گردشگری دریایی بین ایران و قطر تقویت می‌شود

مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر با اشاره به امکان راه‌اندازی خط مسافری و گردشگری دریایی بین ایران و قطر و تقویت گردشکری دو کشور بعد از سفر رئیس‌جمهوری به این کشور، گفت: با اختصاص سوخت یارانه‌ای و تهیه کشتی رو-رو پسنجر می‌توانیم شاهد تردد منظم خط مسافری دریایی بوشهر و دوحه باشیم.

به گزارش ایمنا و به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی «سیاوش ارجمندزاده» با اشاره به اظهارات وزیر و راه و شهرسازی مبنی بر راه‌اندازی خط مشترک کشتی‌رانی بین ایران و قطر براساس توافق بین دو کشور که قرار است پس از سفر رئیس‌جمهوری به دوحه نهایی شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه از بندر دیر تا بندر «الرویس» قطر حدود ١٠٠ مایل دریایی فاصله است و کمترین مسافت در بین سواحل کشور به شمار می‌رود، باید تمرکز خود را در حوزه مسافرت‌های دریایی و حتی گردشگری دریایی قرار دهیم.

وی افزود: چند سالی است که از بندر دیر به بندر الرویس کالاهایی که عمدتاً یخچالی هستند از طریق کامیون‌های یخچالی به وسیله شناورهای لندینگ‌کرافت جابه‌جا می‌شوند.

تجهیز بندر دیر، حمل کالا به قطر را بیشتر می‌کند

مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر با اشاره به اینکه در حال حاضر عمده کالاهای ارسالی از بندر دیر به بندر الرویس قطر مربوط به مصالح ساختمانی و مواد معدنی است، مطرح کرد: در صورت تجهیز بندر دیر به ایکس‌ری به منظور مقابله با قاچاق کالا، امکان حمل هرچه بیشتر و بهتر کالا از ایران به قطر وجود خواهد داشت و این مسئله از مسئولیت‌های گمرک است که امیدواریم مدنظر قرار گیرد.

ارجمندزاده با بیان اینکه دو سال قبل سعی کردیم خط مسافری بین بوشهر و دوحه ایجاد کنیم، گفت: در صورت وجود شناور رو-رو پسنجر که امکان انتقال همزمان مسافر و کامیون را دارد، می‌توان شاهد فعالیت مقرون به صرفه در بخش مسافری دریایی بین ایران و قطر بود.

فعلاً مسافرت دریایی مقرون به صرفه نیست

وی ادامه داد: تا زمانی که موضوع سوخت در بخش مسافری دریایی مدنظر قرار نگیرد، انجام سفر دریایی از سوی مسافران مقرون به صرفه نخواهد بود و معادل هزینه هواپیما تمام می‌شود؛ زیرا هزینه سوخت بانکرینگ نسبت به سوخت یارانه‌ای بیشتر است و اگر مسئله سوخت حل شود، در این صورت امکان کاهش قیمت بلیت وجود دارد و مسافران می‌توانند با هزینه کمتری نسبت به سفر هوایی از طریق شناور سفر خود را بین دو کشور انجام دهند و به‌طور حتم با استقبال مواجه خواهد شد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر ابراز امیدواری کرد: سوخت یارانه‌ای برای کشتی‌های مسافری اختصاص پیدا کند تا خط کشتی‌رانی بین بوشهر و دوحه راه اندازی شود.

ارجمندزاده خاطرنشان کرد: در حوزه کالا مشکلی برای تردد شناورها وجود ندارد و سال‌ها است که تردد بین بنادر بوشهر و دیر به بندر الرویس قطر انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه باید روی مقوله سفر دریایی و گردشگری دریایی بین ایران و قطر تمرکز کنیم، عنوان کرد: با توجه به اینکه برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را نیز پیش رو داریم می‌توان از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کرد و با کاهش هزینه تردد و به دلیل ایمنی بیشتر حمل و نقل دریایی، شاهد تردد مسافران و متقاضیان بود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر افزود: باید توجه داشته باشیم بسیاری از افراد عرب‌زبان تمایل دارند با وسیله شخصی خود سفر کنند و در صورت تهیه کشتی‌های رو-رو پسنجر این امکان فراهم خواهد بود تا این افراد از مسیر دریا به همراه خودروی شخصی خود به ایران بیایند و در عین حال به کشورهای آسیای میانه و ترکیه سفر کنند؛ زیرا این کشتی‌ها از امکان انتقال همزمان مسافر و خودرو برخوردار هستند.

کد خبر 557077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.