آیا امکان ابتلا به کووید۱۹ بعد از تزریق واکسن وجود دارد؟

واکسیناسیون، بهترین روش برای مبارزه با همه‌گیری کووید۱۹ محسوب می‌شود؛ اما باید پرسید آیا امکان ابتلا به بیماری کرونا بعد از تزریق واکسن وجود دارد؟

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، بهترین روش برای مبارزه با همه‌گیری کووید ۱۹ واکسیناسیون است. واکسن‌های کووید ۱۹ با ایجاد پاسخ ایمنی در برابر ویروس کرونا به طور قابل توجهی موجب کاهش ریسک پیشرفت بیماری کرونا و عواقب جدی ناشی از این بیماری می‌شود. به علاوه، واکسیناسیون باعث کاهش تعداد ناقلان بدون علامت می‌شود و مهم‌ترین ابزار برای کنترل همه‌گیری کووید ۱۹ به شمار می‌رود.

باید توجه کرد که عواقب ابتلای افراد به بیماری کووید ۱۹ قابل پیش‌بینی نیست و تأخیر در واکسیناسیون، احتمال ابتلای هر فرد به بیماری شدید را در همه‌گیری کووید ۱۹ افزایش می‌دهد.

آیا تزریق واکسن باعث ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ می‌شود؟

همه واکسن‌های کووید ۱۹ غیرزنده یا غیرفعال بوده و به هیچ وجه باعث ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ یا مثبت شدن تست PCR نمی‌شود.

همچنین فرد واکسینه شده نیاز به قرنطینه ندارد. البته باید توجه کرد که تزریق واکسن باعث مثبت شدن تست سرولوژی (آنتی‌بادی علیه ویروس کرونا) می‌شود.

آیا امکان ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ بعد از تزریق واکسن وجود دارد؟

باید توجه کرد که ایمنی‌زایی واکسن‌های کووید ۱۹ حدود دو هفته بعد از تزریق نوبت دوم کامل می‌شود. بنابراین در روزهای اولیه بعد از تزریق واکسن در صورت مواجهه با فرد آلوده احتمال ابتلای وجود دارد. حتی بعد از اینکه ایمنی‌زایی واکسن به حداکثر برسد، باز هم احتمال ابتلاء وجود دارد؛ اما با تزریق واکسن ریسک شدید شدن بیماری کووید ۱۹ در افراد واکسینه شده کاهش می‌یابد.

با این وجود اثربخشی واکسن‌ها صددرصد نیست و در صورت مواجهه پرخطر با افراد مبتلا، فرد واکسینه شده می‌تواند به صورت ناقل بدون علامت یا با علائم خفیف بیماری را به اطرافیان خود انتقال دهد. بنابراین افراد واکسینه نیز باید فاصله‌گذاری اجتماعی و ماسک زدن را در اجتماع رعایت کنند.

کد خبر 551553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.