۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۶
آیا «کرونا» آخرین تهدید بشر است؟

رئیس هیئت‌مدیره نظام پزشکی تهران با بیان اینکه «کرونا» نشان داد که حاکمیت‌ها در دنیا باید بیشتر به فکر «سلامت» باشند، گفت: بیماری‌های دیگری نیز وجود دارد؛ به‌عنوان‌مثال هم‌اکنون بحث شیوع سرخک داغ شده است و این موضوع نشان می‌دهد که کرونا، آخرین تهدید نیست و لازم است نظام‌های سلامت به شکل فعال درآیند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، «سیدمؤید علویان» در نشست خبری همایش ملی کووید ۱۹، اظهار کرد: کرونا، تلخی‌ها و شیرینی‌های زیادی در این مدت داشته است. هم کمک‌ها و اقدامات بود و هم مرگ‌ومیرهای افراد را شاهد بودیم. همه می‌گویند کرونا بد بود اما بدتر از کرونا، برخی تصمیم‌ها و اشتباهات فاحشی بود که گرفته شد بود و باید روزی به آن‌ها رسیدگی شود؛ تصمیماتی که منجر به عدم قرنطینه، دیر به فکر واکسن افتادن بود یا تصمیمات درستی که دیرهنگام گرفته شد.

وی ادامه داد: طی یک سال اخیر، بحث‌های ضرورت کار و واکسیناسیون و مراقبت‌ها و سیر بیماری دست‌به‌دست هم داد تا ما در مرحله پسا کرونا حرکت کنیم. آن‌قدر تبعات آن تصمیمات اشتباه، زیاد بود که افراد متولی تردید دارند برخی محدودیت‌ها را بردارند و تصمیماتی بگیرند که شاید اثر منفی داشته باشد.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پزشکی تهران تصریح کرد: آنچه گذشت برای مردم و اقتصاد تلخ بود. آمارهای رسمی و غیررسمی، حکایت از فوت انسان‌های زیادی دارد. بیکاری ناشی از کرونا در دنیا، نقطه‌ضعفی را به ما نشان داد و حاکمیت‌ها باید بیشتر به فکر موضوع سلامت باشند. امنیت و سلامت، رکن حاکمیت است؛ مهم است که بدانیم در حوزه سلامت، در دنیا غافل‌گیر شدیم و آسیب‌های کرونا به جوامع بشری نشان داد که باید دقیق باشیم. آیا از این موضوع درس گرفتیم و کرونا آخرین تهدید بشر است؟ خیر. بیماری‌های دیگری نیز وجود دارد؛ به‌عنوان‌مثال هم‌اکنون بحث شیوع سرخک داغ شده است و این موضوع، نشان می‌دهد کرونا آخرین تهدید نیست و باید از حالت پسیو به حالت اکتیو درآمد.

وی گفت: داشتن پرونده سلامت برای تمام مردم، گسترش خدمات اکتیو، داشتن پزشک خانواده و استقرار نظام آی‌تی مهم است تا افراد کشور را از نظر سلامت رصد کند تا برای حمله بعدی احتمالی با هر نوع بیماری آماده باشیم.

علویان افزود: کرونا، نقاط ضعف حوزه سلامت را در حکومت‌های دنیا نشان داد. حتی سازمان بهداشت جهانی هم در بحران کرونا دیر عمل کرد و این نشان‌دهنده لزوم تغییراتی در این سازمان جهانی هم است.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پزشکی تهران تصریح کرد: در نظام پزشکی تهران بیش از ۴۷ اتاق فکر تشکیل دادیم که اساتید صاحب فن حضور دارند و یکی از موضوعاتی که به آن ورود کردیم، کرونا و بیماری‌های مشابه آن است. این سمینار یک‌روزه است و فکر می‌کنیم جامعه پزشکی باید آموزش‌دیده و آماده برخورد با بیماری‌ها باشد. جامعه باید در عین آموزش، ترس اضافی نداشته باشد.

وی اضافه کرد: طی یک سال اخیر با حرکت‌های قوی در بحث واکسیناسیون، نشان داده شد که می‌شود کاری را انجام داد؛ به‌شرط آنکه تضاد منافع وجود نداشته باشد. تضاد منافع یکی از آفت‌های نظام حاکمیتی در تمام بخش‌ها است. یک سیاست‌گذار نباید در سیاست‌های ابلاغی خود، ذی‌نفع باشد و شرکت دارویی داشته باشد؛ این در دنیا بزرگ‌ترین جرم است. در کشور ما از کنار این جرم‌ها رد می‌شوند که منجربه آسیب‌های اجتماعی و امنیتی شده است. ما برای اینکه آماده پاندمی‌ها و بیماری‌های دیگر باشیم، نیازمند اصلاح نظام سلامت هستیم.

به گزارش ایمنا، بحران ویروس کرونا و اثرات زیستی، اجتماعی و اقتصادی آن تأثیر شگرفی بر اکثر کسب‌وکارها گذاشته است. در این میان، سوءمدیریت کسب‌وکارها در قبال مسئولیت‌های اجتماعی خود نسبت‌به بحران پیش‌آمده و انتشار اخبار منفی در شبکه‌های اجتماعی، می‌تواند تبعات سنگینی بر آن‌ها وارد سازد. شبکه‌های اجتماعی به کاربران امکان می‌دهند تا تبلیغات دهان‌به‌دهان الکترونیکی منفی راجع به شرکت‌ها ایجاد کنند.

کد خبر 573304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.