لزوم تشکیل کمیته مدیریت رواناب‌های شهری در شهرداری بندرعباس

عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: تشکیل کمیته مدیریت رواناب‌های شهری در شهرداری بندرعباس ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سیدمحمدرضا موسوی امروز _شنبه دوم بهمن‌ماه_ در جلسه علنی شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به بارندگی‌های اخیر در این شهر خطاب به شهردار، اظهار کرد: ضمن تقدیر از تلاش‌های شهردار و کارکنان شهرداری برای جلوگیری از آسیب به منازل شهروندان، باید جهت پیشگیری از هدررفت نیروی انسانی و منابع مالی ظرفیت مدیریت شهری بندرعباس نسبت به وضعیت خورهای شهر تغییر رویه پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه بررسی مدیریت روان آب‌ها باید در اولویت عملکردی سال آینده دیده شود، با اشاره به وضعیت خورهای این شهر در بارندگی‌های اخیر، افزود: اگر هنگام بارندگی، کانال‌های دفع آب‌های سطحی اجرا نشده بود، مد دریا با طغیان آب‌های شهری هم زمان می‌شد و یا بارندگی در کوه‌های اطراف شهر بندرعباس باعث سیلابی شدن و روان شدن روان‌آب‌ها می‌شد معلوم نبود چه بحرانی شهر را فرا می‌گرفت.

عضو شورای ششم شهر بندرعباس ادامه داد: در روزی که بارندگی نداشتیم میزان حجم خور سهند واقع در شهرداری منطقه یک به بالاترین حجم خود رسید به طوری که امکان داشت طغیان کند که این شرایط حاصل بارندگی در بالادست شهر بندرعباس است.

وی با بیان اینکه انجام اقدامات قانونی در مسائل حقوقی حوزه آبخیزداری برون‌شهری ضروری است و دستگاه‌های مختلف از جمله منابع طبیعی نیز باید در کنار شهرداری قرار گیرند، گفت: وقتی خورها در طول سال خیس و پرآب باشند، هرچه در جهت ایجاد کانال رفع آب‌های سطحی و مهار این آب‌ها تلاش شود نتیجه خوبی حاصل نخواهد شد.

موسوی در خصوص مشکلات محله‌های مختلف، تصریح کرد: باید مشکلات شهرک پیامبر اعظم (ص) مربوط به مسکن و شهرسازی، وجود ترانشه در فاز یک و دو شهرک طلاییه که منجر به مسدود شدن مسیر پمپ گاز شد و محله شهید اللهیار دهقانی در چهارراه خانه اقدام حقوقی انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه در خصوص واگذاری‌های مختلف در بستر خور به ویژه محدوده سنگ‌کن باید تعیین تکلیف و تملک صورت پذیرد، ادامه داد: این کار باید در کمیته ویژه‌ای متشکل از اعضای شورای اسلامی شهر و کسانی که در حوزه حقوقی شهرداری هستند انجام شده و اقدامات به صورت بالادستی دنبال شود و مردم از این فرایند مطلع و منتفع شوند.

عضو شورای ششم شهر بندرعباس در ادامه با اشاره به فرآیند آئین‌نامه سه تبصره ۱۳ ماده واحده قانونی بودجه ۱۴۰۰ مورخ ۱۰/‏۰۷/‏۱۴۰۰‬ اضافه کرد: در این ماده، اختصاص اعتبار به شهرداری‌ها ناشی از خسارت سیلاب چندین مقدمه دارد که باید به آنها دقت شود.

وی تصریح کرد: در این مقدمه آمده است که باید مطالعات آن پیوست موضوع باشد تا وزارت کشور سیلابی شدن شهر بندرعباس را در بودجه سال آینده قرار دهد؛ البته موضوع سیلابی بودن شهر بندرعباس در وزارت کشور مستلزم ارائه مستندات از سوی شهرداری خواهد بود. همچنین برآورد اعتبار لازم برای رفع روان آب‌ها که این نکته برای آن بخشی است که تکلیف نگه‌داشت خورها مشخص شود که با کدام دستگاه است.

موسوی ادامه داد: تلاش فراوان برای لایروبی خورها صورت گرفته، اما متأسفانه نخاله‌ها از اطراف خورها جمع‌آوری نشده و دوباره به خورها برمی‌گردد، لذا خواهشمندیم همان ابزارهایی که در اختیار شهرداران مناطق بود تا پایان عملیات جمع‌آوری نخاله در اختیار قرار گیرد.

وی افزود: بسیاری از محلات در بافت فرسوده در حوزه مهندسی شیب‌بندی منطقه دچار مشکل هستند که می‌توان به محلات نخل ناخدا، آیت الله غفاری، پیامبر اعظم (ص)، سنگ‌کن، بلوار امام حسین (ع) اشاره کرد که به دلیل نداشتن شیب اصلاحی، موجب آب‌گرفتگی می‌شود و خساراتی به ساکنان این مناطق وارد می‌کند، متأسفانه هر سال آسفالت معابر به صورت غیراصولی ترمیم می‌شود.

عضو شورای ششم شهر بندرعباس با اشاره به قرار گرفتن چند خور در محدوده پایگاه‌های نظامی، اضافه کرد: این خورها به دلیل ایجاد تغییر در مکانیزم، منجر به سرریز شدن آنها می‌شود؛ خوری که از پمپ گاز به پایگاه نیروی هوایی هدایت می‌شود، همچنین خور «هدیش» که در محدوده نیروی دریایی قرار دارد، علی‌رغم اقدامات انجام شده همچنان با کندی ورود و خروج آب روبه‌رو است که باید نسبت به جداره‌سازی و ایجاد مسیرهای اصولی ورود آب به کانال‌های جدید اقداماتی صورت پذیرد.

وی با بیان اینکه آب موجود در بستر خورها محلی برای رشد پشه آئدس است که باید سلامت و ایمنی کارگرانی که برای لایروبی خورها اقدام می‌کنند، مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: با توجه به اقداماتی که در خورها به ویژه خور نایبند انجام شد، باید در مسیر کانال‌های آب کنده کاری مجدد و حفاری در بتن انجام شود تا خطر پشه آئدس متوجه کارگران شهرداری نشود.

کد خبر 550354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.