تعامل شهرداری و میراث فرهنگی/در مسیر احیای بافت تاریخی از تجربه دیگر شهرها استفاده کنیم

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه باید در مسیر احیای بافت تاریخی نیم نگاهی به تجربه‌های دیگر شهرهای کشور و همچنین کشورهای جهان داشته باشیم، گفت: نتیجه تعاملات شهرداری و میراث فرهنگی را در آینده نزدیک خواهیم دید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید مهدی موسوی موحد امروز _پنجشنبه، پنجم خردادماه_ در نشست «احیاگران بافت و ابنیه تاریخی» اظهار کرد: امروزه ارتباطات بسیار خوبی میان میراث فرهنگی و شهرداری اصفهان به وجود آمده است که در آینده نزدیک نتیجه این تعاملات را شاهد خواهیم بود و در عرصه میدانی ظهور و بروز آن را شهروندان می‌بینند.

وی با بیان اینکه در رابطه با ثبت جهانی محور فرهنگی و تاریخی اصفهان جلسات متعددی برگزار شده است و امید است که در این مسیر بتوانیم همکاری مثمر ثمری با شهرداری داشته باشیم، گفت: حداقل زمان مورد نیاز برای تحقق این کار بزرگ دو سال است.

معاون میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد: شایسته است در مسیر احیای بافت تاریخی نیم نگاهی به تجربه‌های دیگر شهرهای کشور و همچنین کشورهای جهان داشته باشیم، به طور مثال باید از تجربیات روستاهای ماسوله، ابیانه و شهر یزد در مسیر احیای بافت تاریخی استفاده کنیم.

موسوی موحد تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی همیار فعالان و سرمایه‌گذاران حوزه بافت تاریخی است.

در ادامه این نشست جمعی از فعالان و سرمایه گذاران احیاگر بافت و ابنیه تاریخی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

علیرضا جلیلی‌فر، یک مرمت گر با بیان اینکه باید به نحوی سیاست‌های خود را تعیین کنیم که برای احیای بافت تاریخی از سراسر جهان متقاضی داشته باشیم، گفت: پیشنهاد می‌شود برای جوانان تحصیل کرده در رشته‌های هنری، معماری و مرمت گری دوره‌های کارآموزی در عرصه میراث فرهنگی برگزار شود.

وی اظهار امیدواری کرد: نخستین پایانه گردشگری ایران در اصفهان راه اندازی و دفاتر گردشگری متعدد در آنجا مستقر شوند.

این فعال حوزه ابنیه تاریخی مطرح کرد: لازم است نظارت‌ها در سطح شهر افزایش یابد تا عده‌ای سودجو اقدام به تخریب خانه‌های میراثی و برج سازی نکنند.

احمد تولا، احیاگر ابنیه تاریخی اظهار کرد: هم خوان نبودن معماری منازل اطراف یک محله تاریخی و یا ابنیه تاریخی برای گردشگران جای سوال دارد، در این راستا شهرداری‌ها نباید مجوز ساخت و سازهای نامتعارف با بافت تاریخی را بدهند.

وی ادامه داد: باید فرآیندها در شهرداری برای احیا گر بافت تاریخی به نحوی چیده شود که احیا گر تنها دغدغه ساخت ابنیه تاریخی را داشته باشد و دیگر پازل‌های احیای محله‌های تاریخی توسط شهرداری تکمیل شود.

بهنام کوچکیان، معمار و مرمت‌گر اظهار کرد: لازم است در صدور پروانه تعمیر ابنیه تاریخی افق بلندی دیده شود، چون مجوز سه ماهه برای تعمیر ابنیه تاریخی معنا و مفهومی ندارد.

وی افزود: باید یک نفر مشخص برای پیگیری امور مربوط به احیاگران بافت تاریخی شهر در شهرداری‌ها وجود داشته باشد.

مهریار ذکائی، مرمت‌گر نیز اظهار کرد: در پروسه اخذ مجوز باید یک کارشناس مسلط به ابنیه تاریخی و شرایط آن در سازمان آتش نشانی وجود داشته باشد.

وی پیشنهاد داد: صرفاً اقدام به ستاره دار کردن ساختمان‌های میراثی در شهر نکنیم بلکه مشوق‌های خوبی برای سرمایه گذاران در این بخش اختصاص دهیم.

حسین مقصودی، سرمایه گذار در عرصه ابنیه تاریخی گفت: باید یک بانک اطلاعاتی جامع از ابنیه تاریخی شهر اعم از مالکان شخصی و حقوقی مشخص و نسبت به وضعیت آنها تعیین تکلیف کنیم.

احمد علایی دیگر احیا گر بافت تاریخی اظهار کرد: از نکات مهم پیش از احیای بافت و ابنیه تاریخی ایجاد دسترسی‌های هموار برای این مکان‌ها است، چنانچه دسترسی‌های خوبی از سوی شهرداری برای این ابنیه و بافت‌ها ایجاد نشود، همه آنها به مکان‌هایی خالی از سکنه تبدیل می‌شوند.

کد خبر 577885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.