در استفاده از بادکنک‌های هلیومی به چه نکات ایمنی توجه کنیم؟

اصلی‌ترین علت بروز حوادث ناگوار ناشی از انفجار بادکنک‌های تزئینی، تخلف فروشگاه‌های نامعتبر عرضه این محصولات و استفاده آن‌ها از گاز شهری یا گاز هیدروژن به جای گاز هلیوم است.

به گزارش ایمنا، میثم رضایی اظهار کرد: در سال‌های اخیر استفاده از بادکنک‌های تزئینی توسط مردم در مراسم مختلف رایج شده است. این بادکنک‌ها برای معلق ماندن در محیط باید با گازی سبک‌تر از هوا پر شود. درحال‌حاضر رایج‌ترین گاز برای انجام این کار هلیوم است که قابل اشتعال و انفجار نیست.

وی اضافه کرد: البته نمی‌توان گاز هلیوم را کاملاً بی‌خطر تلقی کرد زیرا با توجه به اینکه ۲۱ درصد از حجم هوا را اکسیژن تشکیل می‌دهد، اگر مقدار زیادی بادکنک هلیومی در محیطی بسته باشد و دچار ترکیدگی شود، درصد اکسیژن هوا کاهش یافته و هلیوم جایگزین آن می‌شود که این موضوع باعث ایجاد تنگی نفس و حتی در شرایط حادتر موجب خفگی افراد حاضر در محیط می‌شود؛ لذا با قطعیت نمی‌توان هیچ گازی را کاملاً بی‌خطر دانست.

رئیس اداره آموزش و فرهنگ‌سازی سازمان آتش‌نشانی مشهد، ادامه داد: متأسفانه برخی از فروشگاه‌ها به علت گران بودن گاز هلیوم از گازهای دیگری برای پر کردن بادکنک‌ها استفاده می‌کنند؛ گازهای سبک و ارزان‌قیمتی مانند متان یا همان گاز شهری و همچنین هیدروژن که هر دوی این گازها قابل اشتعال و انفجار است. ازآنجاکه معمولاً در مراسم شادی وسایلی مانند شمع و کبریت هم مورد استفاده قرار می‌گیرد، نزدیکی این اجسام به بادکنک‌های پر شده توسط گاز شهری و هیدروژن بسیار خطرناک و دارای ریسک بالایی است و متأسفانه اغلب حوادثی که اتفاق می‌افتد، به همین دلیل است.

وی با تاکید بر خرید و تهیه این بادکنک‌ها از فروشگاه‌های معتبر گفت: شهروندان به هیچ عنوان بادکنک‌های از پیش پر شده را خریداری نکنند و فقط به مراکزی مراجعه کنند که از سیلندرهای مخصوص با نشان گاز هلیوم آن هم حتماً در حضور مشتری جهت پر کردن بادکنک استفاده می‌کنند.

رضایی اظهار کرد: به منظور کاهش میزان خطر و بروز حوادث ناگوار بهتر است شهروندان در مراسم خود حتی‌الامکان از وسایل شیمیایی و محترقه‌ای مانند فشفشه و اسپری برف شادی کمتر استفاده کنند.

وی ضمن اشاره به نظارت ارگان‌های مرتبط مانند آتش‌نشانی، اداره اماکن نیروی انتظامی و اتحادیه‌های مسئول بر نحوه عملکرد مراکز عرضه این محصولات اظهار کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف از سوی فروشگاه‌ها می‌توانند با سازمان تعزیرات حکومتی یا شماره ۱۳۷ شهرداری و به طورمستقیم با واحد پیشگیری سازمان آتش‌نشانی تماس بگیرند و تخلف مربوطه را اطلاع دهند تا بررسی‌های لازم انجام و در صورت اثبات تخلف، با آن برخورد شود.

منبع: ایسنا

کد خبر 588536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.