قمر در عقرب چه زمانی رخ می‌دهد؟

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: ماه هفت روزه در فاز ربع اول با ۵۵ درصد روشنایی، حدود ساعت ۲۰:۲۵ شنبه _دوازدهم شهریورماه_ در موقعیت مقارنه با ستاره قلب‌العقرب (ژوبین) با جدایی زاویه‌ای ۱.۶درجه‌ای قرار می‌گیرد.

فاطمه فخرایی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اینکه شنبه _دوازدهم شهریور_ ماه هفت روزه، ربع اول را پشت سر می‌گذارد در آسمان عصر در اوج ظاهر می‌شود و نیمه‌شب غروب می‌کند، اظهار کرد: تنها قمر سیاره ما ساعت ۲۰:۰۸ در موقعیتی ۵۳ درجه بالاتر از افق جنوب غربی در صورت فلکی مارافسای، هنگامی که خورشید در حال غروب است، قابل مشاهده خواهد بود سپس کم‌کم به سمت افق غرب می‌رود و ساعت ۲۳:۴۵ غروب می‌کند؛ در این مرحله از چرخه فازهای ماهانه، تقریباً نیمی از ماه روشن به نظر می‌رسد و حدود ۵۵ درصد آن درخشندگی دارد.

وی افزود: لحظه دقیق تربیع اول زمانی است که طول دایره‌البروجی ماه از دید ناظران زمینی دقیقاً ۹۰ درجه با طول دایره‌البروجی خورشید فاصله دارد، فاصله ماه از زمین در این موقعیت ۳۷۲۰۰۰ کیلومتر خواهد بود؛ طی روزهای آینده، ماه هر روز حدود ۵۰ دقیقه دیرتر غروب می‌کند و بیشتر طول شب قابل مشاهده می‌شود، زمان دقیق قرار گرفتن ماه در فاز تربیع ۲۲:۳۸ و درصد روشنایی ۵۵ است.

مقارنه ماه و ستاره قلب‌العقرب

این کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: ماه هفت روزه در فاز ربع اول با ۵۵ درصد روشنایی، حدود ساعت ۲۰:۲۵ شنبه _دوازدهم شهریورماه_ در موقعیت مقارنه با ستاره قلب‌العقرب (ژوبین) با جدایی زاویه‌ای ۱.۶ درجه‌ای قرار می‌گیرد. برای رصد این اجرام کافی است افق جنوب غرب را مشاهده کنید. پس از غروب خورشید در شامگاه این روز، همنشینی ماه با ستاره قرمز رنگ «انتارس» قابل مشاهده خواهد بود. این وضعیت که «قمر در عقرب» نامیده می‌شود، پدیده‌ای ست که در آن یگانه قمر زمین از زمینه صورت فلکی عقرب (کژدم) یا از امتداد برج فلکی عقرب عبور می‌کند.

وی تصریح کرد: معنای انتارس یا همان ستاره قلب‌‎العقرب، رقیب مریخ است و علت این رقابت، سرخ رنگی این ستاره در قیاس با رنگ سیاره مریخ سرخ است. این ستاره یک ابر غول بوده و حدود ۶۰۰ برابر قطر خورشید با قدر یک می‌درخشد. ستاره آلفای صورت فلکی عقرب یا کژدم (به پرنورترین ستاره در هر صورت فلکی، ستاره آلفا گفته می‌شود) که به علت غول سرخ بودنش، رنگ زرد مایل به نارنجی و قرمز در آسمان دارد؛ این روزها در آسمان شبانگاهی خودنمایی می‌کند؛ ستاره‌ای که وقتی ماه در کنار آن قرار می‌گیرد، به نقل عوام قمر در عقرب اتفاق می‌افتد.

کد خبر 601860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.