بهره‌گیری از نظر نخبگان، فرصتی برای نظام حکمرانی است/اولویت حفاظت از محیط‌زیست بر توسعه

رئیس‌جمهور با ابراز نگرانی از آلایندگی برخی صنایع در شهر اراک گفت: توسعه یافتگی یک ضرورت، اما فرع بر حفاظت از محیط‌زیست است، مسئله محیط‌زیست و آلاینده‌ها از قدیم در این شهر مطرح بوده، لذا طرح جامع کاهش آلودگی هوا یکی از طرح‌های ضروری دولت برای استان مرکزی و شهر اراک است.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی رئیس‌جمهور، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی امروز جمعه _سی ویکم تیرماه_ در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان استان مرکزی با تاکید بر ضرورت ارتباط مؤثر و مستمر دولت با نخبگان گفت: دیدگاه‌ها و مشورت‌های نخبگانی، فرصتی برای نظام حکمرانی کشور است و دولت مصر به بهره‌گیری از این فرصت است.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از تجربیات ۴۳ ساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: در مقطع فعلی برای کاهش فاصله میان وضع موجود و وضع مطلوب، نیازمند یک تحول جدی در ساختارهای اداره کشور هستیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه تحول در فرآیندها یکی از ملزومات و ابزار تغییر وضع موجود است، اظهار داشت: تا زمانی که فرآیندها و سازوکارها تغییر نکند، تحولی ایجاد نمی‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از نیروهای بومی در استان، تصریح کرد: بهره‌گیری از نیروهای کارآمد، مخلص، نخبه، حزب‌اللهی و تحول‌گرا از ضروریات ایجاد تحول واقعی است.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد استان مرکزی برای پیشرفت، تصریح کرد: استان مرکزی، استانی صنعتی است و باید زیرساخت‌های موجود در آن در راستای رونق تولید و ایجاد اشتغال فعال شود. برای تحقق این هدف لازم است در نوع مدیریت واحدهای تولیدی که غیرفعال بوده یا با کمترین ظرفیت در حال فعالیت هستند، تغییر ایجاد شود.

وی با اشاره به بروز مشکلات برای واحدهای تولیدی پس از خصوصی‌سازی نادرست در سال‌های گذشته، اظهار کرد: در این فرایند ناصحیح خصوصی‌سازی، کارگاه‌ها و کارخانه‌ها به افراد کم‌توان، بی‌انگیزه و بدون تخصص، واگذار شد و متأسفانه این واحدها پس از مدتی دچار وقفه، آسیب جدی و تعطیلی شدند.

رئیس‌جمهور با تشریح اقدامات خود در زمان تصدی ریاست قوه قضائیه در رسیدگی به پرونده‌های خصوصی‌سازی، گفت: با رسیدگی به این پرونده‌ها کاملاً معلوم شد این نوع از خصوصی‌سازی نادرست بود. خصوصی‌سازی یک ضرورت است اما نه به قیمت تاراج اموال عمومی و کاهش تولید و اشتغال؛ ما این شرایط خصوصی‌سازی را متوقف کردیم.

وی افزود: اصل خصوصی‌سازی قانون است، اما باید درست انجام شود تا به تولید و اشتغال بیانجامد. باید کارخانه‌های نیمه‌فعال و تعطیل، فعال شوند و به چرخه تولید بازگردند که این کار در استان مرکزی با اولویت انجام خواهد شد.

آیت‌الله رئیسی ضمن ابراز ناخرسندی از واگذاری حق بهره‌برداری برخی از معادن در سال‌های گذشته به افراد غیرمتخصص گفت: حتماً باید تغییرات جدی در نحوه اداره معادن ایجاد شود و حق بهره‌برداری از معادن به افراد دارای تخصص و فعال در این بخش واگذار شود.

وی تاکید کرد: نباید اجازه داده شود روابط ناسالم جای روابط صحیح و درست را بگیرد. رابطه ناسالم اداری در همه دولت‌ها ناپسند و در این دولت ناپسندتر است.

رئیس‌جمهور با ابراز نگرانی از آلایندگی برخی صنایع در شهر اراک افزود: توسعه یافتگی یک ضرورت، اما فرع بر حفاظت از محیط زیست است. مسئله محیط زیست و آلاینده‌ها از قدیم در این شهر مطرح بوده، لذا طرح جامع کاهش آلودگی هوا یکی از طرح‌های ضروری و اولویت‌دار دولت مردمی برای استان مرکزی و شهر اراک است. همانطور که یکی از نخبگان هم گفتند معتقدم هزینه کردن در محیط زیست سرمایه‌گذاری است.

وی با اشاره به اهمیت مسئله خانواده اظهار کرد: امروز در جهان خانواده تهدید می‌شود. زشت‌ترین و قبیح‌ترین کارها شاخص‌های تمدن معرفی می‌شود و هر کشوری به این کارهای زشت تن دهد به عنوان کشور متمدن و هر کشوری که از این کارها جلوگیری کند و به افراد منحرف میدان ندهد، به عنوان کشور عقب‌مانده معرفی می‌شود. این بدترین نوع نگاه به اخلاق، معنویت و حیات انسان است.

آیت‌الله رئیسی افزود: این نگاه آلوده، باعث انقطاع نسل بشر است، اما در مقابل ما داریم به خاطر توجه کردن به خانواده از ناحیه نظام سلطه مورد ستم قرار می‌گیریم. نظام خانواده باید به عنوان محوری‌ترین مسئله مورد حمایت قرار گیرد.

وی با اشاره به نقش و جایگاه زنان در جامعه تاکید کرد: امروز زنان در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نقش‌آفرین هستند و این نقش‌آفرینی از برکات انقلاب اسلامی بوده است.

رئیس‌جمهور در مورد حمایت از بازنشستگان و برنامه‌های دولت در این حوزه گفت: در دولت نسبت به حمایت از بازنشستگان تردید نداریم، ما خود را موظف به توجه به بازنشستگان می‌دانیم.

آیت‌الله رئیسی با تشریح اقدامات دولت برای اصلاح نحوه اختصاص ارز به کالاهای وارداتی، بر ضرورت مهار و کنترل تورم تاکید کرد و گفت: تمام اقدامات دولت از ابتدای فعالیت بر این محور بوده که از اقدامات تورم‌زا همچون استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی جلوگیری کند. سعی کردیم حقوق بازرگانی را کاهش دهیم تا آثار تورمی ایجاد نشود و در این زمینه از مجلس خواستیم مواردی که آثار تورمی دارد، اجرا نشود.

وی با ابراز خرسندی از تشکیل شورای‌عالی جهاد سازندگی تصریح کرد: تشکیل شورای‌عالی جهاد سازندگی امر مبارک و درستی است که برای هماهنگی گروه‌های جهادی در کشور ایجاد شد.

کد خبر 590074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.