جبران خسارات سیل نیاز به اراده ملی دارد

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس گفت: خسارات‌ در بخش‌های مختلف سنگین است و رفع آن‌ها نیاز به اراده و عزم ملی دارد.

به گزارش ایمنا، سیداحمد رسولی‌نژاد در رابطه با آخرین وضعیت سیل اخیر در دماوند و فیروزکوه اظهار کرد: مراحل امداد و نجات و کشف اجساد به پایان رسیده که به جز یک مورد مفقودی سایر اجساد شناسایی و دفن شدند.

وی افزود: موضوعی که در حال حاضر حائز اهمیت است جدای از بحث پیشگیری از وقوع سیل که از رئیس جمهور نیز درخواست کردیم، این است که با توجه به اینکه بیشترین مراتع استان تهران در دو شهرستان فیروزکوه و دماوند قرار دارد؛ بنابراین به اجرای طرح‌های آبخیزداری و سیل بندها نیاز داریم که از وقوع مجدد سیل جلوگیری کند و همچنین لایروبی رودخانه‌ها نیاز مبرمی است؛ در حال حاضر این نگرانی وجود دارد که تخلیه رسوب‌های پشت سدهای خاکی و سیل بندها باید با فوریت انجام شود.

نماینده مردم دماوند در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که اعلام شده بارندگی‌ها ادامه دارد و حتی اگر تابستان را پشت سر بگذاریم فصل پاییز و زمستان را در پیش داریم که این منطقه لایروبی رودخانه‌ها و تخلیه رسوبات پشت سدهای خاکی و سیل بندها را می‌طلبد.

رسولی نژاد خطاب به دولت‌مردان و نهادهای انقلابی تاکید کرد: استحضار دارید که در این منطقه ۸۰۰ هکتار باغ داریم و این یعنی بهترین میوه‌جات در این منطقه به عمل می‌آید و از همه مهم‌تر اینکه در حال حاضر نیاز است که دستگاه برای تخلیه رسوبات از باغات به اندازه کافی در اختیار باشد چرا که در باغات تا ارتفاع بسیاری با رسوبات سیل مواجه هستیم که حتی در منازل نیز نفوذ رسوبات گل و لای بسیار بوده و خانه‌های زیادی ویران شده‌اند که نیاز به نوسازی و ایجاد ساختمان‌های جدید دارد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در رابطه با میزان خسارات ناشی از سیل اخیر در دماوند و فیروزکوه، گفت: خسارت اولیه سه هزار میلیارد تومان بوده که اعلام کردیم. ۱۱ مردادماه نامه‌ای را برای معاون اول رئیس جمهور نوشتم که ایشان ۱۲ مرداد به وزیر کشور دستور دادند که هر چه سریع‌تر گزارش خسارات آماده شود و در جلسه دولت مطرح شود. در حال حاضر چشم امید مردم به اقدامات فوری دولت برای نجات باغات است که موضوعی ضروری است و حداکثر یک هفته وقت داریم که اگر طی این یک هفته اقدامات لازم انجام نشود، باغات از بین می‌رود.

رسولی نژاد ضمن تاکید بر لایروبی رودخانه‌ها تصریح کرد: این کار حتماً باید به فوریت انجام شود و همه امکانات برای این کار بسیج شود. همچنین پنج شنبه نائب رئیس مجلس شورای اسلامی و هیئت همراه همچنین رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این رابطه دستور دادند که ستاد بازسازی ایجاد شود که از همان روز مقدمات کار فراهم شد و از روز گذشته _جمعه چهاردهم مردادماه_ ستاد بازسازی بنیاد مسکن به مرکزیت روستای مزداران که بیشترین خسارات را در سیل اخیر داشته مستقر شده و شروع به کار کرده است تا افرادی که ساختمانشان به طور کلی تخریب شده یا نیاز به تعمیر اساسی دارد به این ستاد مراجعه کنند.

وی افزود: خسارت در بخش‌های مختلف سنگین است و نیاز به اراده و رفع این معضل به عزم ملی نیاز دارد؛ گروه‌های جهادی حضور فعالی دارند، اما این امر باید استمرار داشته باشد.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس یازدهم یادآور شد: سال گذشته در دولت قبلی در تعدادی از روستاهای فیروزکوه سیل جاری شد که مسئولان با تاخیر در منطقه حاضر شدند، اما پس از نامه نگاری‌های بسیار هیچ اقدامی انجام نشد؛ به همین دلیل مردم نگرانند و وقتی رئیس جمهور در منطقه حضور پیدا کرد می‌گفتند ما را تنها نگذارید.

رسولی نژاد گفت: امیدواریم با اقدامات دولت در بازسازی تسریع شود و هیئت دولت در اولین جلسه‌ای که تشکیل خواهد داد در این رابطه تصمیم گیری کند؛ این منطقه سردسیر بوده و فصل کاری محدود است؛ امیدواریم همانطور در کوتاه‌ترین زمان عملیات بازسازی انجام می‌شود مردم به خانه‌هایشان برگردند.

وی در پایان از حضور رئیس جمهور، معاون اول، وزرای جهاد کشاورزی و نیرو، سپاه پاسداران، رئیس بنیاد مسکن و مسئولان استانی و شهرستانی و همچنین زحمات همه گروه‌ها به ویژه سپاه سیدالشهدا و نیروهای بسیجی و جهادی، امدادگران هلال احمر و نیروی انتظامی به واسطه تلاش‌های چند روزه شان تشکر کرد.

گفتنی است؛ بعدازظهر پنج شنبه _ششم مردادماه_ بارش شدید باران در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه باعث بروز سیلاب در این منطقه شد که طبق اخبار اعلام شده خسارات بسیاری به این مناطق وارد کرد.

کد خبر 594372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.